Искам да попитам знаещите, тъи като не разбирам много...колата ми е цялата наклонена на дясно ...разстоянието от десните гуми до калниците е с около 2-3 см по малко от колкото от другата(лява страна)..погледнах пружините си изглеждат здрави...натиснах ги от горе - не се люшкат..заковава на място веднага..някой знае ли от какво е това...как се оправя или кои може да го оправи?
Благодаря
заглавието! mod edit: vaskoto1
golf2 1.6-колата стои наведена!
- Angeljordan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- turbogti
- Автомобил:
- Двигател:
Да де ама какво му е козметичното на това колата ти да стои килната на една страна? Нещо я кара да стои така. Пък и доколкото разбрах на колегата не е така, откакто я е взел. Колега отиди да ти свалят амортисьорите и пружините и да ги прегледат в некой сервиз, ако не ти се занимава сам де. Ама внимавай, че тея пружини са бая яки ша знаш и бая трябва да се внимава да не се изметнат от скобите, с които ги сваляш. 

- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,съветвам те веднага да провериш пружините, ако вече не е късно!При мен седеше наклонена наляво,и се оказа счупена пружина(отпред),а за" гарнитура" на задните амортисьори пък ми бяха изгнили "шапчиците"(незнам точно как се казват) който държат пружината отгоре.В резултат на това колата ми се беше килнала ако на ляво!След замяна на счупената пружина ,и ремонт на държачите отзад,стойката на колата се изправи, а и поведението и на пътя се стабилизира.Имах съмнение че пружината се е счупила заради изпуснали амортисьори,заради това ги подмених и тях.Сега като я карам не мога да и се нарадвам,преди интервенцията беше като рибарска лодка
Дано да съм ти бил полезен.Успех!

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- mishu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
turbogti написа:Да де ама какво му е козметичното на това колата ти да стои килната на една страна? Нещо я кара да стои така. Пък и доколкото разбрах на колегата не е така, откакто я е взел. Колега отиди да ти свалят амортисьорите и пружините и да ги прегледат в некой сервиз, ако не ти се занимава сам де. Ама внимавай, че тея пружини са бая яки ша знаш и бая трябва да се внимава да не се изметнат от скобите, с които ги сваляш.
При мен е основата на бронята и некви други такива. С 1-2 см е по-ниска от едната страна (бронята само). Окачването си е наред.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”