лампа за маслото.... Golf 3 1.4 AEX

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
da4ko
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEX 1995

лампа за маслото.... Golf 3 1.4 AEX

Мнениеот da4ko » Чет 30 дек 2010 20:08

Здравейте колеги!
Появи се странен проблем и при мен, свързан с лампата на маслото. Преди малко точно преди да вкарам колата в гаража забелязах, че лампата на маслото започна да мига... ама не мига през някакъв определен интервал от време, а... все едно мига спрямо оборотите на колата (бързо мига), а зумер не свири. Та... като дам гас на колата и лампата изгасна. След малко пак се появи същия проблем... пак бързо мигане... пак гас и съответно пак се оправи. Четох из форума и знам, че има доста писано по темите за индикаторите на маслото. На мен ми се струва, че проблема ми е може би с хлабава връзка, или нещо от рода. :)
Тук е мястото да кажа, че вчера смених термостата на колата и сега работи нормално, вдига си точно 90 градуса, а преди това цяла зима държеше малко под 70. Също така като свалях термостата и се разля антифриз по скоростната кутия и се съмнявам да не съм направил така беля.... да е потекло и по други части на двигателя примерно.
Та ще съм благодарен да споделите, ако някой е имал подобен проблем или поне предположения от какво може да идва пустия проблем..... че сигурно няма да спя тая нощ mhihi
Колата е Golf 3 1.4 AEX. Между другото маслото е на малко преди 10 000км... някакво си Visco 3000 (10-W40)

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Re: лампа за маслото.... Golf 3 1.4 AEX

Мнениеот LuIS » Пет 31 дек 2010 8:48

и без това ти предстои смяна на маслото.. смени го и виж дали ще свети пак..

Потребителски аватар
da4ko

Мнениеот da4ko » Пет 31 дек 2010 11:49

Е да... така и ще направя, но ми беше интересно от какво може да е, понеже преди малко като я карах не светеше лампата...странна работа :Mr Green Fun
На мен все ми се струва, че някъде има нещо хлабаво. След малко отивам да я разчовъркам... довечера може да има нова тема с нов проблем :063: mhihi :012:
Ми колеги весело посрещане на Новата 2011 година мога да ви пожелая, много здраве и късмет и безавариини километрни с любимата марка!!! :yeaha: :BBQ :hahachristmas: love.vw :обичам ви :drunk

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пет 31 дек 2010 16:52

Смени маслото, но не със същото. Казвам не със същото, защото една от причините да ти свети лампата на ниски обороти е намален вискозитет на маслото при висока температура и помпата не го качва до главата и датчика (при теб е само един на главата) отчита че е ниско налягането и светва лампата. Не знам колко ти е загрял мотора преди това, но ако при студен мотор и при високи обороти не светка лампата, много е вероятно проблема да е в маслото. Това означава че маслото не е особено читаво щом на 10к. и висока температура губи вискозитет до такава степен, че помпата да не го качва догоре при ниски обороти. Ако след смяната пак е налице проблема, замери налягане на маслото и пак ще го мислим. Зумер при АEX и АЕЕ мисля, че няма.

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Съб 01 яну 2011 22:06

ЧНГ, колега ! Дано бързо си решиш проблема ! Колега, да уточним кога светва лампата: на ниски или на високи обороти или и двете ? Препоръчвам ти да измериш налягането на маслото при ниски и високи обороти в някакъв сервиз. Може и датчика за маслото да е виновен.

Потребителски аватар
da4ko

Мнениеот da4ko » Нед 02 яну 2011 22:50

javor_bg написа:ЧНГ, колега ! Дано бързо си решиш проблема ! Колега, да уточним кога светва лампата: на ниски или на високи обороти или и двете ? Препоръчвам ти да измериш налягането на маслото при ниски и високи обороти в някакъв сервиз. Може и датчика за маслото да е виновен.

Честита Нова Година на всички!!!
Лампата за маслото присветваше когато колата беше само на обороти (демек около 800-900). При подаване на гас, веднага изгасна лампата. От миналата година не ми го е правила тоя номер :012: :Mr Green Fun То стана и точно веднъж де....дано да не се сеща вече. :) Сега ще се сменява маслото и евентуално, ако има пак подобен проблем ще се замерват налягания и ще го мисля.... :)

Потребителски аватар
EvankoIII
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EvankoIII » Пон 03 яну 2011 13:42

И аз съм АЕХ мотор и преди две години ми се появи същия проблем. За съжаление се оказа, че няма налягане и са заминали лагерите. Смених ги и лампата угасна. :cry:
Преди това пробвах всичко - датчици, ново масло и филтър, ама не стана

Потребителски аватар
da4ko

Мнениеот da4ko » Нед 06 фев 2011 20:54

Здравейте колеги!
Направо съм забравил да пиша в темата. След смяна на маслото всичко се оправи. :wink: Направо камък ми падна от сърцето, че като чета тук за разни маслени помпи.... и лагери.... ооох :lol:
Интересно обаче, че предишния ми маслен филтър беше по-дълъг, а като си купих новия и казах модела на двигателя ми дадоха един такъв по-къс. Като попитах защо е по-къс ми отговориха че това бил баш моя си маслен филтър и не било добре с тоя дългия... странна работа. :screwy Това го казвам понеже някъде бях чел, че може да се получи подобен проблем с лампата заради масления филтър.
Поздрави! :да:

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Нед 06 фев 2011 21:07

Едва ли проблема е бил във филтъра. Сипвай хубаво масло занапред и го сменяй редовно, най-добре след зимата, но това зависи от годишния ти пробег.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 06 фев 2011 22:01

Каспър написа:Едва ли проблема е бил във филтъра. Сипвай хубаво масло занапред и го сменяй редовно, най-добре след зимата, но това зависи от годишния ти пробег.

Ааааа може.може....например ,докато слагах "Филтрон " ми правеше номера (честия проблем със светенето при бързо падане от високи в ниски обороти)....от 4 г не ползвам Филтрон и :banana :banana :banana !

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Нед 06 фев 2011 22:16

Имах предвид не марката, а това че стария е бил по-дълъг, това според мен не би могло да бъде проблем. Иначе за марките е ясно че има и кофти филтри.

Последна промяна от Каспър на Пон 07 фев 2011 7:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
FreezA
Автомобил: Golf 3 GTi
Двигател: 2E

Мнениеот FreezA » Нед 06 фев 2011 23:31

аз си мисля,че има голямо значение единия ще събере 200 грама масло,а другия 400 или просто си :screwy

Потребителски аватар
da4ko

Мнениеот da4ko » Вто 08 фев 2011 1:00

За масления филтър един колега преди време ми разправяше, че лампата за маслото му светкала винаги когато палел колата и светела докато му се напълни филтъра. :012: Не знам това колко е вярно, но аз си мисля, че филтъра едва ли не се пълни веднъж когато се смени маслото и толкова. После маслото само си циркулира през него.... както и да е. Това е друга тема. :wink:
Поздрави! :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”