Golf 4 1.4 16v замяна на двигателя с 1.8Т
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
Golf 4 1.4 16v замяна на двигателя с 1.8Т
Възможно ли е и трябва ли да се сменя и скоростната кутия.
Какво да търся освен двигател и електрония блок.
Какво да търся освен двигател и електрония блок.
- leonardo_vd
- Контакти:
- leonardo_vd
- Контакти:
andro_ написа:Двигател,скорости,кабели по мотора,полуоски,главини,шенкели,спирачни дискове и апарати,генерация+ауспух,привод на съединителя,предни пружини и амортисзори,носачи,стабилизираща щанга - на тези неща обърни внимание и провери дали се различават в двата модела.
Toчно за тези неща исках да се изкаже някой, който е запознат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
leonardo_vd написа:andro_ написа:Двигател,скорости,кабели по мотора,полуоски,главини,шенкели,спирачни дискове и апарати,генерация+ауспух,привод на съединителя,предни пружини и амортисзори,носачи,стабилизираща щанга - на тези неща обърни внимание и провери дали се различават в двата модела.
Отиваш на www.vagcat.com , регистрираш се и гледаш бавно и подробно разликите.Там където каталожните номера на частите се различават = разлики

- leonardo_vd
- Контакти:
andro_ написа:leonardo_vd написа:andro_ написа:Двигател,скорости,кабели по мотора,полуоски,главини,шенкели,спирачни дискове и апарати,генерация+ауспух,привод на съединителя,предни пружини и амортисзори,носачи,стабилизираща щанга - на тези неща обърни внимание и провери дали се различават в двата модела.
Отиваш на www.vagcat.com , регистрираш се и гледаш бавно и подробно разликите.Там където каталожните номера на частите се различават = разлики.
мерси
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
За тези пари дето ще ги дадеш за това упражнение ще си намериш също толкова добра с 1.8 Т! Какво и е запазено на твоята-ламарините ли? Че то това е последното което има значение за колата-нали за да смениш двигателя хората ти казаха че трябва да остане само купето от твоята кола,всичко друго ще е друго а то в какво състояние е само може да си гадаеш !
- leonardo_vd
- Контакти:
Stivi написа:За тези пари дето ще ги дадеш за това упражнение ще си намериш също толкова добра с 1.8 Т! Какво и е запазено на твоята-ламарините ли? Че то това е последното което има значение за колата-нали за да смениш двигателя хората ти казаха че трябва да остане само купето от твоята кола,всичко друго ще е друго а то в какво състояние е само може да си гадаеш !
Салона, задното окачване, както и предното си остават. Моя е с 4 врати, а такива 1.8Т са рядкост. Аз мисля че трябва да се смени само двигателя, електрониката и скоростната кутия. За около 1000 евро мога да се сдобия с ударена 1.8Т. Кое е по изгодното в случая А?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля че тук се съдържа повече истина за това което ттрябва да се смени ако искаш да имаш сигурна кола-''Двигател,скорости,кабели по мотора,полуоски,главини,шенкели,спирачни дискове и апарати,генерация+ауспух,привод на съединителя,предни пружини и амортисзори,носачи,стабилизираща щанга''
Но ако наистина направиш такава трансплантация моля ти се обади ми се да дойда да видя лично че някой си е направил този труд и после те водя в което искаш заведение във Видин да почерпя за успеха ! Има десетки такива теми във форума но тези дето действително се захващат са единици,аз поне се сещам само за един ама на него това му е професията така че е разбираемо
[/quote]
Но ако наистина направиш такава трансплантация моля ти се обади ми се да дойда да видя лично че някой си е направил този труд и после те водя в което искаш заведение във Видин да почерпя за успеха ! Има десетки такива теми във форума но тези дето действително се захващат са единици,аз поне се сещам само за един ама на него това му е професията така че е разбираемо

- leonardo_vd
- Контакти:
Re:
[/quote]Stivi написа:Мисля че тук се съдържа повече истина за това което ттрябва да се смени ако искаш да имаш сигурна кола-''Двигател,скорости,кабели по мотора,полуоски,главини,шенкели,спирачни дискове и апарати,генерация+ауспух,привод на съединителя,предни пружини и амортисзори,носачи,стабилизираща щанга''
Колега изрових темата от бунището, ама ми се струва че ми дължиш почерпка
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Golf 4 1.4 16v замяна на двигателя с 1.8Т
Смени мотора на 4-ката ли?Не знам колко труд и нерви си хвърлил и какво е станало ,но докато го правиш цените на 1.8Т от 10-11к са станали 6-7к
- kat007
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU

По добре я продай и си купи 1.8Т
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Ама темата е от 2007 г. и човека отдавна си кара колата с 1.8Т
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”