Чукане на Г4 отпред в дясно
- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Чукане на Г4 отпред в дясно
Значи вече се чудя от кво може да чука. Смених, тампони на носачи,шарнири,биалети,накрайници,тампони макферсон и чукането остава. Казаха ми че може да е от амортисиора, а инче е здрав не е омаслен, майстора ми каза че вътре имало клапан някъв и той бил заминал, дали е така незнам.
- giotto
- Автомобил: VW Passat B7 Variant
- Двигател: CFFB
Re: Чукане на Г4 отпред в дясно
Провери тампоните на стабилизиращата щанга ако не си ги сменил.
- hdjfmr
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имах подобен проблем и се оказа тампона на двигателя 

- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Тампони на стаб.щанга са сменени а тампоните на двигателя са проверени и са здрави, и вече незнам от кво може да е 

-
ceko84
- Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
- Двигател:
Провери тампона на амортисьора.
може да пробваш и с вътрешния накрайник, към 40лв. преди да тръгнеш да купуваш нови амортисьори 

-
bazigolf
- Автомобил:
- Двигател:
При мен при завой се чуваше едно туп-туп-туп и се оказа че е лагера.Смених ги и няма проблем!
-
diksan
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: 1.6 PN Pierburg 2E-E
Има го и този вариант да трака амортисъора вътре стержена, днес сменях на едно пежо 306 задните по същия начин тракат, а не са изтървали 
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз съм с голф 3, но да споделя откъде идваше проблема с тропането отпред.Ходих по сервизи, смених почти всичко по предницата, тестове на амортисьори и какво ли не.Накрая един познат майстор разкри проблема.Оказа се, че водния радиатор се движи 4-5 мм нагоре-надолу и по дупките опира долу в гредата.Като вдигнеш предния капак натисни маската между фаровете и ако тропа от там ще си покаже.Поне при мен беше от това и докато го открия ме побърка, при всяка дупка тропаше все едно ще ми падне предницата някъде.Стегнах маската между фаровете с няколко болта и тропането спря 
- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:може да пробваш и с вътрешния накрайник, към 40лв. преди да тръгнеш да купуваш нови амортисьори
Само за това не съм се сетил, ще проверя и него и да видим тогава. Ходих и аз на тресачка и аморт. са в нормата не са изтървали може както казва един колега по-надоло да е нещо стержена, незнам вече, писна ми вече сяка седмица сменям нещо и тва чукане не се маха.
Добре де, като тествахте амортисиорите на тресачка, ти не беше ли в колата. То машинката подмята колелата на колата нагоре-надолу и вкарва амортисиорите в деиствие. Не се ли чуваше това чукане тогава????
-
diksan
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: 1.6 PN Pierburg 2E-E
Може да е от рейката също, ако вътрешния накрайник е здрав, то не остава друго, мърдай волана наляво на дясно бързо, и виш дали тропа. Ако тропа и вътрешните накрайници са здрави, значи проблема ти е в рейката 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”