Заключване на централно с дистанционно???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Vw_DOHC_16v
Автомобил:
Двигател:

Заключване на централно с дистанционно???

Мнениеот Vw_DOHC_16v » Пет 04 фев 2011 23:11

Привет колеги :Mr Green Fun
Ровейки из нета попаднах на едни интересни неща ,свързани с заключването на централно със дистанционно като за аларма , без това да е заводско или аларма.
Говоря за модул с дистанционно с което се заключва без ключ (не е аларма) просто добавка към централното за мързеливци като мен :talk:
Та въпроса ми към вас е това читаво ли е? И аджеба как се инсталира по-точно?

Ето го да го видите :012: : http://www.topspeed.bg/catalogue.php?cid=51

Благодаря предваритено :bowdown

Потребителски аватар
da4ko
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEX 1995

Re: Заключване на централно с дистанционно???

Мнениеот da4ko » Съб 05 фев 2011 0:36

Здрасти, колега!
Така като гледам схемите се инсталират по същия начин като алармата. Само дето имаш по-малко работа, демек се връзват + и - и кабелите към централното. На всичките дето ги гледаш в тоя сайт схемите са сходни. Според мен обаче може да си намериш аларма за тия пари, макар да знам, че след моя коментар ще има и такива, че няма читави аларми за тия пари. Но мисля че си струват тия модули (доколкото познавам посочените марки). Аз лично съм с Mongoose аларма и съм много доволен. :wink:
Ами... мога да ти пожелая успех с начинанието! :да:

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Нед 06 фев 2011 10:26

Колега,аз съм с такова нещо.Имам дистанционно,отключвам и заключвам всички врати + багажника,но не е аларма.Нямам сирени или други такива неща.Купих го от едно момче,което се занимава с автоаларми.Покупката + монтажа ми излезе 20 лева,и всичко стана за 15 минути.Върза го към централното,долу таблото с бушоните и релетата,от там към габаритите на колата.Така че когато отключвам и заключвам ми светят габаритите а не мигачите.Връзва се горе където ти е копчето за пускане на фаровете и долу където ти е бушона за централното.Не връзвай към мигачите,защото така се товари релето на мигачите. :)
Дори имало и някакви екстри в тия неща,една от които си оставих.След като запаля колата и вратите се заключват.Това е хубаво ако возиш мацка която не иска да се вози с теб.Шегувам се mhihi
Ако имаш деца и ги возиш редовно,на този който ти монтира модулчето му кажи да не изключва тази "екстра" :да:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 06 фев 2011 12:48

имам едно въпросче понеже и аз гледах тези модули вчера и видях темата на колегата та ми мина нещоп из главата понеже няма централно но имам машинки под ръка ако взема такъв модул мога ли да вържа машинките към някой от ези модули или си трябва оригиналия модул които командва машинките и този се добавя към него ако има някой наясно нека ме светне малко

Vw_DOHC_16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vw_DOHC_16v » Нед 06 фев 2011 13:25

Kovach написа:Колега,аз съм с такова нещо.Имам дистанционно,отключвам и заключвам всички врати + багажника,но не е аларма.Нямам сирени или други такива неща.Купих го от едно момче,което се занимава с автоаларми.Покупката + монтажа ми излезе 20 лева,и всичко стана за 15 минути.Върза го към централното,долу таблото с бушоните и релетата,от там към габаритите на колата.Така че когато отключвам и заключвам ми светят габаритите а не мигачите.Връзва се горе където ти е копчето за пускане на фаровете и долу където ти е бушона за централното.Не връзвай към мигачите,защото така се товари релето на мигачите. :)
Дори имало и някакви екстри в тия неща,една от които си оставих.След като запаля колата и вратите се заключват.Това е хубаво ако возиш мацка която не иска да се вози с теб.Шегувам се mhihi
Ако имаш деца и ги возиш редовно,на този който ти монтира модулчето му кажи да не изключва тази "екстра" :да:

Добър и изчерпателен отговор, само да попитам няма проблеми дали си с вакумно централно, понеже съм с такова. И това с мацката уби рибата с него :applause:

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Нед 06 фев 2011 17:55

Няма значение дали централното ти е с вакум или ток.И в двата случая работи нормално,или и в двата случая на "прецакване" си отключваш колата с ключа.
"Прецакване",т.е.:
1 - Ако ти замръзне вакумното централно през зимата.
2 - Падне тока на акумулатора и не можеш да активираш централното.
И в двата случая отключваш само една врата с ключа,другите си ги отваряш отвътре,като на добрата стара лада mhihi
Всъщност няма значение какво ще стане с централното.Дали ще замръзне,или ще падне тока на акумулатора,или някое кабелче се е прекъснало някъде...Щом централното работи,работи и модула.Когато централното се "прецака",модула продължава да работи,но централното не.Между другото повечето такива модули са с плаващ код.Ако откачаш акумулатора,след поставянето му отново,до 10 секунди натисни две копчета от дистанционното (ако имаш повече от две копчета) за да се намерят двете устройства - дистанционо и модул.Успех колега :да:

Vw_DOHC_16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vw_DOHC_16v » Нед 06 фев 2011 18:53

Kovach написа:Няма значение дали централното ти е с вакум или ток.И в двата случая работи нормално,или и в двата случая на "прецакване" си отключваш колата с ключа.
"Прецакване",т.е.:
1 - Ако ти замръзне вакумното централно през зимата.
2 - Падне тока на акумулатора и не можеш да активираш централното.
И в двата случая отключваш само една врата с ключа,другите си ги отваряш отвътре,като на добрата стара лада mhihi
Всъщност няма значение какво ще стане с централното.Дали ще замръзне,или ще падне тока на акумулатора,или някое кабелче се е прекъснало някъде...Щом централното работи,работи и модула.Когато централното се "прецака",модула продължава да работи,но централното не.Между другото повечето такива модули са с плаващ код.Ако откачаш акумулатора,след поставянето му отново,до 10 секунди натисни две копчета от дистанционното (ако имаш повече от две копчета) за да се намерят двете устройства - дистанционо и модул.Успех колега :да:

Благодаря за инфото коглега мн. полезно! :bowdown А вариант за вдигане на ел. стъклата има ли , или това вече е от моделите на модула?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”