Golf 4 1.4 16v замяна на двигателя с 1.8Т

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Golf 4 1.4 16v замяна на двигателя с 1.8Т

Мнениеот leonardo_vd » Нед 05 авг 2007 10:29

Възможно ли е и трябва ли да се сменя и скоростната кутия.
Какво да търся освен двигател и електрония блок.

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Нед 05 авг 2007 10:32

Коментирано е доста , няма невъзможни неща в техничеко отношение по това което искаш да напаривиш.Но дали си струва парите и нервите да го направиш.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Нед 05 авг 2007 10:34

Защо направо не смениш колата? Вече испадат такива екземпляри за по 10-11к лв.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 05 авг 2007 10:44

GodLike написа:Защо направо не смениш колата? Вече испадат такива екземпляри за по 10-11к лв.

Защото е страшно много запазена.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 05 авг 2007 10:53

Двигател,скорости,кабели по мотора,полуоски,главини,шенкели,спирачни дискове и апарати,генерация+ауспух,привод на съединителя,предни пружини и амортисзори,носачи,стабилизираща щанга - на тези неща обърни внимание и провери дали се различават в двата модела.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 05 авг 2007 11:07

andro_ написа:Двигател,скорости,кабели по мотора,полуоски,главини,шенкели,спирачни дискове и апарати,генерация+ауспух,привод на съединителя,предни пружини и амортисзори,носачи,стабилизираща щанга - на тези неща обърни внимание и провери дали се различават в двата модела.

Toчно за тези неща исках да се изкаже някой, който е запознат.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 05 авг 2007 11:17

leonardo_vd написа:
andro_ написа:Двигател,скорости,кабели по мотора,полуоски,главини,шенкели,спирачни дискове и апарати,генерация+ауспух,привод на съединителя,предни пружини и амортисзори,носачи,стабилизираща щанга - на тези неща обърни внимание и провери дали се различават в двата модела.

Отиваш на www.vagcat.com , регистрираш се и гледаш бавно и подробно разликите.Там където каталожните номера на частите се различават = разлики :wink: .

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 05 авг 2007 11:36

andro_ написа:
leonardo_vd написа:

Отиваш на www.vagcat.com , регистрираш се и гледаш бавно и подробно разликите.Там където каталожните номера на частите се различават = разлики :wink: .

мерси

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 05 авг 2007 15:03

За тези пари дето ще ги дадеш за това упражнение ще си намериш също толкова добра с 1.8 Т! Какво и е запазено на твоята-ламарините ли? Че то това е последното което има значение за колата-нали за да смениш двигателя хората ти казаха че трябва да остане само купето от твоята кола,всичко друго ще е друго а то в какво състояние е само може да си гадаеш !

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 05 авг 2007 20:40

Stivi написа:За тези пари дето ще ги дадеш за това упражнение ще си намериш също толкова добра с 1.8 Т! Какво и е запазено на твоята-ламарините ли? Че то това е последното което има значение за колата-нали за да смениш двигателя хората ти казаха че трябва да остане само купето от твоята кола,всичко друго ще е друго а то в какво състояние е само може да си гадаеш !

Салона, задното окачване, както и предното си остават. Моя е с 4 врати, а такива 1.8Т са рядкост. Аз мисля че трябва да се смени само двигателя, електрониката и скоростната кутия. За около 1000 евро мога да се сдобия с ударена 1.8Т. Кое е по изгодното в случая А?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 05 авг 2007 22:22

Мисля че тук се съдържа повече истина за това което ттрябва да се смени ако искаш да имаш сигурна кола-''Двигател,скорости,кабели по мотора,полуоски,главини,шенкели,спирачни дискове и апарати,генерация+ауспух,привод на съединителя,предни пружини и амортисзори,носачи,стабилизираща щанга''
Но ако наистина направиш такава трансплантация моля ти се обади ми се да дойда да видя лично че някой си е направил този труд и после те водя в което искаш заведение във Видин да почерпя за успеха ! Има десетки такива теми във форума но тези дето действително се захващат са единици,аз поне се сещам само за един ама на него това му е професията така че е разбираемо :)[/quote]

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Re:

Мнениеот leonardo_vd » Чет 24 фев 2011 14:36

Stivi написа:Мисля че тук се съдържа повече истина за това което ттрябва да се смени ако искаш да имаш сигурна кола-''Двигател,скорости,кабели по мотора,полуоски,главини,шенкели,спирачни дискове и апарати,генерация+ауспух,привод на съединителя,предни пружини и амортисзори,носачи,стабилизираща щанга''
Но ако наистина направиш такава трансплантация моля ти се обади ми се да дойда да видя лично че някой си е направил този труд и после те водя в което искаш заведение във Видин да почерпя за успеха ! Има десетки такива теми във форума но тези дето действително се захващат са единици,аз поне се сещам само за един ама на него това му е професията така че е разбираемо :)
[/quote]
Колега изрових темата от бунището, ама ми се струва че ми дължиш почерпка

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Golf 4 1.4 16v замяна на двигателя с 1.8Т

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 24 фев 2011 21:01

Смени мотора на 4-ката ли?Не знам колко труд и нерви си хвърлил и какво е станало ,но докато го правиш цените на 1.8Т от 10-11к са станали 6-7к

Потребителски аватар
kat007
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU

Мнениеот kat007 » Пет 25 фев 2011 13:46

:да: наистина няма смисъл да се преправя...ще ти струва много -труд,време,пари и най-вече здрави нерви !!!
По добре я продай и си купи 1.8Т

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Пет 25 фев 2011 14:29

Ама темата е от 2007 г. и човека отдавна си кара колата с 1.8Т

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”