мнения за резонатор robex
- koko976
- Автомобил:
- Двигател:
мнения за резонатор robex
колеги ,някои слагал ли е резонатор ROBEX ,на мястото на катализатора.става ли,или е ментак?цената на която ми го дават е 40лв.доколкото разбрах е турско.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: мнения за резонатор robex
Работил съм колега и с тези, как да ти кажа зависи дали има прищипка вътре ако няма ще се скъса след време. АГАР са по-добрата турска марка. Много добра даже. Ако можеш го снимай и за каква кола става на върос, защото фито на трабата е от значение!
- koko976
- Автомобил:
- Двигател:
колата е голф3,2000куб.115к. с AGG ,мотор.интересното е ,4е маистора се опитва да ме убеди 4е съм бил с метален катализатор,а той не се задръствал.
-
pistarkata
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги.Бих искал да се включа в темата относно резонатора.Доста неща прочетох от форума и май общото мнение е ,че при наличие наличие на катализатор - след неговото махане ламбда сондата започва да дава грешки.За да работи нормално и да може да отчита количеството на сместа е необходимо да се сложи резонатор.Повечето колеги препоръчват Крафт за място, където да се направи тази интервенция и не уважат много турските.Ако може да попитам и аз нещо.Понеже взех моята кола на скоро(АГГ 2.0 115 к.с. само че Ибиза) - оказа се ,че е без катализатор но не мога да разбера дали има резонатор.При диагностика наистина показва грешка в ламбда сондата.Интересно обаче ,че при минаването на технически преглед изискаха катализатор - не казах ,че е махнат но се оказа ,че изгорелите газове след замерването бяха в нормите.Как можа да разпозная резонатора и дали точно той липсва щом дава грешка този датчик?Приемам съвет и препоръки.Благодаря предварително
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
pistarkata написа:Понеже взех моята кола на скоро(АГГ 2.0 115 к.с. само че Ибиза) - оказа се ,че е без катализатор но не мога да разбера дали има резонатор.
Aми погледни на канал бре човек.Аз ли да дойда да гледам ??
резонатора прилича на катализатор малко по форма -един вид си е гърне. Ако има права тръба ще се получава прореваване около 3000 об .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”