счупена дръжка на жабка - Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bgr79
Автомобил:
Двигател:

счупена дръжка на жабка - Голф 3

Мнениеот bgr79 » Вто 08 фев 2011 18:27

Здравейте, колеги. Наскоро ми се счупи дръжката на жабката. Колата е Голф 3, 1,8 моно, 93г. без еърбеци. Изчетох доста теми от форума и се опитах да залепя счупеното палче. След доста нерви успях, но отново се счупи и вече не търпи ремонт. Потърсих в магазините за авточастии и там намерих за 7.00лв. ново с дупка където е мястото за ключалката. Интересувам се как мога да премесестя ключалката от старата дръжка на новата? Всички пишат: "взимаш си нова дръжка и сменяш", но този въпрос с ключалката не е обсъждан, а аз искам да мога да си заключвам нещата в жабката!

bever
Автомобил:
Двигател:

Re: счупена дръжка на жабка - Голф 3

Мнениеот bever » Вто 08 фев 2011 18:29

Здрасти като махнеш 3 те болтчета ключалката ти се държи на щипки който ги разтваряш и готово

Потребителски аватар
rangel_80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rangel_80 » Вто 08 фев 2011 18:39

колега,сменят се,аз наскоро сменях,поиграхси малко но стана,но гледаи ключа датие в ключалката като я вадиш от старата дръжка,успех

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 08 фев 2011 18:41

Не знаех, че още има тройки с работещи жабки... Това шега! Иначе моята като е счупена от предишния собственик са сложили железца и магнитчета от двата края. Така си карам, не ми пречи.

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Сря 09 фев 2011 15:30

На мен наскоро ми донесоха долна ,да си сложа че си нямах хич и етажерката ме дразнеше много при едно рязко тръгване се изпразваше mhihi и дръжката беше счупена!
Точно както каза колегата,развиваш 3 болтчета да я отделиш от вратичката и самия патрон се държи на зъбчета,даже и да ги счупиш при сваляне ..... те няма да си ти нужни mhihi после само го напъхваш в новата дръжка и монтираш!!! :да: Успех!
А и патрона си пренаредих за моя ключ който го интересува нека пише да му обясня как! :)

Потребителски аватар
bgr79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bgr79 » Сря 09 фев 2011 19:03

Благодаря колеги, скоро ще си купя дръжката и ще пробвам описаните варианти за смяна на ключалката!

battleangel87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот battleangel87 » Чет 10 фев 2011 0:16

Здр...значи нз дали има вариянт да я направиш...обаче аз копувах за на бащата гоуфа....беще около 6 лева...и 2 мин работа ;) :) :) Сега е коч

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Чет 10 фев 2011 0:33

battleangel87 написа:Здр...значи нз дали има вариянт да я направиш...обаче аз копувах за на бащата гоуфа....беще около 6 лева...и 2 мин работа ;) :) :) Сега е коч

Колега не е ли по-лесно ако пишеш без да съкращаваш и да се научите да пишете правилно вече? Ако бързате и нямате време пишета като имате малко повече свободно такова. А като гледам какво си писал имаш Голф мисля,че е срамора да не можеш да си напишеш марката на колата правилно. Извинявам се ако съм те засегнал с нещо но е дразнещо ,а това с "гоуфа" е върха на сладоледа :horror:

Потребителски аватар
beckham89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beckham89 » Чет 10 фев 2011 4:07

ако може да ме извини колегата,че му пиша в темата-ами моята като е с airbag,какво правим,в autoplus ми искат 30 лв само за дръжка.... :horror: :screwy

Потребителски аватар
bgr79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bgr79 » Съб 21 май 2011 20:57

Здравейте колеги. След доста време си взех нова дръжка за жабката. От новата дръжка взех само частта която се дърпа и така не се наложи да преествам ключалката от старата дръжка. Успях да напасна нещата и сега жабката се затваря, щрака си и дръжката работи нормално, но не може да се заключва с ключа! Някой знае ли защо остана този проблем и как може да се оправи?

Потребителски аватар
dokOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dokOo » Пон 31 окт 2011 17:16

колега виж дали си сложил както трябва крачето , има 1 краче където при завъртане на ключа трябва да се заключи , ако не е от това може да си сложиш стария механизъм и да смениш само дръжката тя се държи на едно желязо смяната не отнема повече от 10 мин .. дано съм ти бил полезен

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”