ремък, ролка, свистене...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Mal
Автомобил:
Двигател:

ремък, ролка, свистене...

Мнениеот Mal » Чет 10 авг 2006 14:17

Та от къде почва историята. Преди около 2 г. ми се счупи обтягаща ролка на ремъка и ми я смениха в Дунев, ама от как я смениха си скърцаше(стържеше) , абе издаваше звуци разни. Тогава ходих при тях 100 пъти и пишман станах и отсвирих положението. Та една година ме изкара и се счупи и ми я смениха в един друг сервиз барабар с нов ремък. Да де, ама мина се не мина седмица две и почнаха едни такива звуци като свистене. Отивам там. Викат ми, че ролката си е в ред и че нямало проблем, ама какво направиха не знам(щото не пускат вътре в сервиза) спря свиренето. Допуснах, че са натегнали или отхлабили ремъка. Да де ама мина се не мина месец, два и пак почна, а сега тея дни като е влажно се чува повече. Имате ли идея? Питам защото аман от професионалисти. Предстои ми път и просто искам да знам дали е опасно. Може ли да са ми сложили някакъв смотан ремък който да се отпуска и като съм ходил да са го натегнали , а сега пак да се е отпуснал. Вие как си обяснявате ? Или ролката? Да де, ама как след първото ходене спря свиренето?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 10 авг 2006 14:19

ми намокрил ти се е и сега ти свири,като изсъхне ще се оправи

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Чет 10 авг 2006 14:20

Забравих да кажа, че допълнително е слаган тъпия климатик, т.е. там системата е променена. Съвет от мен - климатик допълнителнмо не е хубаво да се слага по мои наблюдения. Като включи и колата гуми мощност - тъпа работа

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Чет 10 авг 2006 14:21

да де, ама и на сухо свири, но малко и по друг начин. Защо ли? Принципно ме е шубе да не е тъпата ролка, че тя като се счупи и край ни на пред ни назад

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 10 авг 2006 14:35

Ъъъъ... за кой ремък говорим... Нали не е ангренажен?!?

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Чет 10 авг 2006 14:40

не. не е ангренажния. Тоя на алтернатора

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 10 авг 2006 14:51

Ами навярно наистина става въпрос за разхлабване на ремък... Ако го полееш лекичко с вода от една чашка и спре да свири, той ще е...
При мен има леко биене на шайбата , но не се чува свирене, да ти кажа... обаче щом е сменян държача, погледни дали са в една равнина шайбите. Възможно е някоя от тях да се измества на страни и да свири, защото ремъка влиза на чорчик... По тази причина скъсах ремък на водна помпа навремето (при мен са отделни) иии... познай! Челосване на глава, защото издуха гарнитура...

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 10 авг 2006 15:25

Ролката може да и се разпробият нитовете и да се смени само лагерче. После се стяга с болтчета или пак се занитва. В пъти е по-евтино. Когато взех колата я смених, но следващия път ще е само лагерче. Ако се сложи свястно лагерче - няма проблеми.
"Пистара" при коли с допълнително монтиран климатик се подбира мн. абдалски - вземаш стария и търсиш мааалко по-къс. Ремъка, който дават по каталог при заводски мантирана клима може да не пасва. Като не му улучиш дължината, дебелината и здравината /попаднеш на менте/ започват такива проблеми като при тебе...
Другото го е споменал колегата - ако във времето ролките по една или друга причина вече не са в една равнина. С всички последици от това...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”