ABS на Корадо не работи.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
perry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ABS на Корадо не работи.

Мнениеот perry » Сря 16 авг 2006 12:53

На един колега не му работи ABS на Корадото свети му лампата на таблото и не гасне,каква може да е причината???

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Re: ABS на Корадо не работи.

Мнениеот landwarrior » Сря 16 авг 2006 14:03

perry написа:На един колега не му работи ABS на Корадото свети му лампата на таблото и не гасне,каква може да е причината???
един от дадчиците е заминал или някаде дава на късо и затова свети ,при мен и двете неща се бяха получили .Проверката е само една -трябва да се закара колата и да се пусне на АБС диагностика (струва 30-40лв )после е лесно ,датчик втора ръка е около 20-40лв иначе нов е 180+лв :evil:

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Сря 16 авг 2006 18:25

Не е задължително да се ходи на диагностика - може да се проверят датчиците с мултицет - съпротивлението трябва да е межу 800 ом и 1,4 ком. И между другото зависи къде търсиш датчици - преден ляв чисто нов го купих за 87 лева. Погледни тук
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=3279

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Сря 16 авг 2006 18:59

anger написа:Не е задължително да се ходи на диагностика - може да се проверят датчиците с мултицет - съпротивлението трябва да е межу 800 ом и 1,4 ком. И между другото зависи къде търсиш датчици - преден ляв чисто нов го купих за 87 лева. Погледни тук
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=3279
сега ако му се занимава(да сваля и проверява по отделно всеки датчик ) има техническите средвтва може и сам да го направи .Отностно цената на датчиците да и аз бях намерил и по ефтини въпроса е колко ще издържат ,понеже гаранция -Франция .посъветвах се със компетентни лица и ми казаха да взема оригинален от морга(цената във моя случей беше близо 10пъти по ниска) така и направих да чукна на дърво за вече 3 месеца проблеми нямам :roll:

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Сря 16 авг 2006 19:04

Честно казано замерването на датчиците е точно за 5 минути работа, така че си мисля, че могат да се спестят парите за диагностика в полза на датчик. Да, когато и аз имах проблем с датчика търсих къде ли не 2 - ра ръка, ама не успях да намеря и затова опрях до нов. Малко ми е странно как може една нищо и никаква бобинка да струва толкова много пари...

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Сря 16 авг 2006 19:13

anger написа:...
мани мани аз като ми казаха 190лв и първата ми реакция беше ''Ама аз искам един бр. не 4 '' :oops:

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Сря 16 авг 2006 19:59

Хайде стига сме спамили на човека темата бре :) Какво ще кажат модовете, а? :P Мисля, че все пак той получи нужната му информация :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”