загряване на голф 3
- djniki
- Автомобил: Passat
- Двигател: AVF 2001
загряване на голф 3
Колеги проблема е следният, Колата ми Голф 3 1.4 моно в градски условия много ми загрява достигала е 110 градуса, интересува ме дали ако сменя радиатора с по голям примерно от венто с двете перки или от VR6 дали ще пасне и дали ще има некви проблеми???
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: загряване на голф 3
A най-лесното е на водоструйка да измиеш външно радиатора
, ако няма ефект - тогава всичко останало
... ама аз мисля че ще има
.
.- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
А дали градусите са 110
елементарни неща са,виж датчика на вентилатора,термостат-като пипнеш радиатора най-горе и най-долу.
И не на последно място имали достатъчно охлаждаща течност
И не на последно място имали достатъчно охлаждаща течност
колега не се хвърляи да сменяш
с нещо което не е за твоята кола
по добре послушай колегите , първо една пароструика после ако няма ефект можеш термостат или да смениш датчика с такъв на по малко градоси да включва, но да знаеш че като смениш датчика с такъв на по малко градоси да включва ще имаш ядове зимата
няма да загрява достатъчно
съветвам те с пароструиката първо и провери охладителната течност дали не е намаляла 
не вкарвайте момчето във филма с пароструйки,водоструйки и други тем подобни ху@ни!ще си изкриви детайлите по радиатора(оребренията).най-добре с компресор!няма друго безвредно средство!колега ти пробва ли да промиеш системата??
айде със здраве 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
zevsa написа:... ще си изкриви детайлите по радиатора(оребренията)...
Вярно , сгреших , не допуснах че ще има човек дето няма да внимава и ще си накриви радиатора с вода ... , но може да
zevsa написа:....най-добре с компресор!няма друго безвредно средство...
Аз си измих радиаторите с маркуча от чешмата , защото нямам водоструйка . С много вода и много веро , 3-4 сапунисвания и измивания , иначе няма очистване на налепите . Стана като нов , а резултата беше невероятен , и моята кола така загряваше
.-
KingGeorge
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте.Колега ,мисля че твоят проблем се нарича водна помпа.При този двигател ,помпата е консуматив и се сменя заедно с ремъка понеже играе ролята на обтяжна ролка.По тази причина нейната турбина е от бакелит и се износва бързо(изронват се перките на турбината).Дори при работещи термостат и датчици няма циркулация през радиатора вследствие на което перката не се включва и колата прегрява.Можеш да започнеш от термостата, като най-лесен.Смени го или премахни само за проба.Ако е помпа ,в което съм почти сигурен си вземи с чугунена турбина.
Успех и дано да е термостат.
п.п.Не карай колата в това състояние ,за да не сменяш гарнитура като мен.
Успех и дано да е термостат.
п.п.Не карай колата в това състояние ,за да не сменяш гарнитура като мен.
- djniki
- Автомобил: Passat
- Двигател: AVF 2001
начии термостата е сменен преди зимата. колебаех се също за попмата щото знам че се сменя с ремъка.а колкото се отнася до смяна на радиатора на другата кола го сменихме с по голям и няма никаква грешка, работи безотказно. Обаче ще пробвам да почистя радиатора целия и ако нестане ще сменям помпата, че в тия жеги е рисковано да се кара така.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
смени термостата 

момчета пиша тук за да не отварям нова тема.Та директно на въпроса имам Голф 3 1.8 90к.с преди 1 седмица прегря поради повреда във водната помпа.Свалихме главата отидохме да я изшлайфат (1.2 десети ако има значение) сменихме водна помпа,ремък+ролка,масло+филтър и термостата.Сипахме вода първоначално и колата след няма и 5мин. достигна 110 градуса включи се перката,направихме 1 кръгче с майстора и водата изкипя.Искам да попитам някой дали има на идея защо става така - да поясня че водната помпа е с пластмасова турбина (нз дали така се нарича) дали може да е от това и да не работи добре помпата.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
tseno88 написа:момчета пиша тук за да не отварям нова тема.Та директно на въпроса имам Голф 3 1.8 90к.с преди 1 седмица прегря поради повреда във водната помпа.Свалихме главата отидохме да я изшлайфат (1.2 десети ако има значение) сменихме водна помпа,ремък+ролка,масло+филтър и термостата.Сипахме вода първоначално и колата след няма и 5мин. достигна 110 градуса включи се перката,направихме 1 кръгче с майстора и водата изкипя.Искам да попитам някой дали има на идея защо става така - да поясня че водната помпа е с пластмасова турбина (нз дали така се нарича) дали може да е от това и да не работи добре помпата.
След като си е хвърлила антифриза ako си налял студена вода и двигателя не е бил запален се е пукнала главата.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
djniki написа:Колеги проблема е следният, Колата ми Голф 3 1.4 моно в градски условия много ми загрява достигала е 110 градуса, интересува ме дали ако сменя радиатора с по голям примерно от венто с двете перки или от VR6 дали ще пасне и дали ще има некви проблеми???
Пробвай да смениш датчика на таблото, явно тои не показва правилно температурата! Ако ти върти перката проблема е от там! Ако не се пуска перката, датчика на радиатора или моторчето на перката е изгоряло!
А относно проблема на колегата че му е изкипяла водата на колата след ремонт на главата, да търси проблема във системата, не е убезвъздушена! И за това е метнала водата!
Ще търсим причината тази вечер дано да е от системата,че тази глава ...някой случайно да знае някой дето продава??
-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
Колега tseno88 провери подробно маркуча който отива в смукателния колектор.
Там където е включен в колектора се накършва и прогаря.. ако изпуска и се изпарява,.. оттам и системата не може да се обезвъздуши и затуй и водата кипи.
Аз го хванах навреме . Но ако не се забележи.. 1000% = на прегряване.Много е коварно.
Каквото и да е ,иди си купи НОВА капчка за разширителня съд. Там филмите са цяла епопея.
С тия стари матари е така. У джаза е всичко.
Там където е включен в колектора се накършва и прогаря.. ако изпуска и се изпарява,.. оттам и системата не може да се обезвъздуши и затуй и водата кипи.
Аз го хванах навреме . Но ако не се забележи.. 1000% = на прегряване.Много е коварно.
Каквото и да е ,иди си купи НОВА капчка за разширителня съд. Там филмите са цяла епопея.
С тия стари матари е така. У джаза е всичко.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”