Разход/бензин голф2 -2.0 115 коня
-
BoBiT86
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1600
Разход/бензин голф2 -2.0 115 коня
Здравейте колеги.Имам един въпрос отностно разхода ми с новото двигателче.Ще помоля по-компетентните да дадът някой друга идея.
Двигателя както споменах по-горе е 2.0 2E 115кончета монтиран на голф2
Гориво-бензин
Маховика е от 1.6 75 коня като размери доста по-мъничък
Скорости от дизел 4Т или 4S не помня кода точно (късички са)
В момента е без ламда сонда
Скоро установихме,че едната дюза не пръска,а само пишка,след почистване се оправи (поне така ми казаха)
Карам предимно на къси разстояния(2км към работа и след това 2 навръщане)
За вървенето наистина върви доста като за 115 коня,но даже като я галя не мога да мина
повече от 80км с 12л бенз само градско
Този разход нормален ли е в предвид горе изброените: малък маховик,къси скорости,липса на ламда,в предвид и дюзата ако продължава с магариите,както и естествено,че карам на къси разстояния и в тоя студ.
1. Мисля да пробвам с ламда сонда - Ще има ли усезаема разлика или да не се занимавам с сондата.
2.Малкия маховик и късите скорости възможно ли е да вдигнат разхода толкова
3.Дюзата при всички положения би вдигнала разхода по моя преценка
4.късите разстояния също.
Някой който има същия двигател би ли споделил за разхода в подобни условия.
Благодаря предварително,чакам идеи.
Двигателя както споменах по-горе е 2.0 2E 115кончета монтиран на голф2
Гориво-бензин
Маховика е от 1.6 75 коня като размери доста по-мъничък
Скорости от дизел 4Т или 4S не помня кода точно (късички са)
В момента е без ламда сонда
Скоро установихме,че едната дюза не пръска,а само пишка,след почистване се оправи (поне така ми казаха)
Карам предимно на къси разстояния(2км към работа и след това 2 навръщане)
За вървенето наистина върви доста като за 115 коня,но даже като я галя не мога да мина
повече от 80км с 12л бенз само градско
Този разход нормален ли е в предвид горе изброените: малък маховик,къси скорости,липса на ламда,в предвид и дюзата ако продължава с магариите,както и естествено,че карам на къси разстояния и в тоя студ.
1. Мисля да пробвам с ламда сонда - Ще има ли усезаема разлика или да не се занимавам с сондата.
2.Малкия маховик и късите скорости възможно ли е да вдигнат разхода толкова
3.Дюзата при всички положения би вдигнала разхода по моя преценка
4.късите разстояния също.
Някой който има същия двигател би ли споделил за разхода в подобни условия.
Благодаря предварително,чакам идеи.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Разход/бензин голф2 -2.0 115 коня
Разхода е повече от нормален,като се има предвид късите разстояния на които караш-2км. Мотора няма кога да загрее,според мен като стане по-студено на вън ще се радваш разхода да ти е такъв като в момента.
Ами колега като за начало за 2 км колата не едва в дигнала 50 градуса.
Ако я настъпваш е нормално да гори повечко.Сипи там 10 литра! бензин и се разходи на по дълго разтояние или само градско да видиш колко км с 10 литра бенз ще изминеш.
Мойто 2Е ми гори 10-12 градско на бензин на къси разтояния зимата е доста по висок разхода но само като направиш проба на дълго и загрял мотор може да се мисли от къде идва проблема.
Ако я настъпваш е нормално да гори повечко.Сипи там 10 литра! бензин и се разходи на по дълго разтояние или само градско да видиш колко км с 10 литра бенз ще изминеш.
Мойто 2Е ми гори 10-12 градско на бензин на къси разтояния зимата е доста по висок разхода но само като направиш проба на дълго и загрял мотор може да се мисли от къде идва проблема.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
BoBiT86 написа:1. Мисля да пробвам с ламда сонда - Ще има ли усезаема разлика или да не се занимавам с сондата. - В момента инжекциона си няма идея дали ми е бедна или богата сместа и си прави каквото си иска.
2.Малкия маховик и късите скорости възможно ли е да вдигнат разхода толкова - На къси разстояния градско даже биха го смъкнали.
3.Дюзата при всички положения би вдигнала разхода по моя преценка - Възможно е но нали е уж оправена.
4.късите разстояния също. - Както обясни колегата по-горе и това е фактор и то голям.
-
BoBiT86
В най-близки дни ще го засека и на дълъг път защото и без друго с този мотор не съм излизал извън града.
п.п забравих да спомена че въздушния филтър не е сменян а е за смяна но предполагам от него не може да вдига разход.
колега по твоите думи разхода ми не е кой-знай колко по голям от твоя значи да разбирам,че не е толкова до проблем колкото до кубатурата.
п.п забравих да спомена че въздушния филтър не е сменян а е за смяна но предполагам от него не може да вдига разход.
колега по твоите думи разхода ми не е кой-знай колко по голям от твоя значи да разбирам,че не е толкова до проблем колкото до кубатурата.
-
BoBiT86
radi_nrj написа:BoBiT86 написа:1. Мисля да пробвам с ламда сонда - Ще има ли усезаема разлика или да не се занимавам с сондата. - [color=#FF0000]В момента инжекциона си няма идея дали ми е бедна или богата сместа и
Колега по думите ти разбирам,че си заслужава да се занимая с ламда сондата
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
аз също карам без ламбда сонда вече 3 години и разхода ми е повече от приличен в купето на голф 3 така че карай смело и не се притеснявай 

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
смени възду6ния филтър и тогава я заси4аи ако не е сменян 2-3 години може да ти вдигне разхода до кило.Аз под 10 градско немога да я сваля ина4е извънградско разхода пада зна4ително.
-
BoBiT86
Днес смених въздушния филтър.И да не падне разхода му беше време.Следва да монтирам ламда,и като заговорихме за ламда с колко жици трябва да е ламдата за този мотор.Имам една която ми я дадоха за този мотор с 3 жици,но маи се оказва че е за опел ГТ.Ако не се лъжа цвета на жиците беше 2 черни и една бяла или обратното.А за този трябва да е с 4,поправете ме ако греша?
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
4 са жиците 2бели , една сива , една черна
-
BoBiT86
Благодаря колега.Вероятно не си заслужава да се преправя моята сонда?
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
нали ти казах в по горен пост , карай си колата и не й бери грижи 3 години я търкалям с откачена ламбда сонда. Няма да й навредиш бъди 100% сигурен. И невярвам да ти спадне разхода с 2л. ако я закачиш
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
golf3gtivr6 написа:4 са жиците 2бели , една сива , една черна
Белите са за подгряването, другите за сигнала.Аванс и смес зависят от дебитомер, ТПС и ламбда.На тоя мотор вакуум не се следи от електрониката.Вкараш ли го в норми ще минеш 100км с 12 литра градско,
вместо 80км.Толкова от ламбдата, ма все си мисля че не стои там за украса

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
bobocamaro написа:golf3gtivr6 написа:4 са жиците 2бели , една сива , една черна
Белите са за подгряването, другите за сигнала.Аванс и смес зависят от дебитомер, ТПС и ламбда.На тоя мотор вакуум не се следи от електрониката.Вкараш ли го в норми ще минеш 100км с 12 литра градско,
Какво очаквате без ламбда сонда да се случи?
ECU'то не може да си настрои таблиците без ламбда и кара на авариен режим - все едно си с карбуратор.
Да не говориме за предимството на работещата инжекция (по инерция над 1100 оборота изключва подаването на горивото с цел икономия).
Имам въпрос към колегата BoBiT86 с каква генерация е в момента колата ?

-
BoBiT86
Pavcho2 написа:bobocamaro написа:golf3gtivr6 написа:4 са жиците 2бели , една сива , една черна
![]()
![]()
![]()
Какво очаквате без ламбда сонда да се случи?![]()
ECU'то не може да си настрои таблиците без ламбда и кара на авариен режим - все едно си с карбуратор.
Да не говориме за предимството на работещата инжекция (по инерция над 1100 оборота изключва подаването на горивото с цел икономия).
Имам въпрос към колегата BoBiT86 с каква генерация е в момента колата ?
Не съм много в час до колкото знам колектора беше от КР,без катализатор съм и от там нататък всичко е със старата изпускателна система от 1.6 75 коня.Даже до скоро бях с ремус отзаде но прекалено ревеше с този мотор,а и беше за смяна и сложих стоково и въпреки това интересно,че вървенето и не се промени,мислех че 6те се скупи
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”