Свързване на халогени -Голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
valvamp
Автомобил:
Двигател:

Свързване на халогени -Голф3

Мнениеот valvamp » Сря 09 фев 2011 10:34

Здравейте колеги,колата е Голф 3 1,8 ми.Искам да си сложа халогени ,но няма прекарана инсталация за тях .Някой знае ли как да ги поставя и съответно да ги свържа
Благодаря предварително

Потребителски аватар
jordancho
Автомобил: VW Bora
Двигател: AGZ 1999

Re: Свързване на халогени -Голф3

Мнениеот jordancho » Сря 09 фев 2011 12:50

Колега, ако си купиш оригинални халогени (имам в предвид отпред за бронята), монтажа е много лесен (захващат се с два винта), а ако си купуваш някакви пазарски, тогава зависи къде ще ги сложиш и какви планики ще има в комплекта, но и в двата случая не е сложно и се преценява на място. А за свързването съм прикачил една схемичка, която също не е сложна за изпълнение.
Тази схема е възможно най-простото и надеждно решение, обаче при този начин на свързване има вероятност да забравиш халогените включени, ако искаш, можеш да свържеш бутона (точка "1" на схемата) не след бушона, а към някоя жица на която има +12 V само когато завъртиш ключа на контакт, така халогените ще светят само когато има подаден контакт, сигурен съм, че има такава жиците от задната страна на големия ключ за фаровете, трябва само да намериш коя точно е (с мултимер или пробна лампичка). Успех :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”