голф 3 гти абф(юби)- глъхне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
spallding
Автомобил:
Двигател:

голф 3 гти абф(юби)- глъхне

Мнениеот spallding » Нед 13 фев 2011 19:08

Здравейте колеги,проблема ми е следния:колата просто няма мощ,когато я настапя не е това което очаквам да се изтреля.Двигателя си работи добре не тресе не губи обороти,не ми предарпва като цяло си работи перфектно.сменил сам свещи за всеки случей но няма разлика.не сам се качвал на друг такав голф да ги сапоставя но за мен е мн слабо,трагвам парва,втора трета няма разлика не се режи изобщо ускорява си плавно,вкарвам го кам 5000 оборота няма и тогава не се усеща нищо.понякога даже сутрин като е студена и като подам газ се получава едно затишие и тогава трагва да варви.Ако някой знае от какво можи да е или се е сбласквал с подобно нещо моля да сподели,благодаря предварително

Последна промяна от IvanMan на Нед 13 фев 2011 20:00, променено общо 1 път.
Причина: Без главни букви в заглавието!

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: голф 3 гти абф(юби)-ГЛАХНЕ

Мнениеот teddy » Нед 13 фев 2011 19:19

сменял ли си скоро горивния филтър? имаш ли газ?

spallding
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 3 гти абф(юби)- глъхне

Мнениеот spallding » Нед 13 фев 2011 20:58

да преди около месец смених горивния,въздушния и маслото.имам газова инжекция и на газ варви по сащия начин.аз се самнявам в две неща които могат да се окажат,или дюзите са запушени и не впраскват добре горивото или катализатора му е дощло времето.колата е на 126 хиляди реални втори собственик сам и и е купувана от доверен парви не от автокаща

Потребителски аватар
PL 16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PL 16v » Нед 13 фев 2011 22:42

Градски кога си свободен да направим сравнение....пиши на Л.С. :)
голфа е с регестрация май сн8886кк,забелязох я АБФката на Кауфланд
красавец трябва да живне,ще помгна с каквото мога
но като начало,свещи си сменил
капачка и палец те са по евтени
кабелите също са важни,усещал съм разликата,но са скъпи,тях по нататък,първо от най-евтеното
ако го караш с Н95 го изгори и налей някой 100 октанов има приятна разлика
аз имах такова замислене,но във високите колата видимо тръгваше,и се оказа че разпределителните валове са със един зъб назад,на закъснение идваше силата във високите
друго...като се видим ще лафим :да:

Хитко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Хитко » Нед 13 фев 2011 22:48

според мен варианта с дюзите отпаза :) Една диагностика от добри диагностици ще те просвети доста!

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Мнениеот teddy » Пон 14 фев 2011 21:35

на газ преди как ти е вървяла? казваш, че сега върви по един и същи начин - газ/бензин! щом е газов инжекциона може да се регулира и от там да прецениш. ако ти е запушен катализатора или някое гърне колата ще се мъчи осезаемо много, а като я натиснеш от ауспуха няма да излизат свободно изгорелите газове.

Потребителски аватар
alex_7656
Автомобил: Golf IV
Двигател: AUM

Мнениеот alex_7656 » Вто 15 фев 2011 7:55

Провери датчика в дистиб. капачка,като забие колата няма мошност,мудна е и си похапва и повечко бензин и действително тръгва доста по късно.Но без диагностика няма да стане.Успех!

spallding
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spallding » Вто 15 фев 2011 21:02

явно самият мотор е такав не е толкова отзивчив на ниските обороти.не се режи много на малките километри,направих му днеска едно тестче,до 120 не е нищо особенно,но след това сякаш издивява от 120 до 200 стрелката не спира да се движи :D

Потребителски аватар
shveda_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shveda_ » Вто 15 фев 2011 21:31

Всички ABF-фи до 2500-3000 оборота са малко мудни,но след това трябва да се изтрелва.Поне при мен е така.

KRASEN_SPARCO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KRASEN_SPARCO » Сря 16 фев 2011 21:40

Здр колега всички стокови АБФ са мудни в ниски обороти тръгни от място първа дръж я до 3500 и после я изрежи да видиш тез обороти как скачат бързо и кат набиеш втората та удря в гърба при мен е така поне,сега съм с олекотен маховик и чип скоро и по къса скоростна кутия,заводския му маховик е много тежък сега с лекия който съм много по бързо се качват оборотите,тъй че не се притеснявай и аз като теб се чудех защо е така муден но просто силата му идва от 3500 оборота с леки модове тръгва и от по малко :lol:

spallding
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spallding » Чет 17 фев 2011 18:29

да определено и аз оставам с такова впечетление,до кам 3500 оборота няма нищо аз след това трагва да набира.явно не сам свикнал ощи защото преди карах меган купе то пак беши обратното до 4000 са наемаше като лудо после умираше

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”