Проблем с оборотите - трява ми спешно помощ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Stefoto8932
Автомобил: VW Bora
Двигател: AGR 1999
Контакти:

Проблем с оборотите - трява ми спешно помощ

Мнениеот Stefoto8932 » Нед 13 фев 2011 12:10

Здравейте колеги от скоро имам Голф 3 ГТ и още не им чаткам техниките на тези коли. Ето и проблема - сутринта паля колата да загрее малко и си работеше перфектно и я загасих. След известно време когато трябваше да излизам, запалвама колата пускам педала на гаста и угасва. :shock въртя ключа запалва и угасва. Ниските обороти ги няма никакви!! Ако може да ми кажете какъв е проблема и как даго реша?
Благодаря за вниманието :!:

Последна промяна от IvanMan на Нед 13 фев 2011 12:33, променено общо 1 път.
Причина: Какъв е двигателя?

creed88
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с оборотите - трява ми спешно помощ

Мнениеот creed88 » Нед 13 фев 2011 13:05

с газово ли е колата колега ? аз имах същя проблем и се оказа изгорял степ мотор затова колата не даржи ниски обороти чак като вдигне температура тогава се оправяше

Потребителски аватар
Stefoto8932
Контакти:

Мнениеот Stefoto8932 » Нед 13 фев 2011 13:27

Извинявайте просто в бързината забравих тези подробности 1.6 Бензин Инжекция ГТ.

battleangel87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот battleangel87 » Нед 13 фев 2011 21:53

Имах подобен проблен на АБФ-чето даже ако не е и 100 % като твоя ...оказа се датчика на коленовия вал :)

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 13 фев 2011 21:56

моторче за празен ход?Чистил ли си го някога ?

Потребителски аватар
Stefoto8932
Контакти:

Мнениеот Stefoto8932 » Пон 14 фев 2011 9:05

не. не съм правил нищо по колата от както съм я купил освен маслото и филтрите.

Потребителски аватар
mitko stoynov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko stoynov » Пон 14 фев 2011 20:49

Здравей колега!Аз имам голф3 от 3г. моя е 1.8 моно с климатик и агу.Не разбрах имаш ли агу или си само на бенз.Искам да знам дали си сменял въздушния филтър.Ще ти дам един много важен съвет никога не почвай да търсиш повредата в крайните точки каквото и да ти казват майстори и други,винаги почвай от най простите неща филтри,кабели,датчици и прочее.Ще ти дам един пример за един действителен случай един колега има венто и един ден ми се оплака, че се е вдигнал разхода на гориво и колата му не държи обороти като е студена и пали от втория третия път,моята го е правила това и се оказа същата причина въздушен филтър,в нашите условия в България е добре филтъра да се проверява на всеки шест месеца и ако се налага се сменя.Ако не се оправи от това отговори ми на по горните въпроси или ми пиши

Потребителски аватар
Stefoto8932
Контакти:

Мнениеот Stefoto8932 » Вто 15 фев 2011 20:58

Здрасти колега. Нямам АГУ, само на бензин карам. Проблема се окaза в дроселовата клапа явно беше забила нещо или нещо от сорта не съм сиг. Та как разбрах че е от там - запалих колата се още нямаше обороти, вече когато започнах да се отчайвам и реших че сиг. е нещо гадно ми хрумна да поогледам около дроселовата калпа (без разглобяване) огледах как е жилото сторими се леко хлабаво не съм го закачал.
Започнах да подавам газ от оста на дросела-като давам газ бачка решали да спра гасне. Оставих я да угасне, след като угасна започна да се чува цъкане (като при часовник) проследих шума и стигнах до дроселовата калапаа. Гледам аз оста на клапата леко трепти и цъка завъртам я на около 30градуса на дясно (се едно да подавам газ) спира да цъка, като я връщам обратно пак започва да цъка. Изнервих се завъртяхя на мах. пуснах я рязко изщрака. След това запалвам, започва да работи, прекръствам се пускам педала на газта и вече си бачкаше на 100% :shock

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”