Конденз ли е или ... ?
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Конденз ли е или ... ?
Колеги едно въпросче имам към вас. Паля колата днес минавам 2км. гася я вдигам капака , развъртам капачката на капака за маслото и гледам събрала се гнас с цвят малко по светло от на бозата. Викам си това е конденз. За целия ден съм минал 15 км градско не постоянно каране а за цял ден. Загря 1 път до 90 градуса и си викам сега нетрябва да го има дигам пак там даже и вътре като бръкнеш с пръста го има по капака. Вдигам пръчката на маслото няма нищо нередно . Проверих по-късно след 3-4 часа маслото със 2 3 мм над максимума. Дали сега като се кара градско и има бензин в маслото или нещо да търся проблем ? голф 3 2е мотор кара се предимно на къси растояния ?
- sharik
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABF 1994
Re: Конденз ли е или ... ?
Точно от това каране на къси разстояния се образува конденза който ти повишава нивото на маслото но немога да дам съвет просто казвам мнение на мой познат се беше случило това но си нямам идея как се справи с проблема
Колега, от как имам кола зимата капачката си е все така, и аз карам на къси разстояния, с две думи, карай си и не се занимавай!
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С какво масло караш колата ?
Преди време и при мене имаше "боза" по капачката, сега карам с мотул на къси разстояния и на капачката няма нищо.
Преди време и при мене имаше "боза" по капачката, сега карам с мотул на къси разстояния и на капачката няма нищо.
Аз също карам с МОТУЛ и се учудих,че няма конденз по капачката.Преди бях с Мобил и имаше от тази гняс в изобилие.А конкретно по твоя въпрос,карай спокойно!При мен миналата зима от едно много кратко излизане и -20 на следващата сутрин ми светна лампата за ниското налягане.Изгасих,изчаках малко и запалих отново,нямаше проблем след това.Това се получи точно заради тази боза,замръзнала е някъде по маслените канали.
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
Даммм и аз карам на къси разстояния че и на газ при това,обаче маслото ми е Кастрол истински и тези притеснителни налепи ги няма!Незнам на това ли се дължи но е факт!
Моя съвет е като дойде време за масло,поразтърси се за свясно масло отвори и капака на клапаните почисти тези налепи ако ги има още щом само горе ги виждаш и си готов!
Успех
Моя съвет е като дойде време за масло,поразтърси се за свясно масло отвори и капака на клапаните почисти тези налепи ако ги има още щом само горе ги виждаш и си готов!
Успех
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Мотул 6100+ полусинтетика се кара колата и се сменя единствено и само на 7000км , сега е на има няма 3000. Но явно е конденз.
- EvankoIII
- Автомобил:
- Двигател:
golf3gtivr6 написа:Мотул 6100+ полусинтетика се кара колата и се сменя единствено и само на 7000км , сега е на има няма 3000. Но явно е конденз.
Koлега, и аз с това масло карам и както стане студено и конденза се появява. Така вече 5та зима. При мен има запушване на маркуча от картерните газове, целият е пълен крем карамел/ конденз, та може това да е причината, да връща конденза обратно в маслото ........ ама това е мое предположение.
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
добре вече е ясно , че е конденз , но все се каня да почиста тая джаджа дето е горе върху капака , мисля че е някакъв отдушник , но с точност немога да кажа , намира се от лявата страна и е с квадратна форма . има 2 дълги болта звезда , махам ги но пустия капак неиска да излезе , някой ако знае как да го извадя да го почистя ще съм му много благодарен 2Е мотор
-
rocky66
- Автомобил:
- Двигател:
golf3gtivr6 написа:Вдигам пръчката на маслото няма нищо нередно . Проверих по-късно след 3-4 часа маслото със 2 3 мм над максимума. Дали сега като се кара градско и има бензин в маслото или нещо да търся проблем ? голф 3 2е мотор кара се предимно на къси растояния ?
При мен (1,8 ААМ) датчикът за температурата на постъпващия въздух не работеше коректно (показваше -24'C при +9...+10'C реална) и беше причина за пълнене на картера с бензин. Точил съм по литър разредено масло за по-малко от 1000 км пробег, преди да разбера причината. (В началото мислех, че при смяната ми наливат повече масло от необходимото или пък дюзата "плюе" ... и т.н.). След смяната на датчика нямам този проблем вече 6-7 години. Изминал съм повече от 90 000 км с масло ESSO Ultra 10W-40.
.
. Погледнах, че на 2Е датчикът е част от разходомера и не може да бъде сменен отделно, но нищо не пречи да се направи една диагностика, може пък "да изскочи заек" отнякъде.- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
golf3gtivr6 написа: махам ги но пустия капак неиска да излезе ,
Напъни го силно, нищо друго не го държи. Под него е самия маслоуловител, представлява една гъба...глупава.
Тя се промива с бензин, а уплътнението което я крепи към капака на клапаните- също го смени.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”