golf2 1.6-колата стои наведена!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

golf2 1.6-колата стои наведена!

Мнениеот timon_tg » Чет 17 авг 2006 10:02

Искам да попитам знаещите, тъи като не разбирам много...колата ми е цялата наклонена на дясно ...разстоянието от десните гуми до калниците е с около 2-3 см по малко от колкото от другата(лява страна)..погледнах пружините си изглеждат здрави...натиснах ги от горе - не се люшкат..заковава на място веднага..някой знае ли от какво е това...как се оправя или кои може да го оправи?
Благодаря
заглавието! mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
Angeljordan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Angeljordan » Чет 17 авг 2006 10:15

Може да са омекнали пружините, но може и някой тампон да е скъсан, както и да са им разбити леглата.

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Чет 17 авг 2006 12:43

Мойта също стой наведена щото е джаскана но е само козметично. Вече свикнах да си я гледам така :wink:

Потребителски аватар
turbogti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbogti » Чет 17 авг 2006 18:07

Да де ама какво му е козметичното на това колата ти да стои килната на една страна? Нещо я кара да стои така. Пък и доколкото разбрах на колегата не е така, откакто я е взел. Колега отиди да ти свалят амортисьорите и пружините и да ги прегледат в некой сервиз, ако не ти се занимава сам де. Ама внимавай, че тея пружини са бая яки ша знаш и бая трябва да се внимава да не се изметнат от скобите, с които ги сваляш. :wink:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Чет 17 авг 2006 20:39

Колега,съветвам те веднага да провериш пружините, ако вече не е късно!При мен седеше наклонена наляво,и се оказа счупена пружина(отпред),а за" гарнитура" на задните амортисьори пък ми бяха изгнили "шапчиците"(незнам точно как се казват) който държат пружината отгоре.В резултат на това колата ми се беше килнала ако на ляво!След замяна на счупената пружина ,и ремонт на държачите отзад,стойката на колата се изправи, а и поведението и на пътя се стабилизира.Имах съмнение че пружината се е счупила заради изпуснали амортисьори,заради това ги подмених и тях.Сега като я карам не мога да и се нарадвам,преди интервенцията беше като рибарска лодка :lol: Дано да съм ти бил полезен.Успех!

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 18 авг 2006 5:01

Пружинките колега ти е проблема.Но се сменят 2X2.Тоест предни к-т.
задни к-т.Смени първо предните

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пет 18 авг 2006 10:57

turbogti написа:Да де ама какво му е козметичното на това колата ти да стои килната на една страна? Нещо я кара да стои така. Пък и доколкото разбрах на колегата не е така, откакто я е взел. Колега отиди да ти свалят амортисьорите и пружините и да ги прегледат в некой сервиз, ако не ти се занимава сам де. Ама внимавай, че тея пружини са бая яки ша знаш и бая трябва да се внимава да не се изметнат от скобите, с които ги сваляш. :wink:

При мен е основата на бронята и некви други такива. С 1-2 см е по-ниска от едната страна (бронята само). Окачването си е наред.

Потребителски аватар
turbogti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbogti » Пет 18 авг 2006 16:04

Колега, Мишу, щом е виснала броня или нещо от сорта може, но колегата не може да кара така килната цялата кола. Както казах, нещо я кара да седи така и не е безопасно на всичкото отгоре. :!:

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пет 18 авг 2006 17:17

Да така е. Не съм казал, че може да се кара така. Просто споделих, че и мойта е килната но само козметично. Малко поспамих темата на човека, нищо друго. При него проблема вече си е по окачването, а не само външен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”