Проблем с АКЛ 1.6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Ibro_A3
Автомобил:
Двигател:

Проблем с АКЛ 1.6

Мнениеот Ibro_A3 » Чет 10 фев 2011 11:14

Здравейте Колеги, имам Ауди А3 1.6 АKL вече 1 година имам следния проблем и не мога да го реша.
По вереме на движение особенно на по ниски предавки(градни условия) в Диапазона 1800-2500об/мин при натискане на педала на газта се получава един тласък сякаш има луфт между двигателя и кутията. И същевременно като си махна крака от Педала на газта се получава пак лашкате(освобождаване).Скоростния ми лост играе при този тласък(но той самия си има луфт вътре явно сферата е износена).
Ходих при майстори гледаха тампони на скоростната кутия,качиха колата на стенд, влизаха отдолу с щанги надигаха местиха мотора за луфтове но нищо.Пробвахме колата с дръпната ръчна и вкл 1-ва скорост да тръгна, за да видят дали играе мотора.
Оказа се 4е хода(луфта) е бил малък.Коментарите бяха:"вдигане на рамене и ами...тампоните не са толкова хлабави".
Ходих на диагностика,майстора ми каза че не работело Моторчето на Дроселовата клапа, но поради това че тя е доста скъпа да съм карал така.
Кажете дали е възможно при изгоряло моторче(потенциометър) да се получава рязко затваряне положението на самата клапа.Да кажа с жило е клапата

Незная какво да предприема вече, много е досадно това блъскане.
Дайте идеи към кое да се насоча.
Благодаря ви!

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Re: Проблем с АКЛ 1.6

Мнениеот skotis » Чет 10 фев 2011 14:36

Намери читав майстор. Тези нищо не разбират очевидно. Аз на твое място бих сменил тампона на скоростите, НО с оригинален само, за да не стане по-зле. Не вярвам да не работи "моторчето" на клапата - чистиха ли я или само така на предположения и вдигнати рамене карат тия?

Ibro_A3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ibro_A3 » Чет 10 фев 2011 15:05

Нищо не са чистили.Само закачиха колата на VAG, гледаха ми и датчика на Коляновия вал.
Накрая Питам майстора кажи ми?
Ами заминал ти е мотора(който се намирал на Дросел Клапата(потенциометър ли какво там). С 2 думи Нова клапа.
Клапата сам съм си я чистил 2 пъти без да я свалям,при следващо палене нали се сещате какво се получава.
Високи обороти, и нерви. Но след 30-40км сама се адаптира.
А за самия тампон по Лоста който е 2ма майстои го гледат и казват 4е не толкова мек.
А самият луфт(блъскането си е доста).
Но ще сменям тампони,решил съм го.
Дайте идеи какво може да е

Потребителски аватар
alex_7656
Автомобил: Golf IV
Двигател: AUM

Мнениеот alex_7656 » Чет 10 фев 2011 15:08

Един познат имаше същия проблем с А-3ка, 1.6 акл,и дори мога да кажа,че при него беше даже още по-грубо,най-вече 1 и 2-ра скорост.Ходили сме по майстори с него, и както каза ти повдигане на рамене.Най-накрая не издържа и я продаде.Пробвай клубните сервизи,хората са доста,ама доста в час!!!

din_dan_80
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот din_dan_80 » Чет 10 фев 2011 22:04

значи колега и аз имах сащият проблем каде ли не ходих кого ли не питах и всички вдидаха рамене и накрая се заех сам да се правя на маистор и като за начало се заех с сменянето на тампоните на двигателя и трите тампона като ги смъкнах нито единият не беше скъсан или мек но вече бях взел новите и ги сложих колата се промени усезаемо нито лашкаше двигателя нито нищо поне при мен се получи.

Ibro_A3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ibro_A3 » Пет 11 фев 2011 13:30

Е, сега трябва да сменям всички тампони.
Представям си ако наистина бяха омекнали какво щеше да бъде.двигателя сигурно щеше да се бие в коша и капака :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”