регулатор за налягане на гориво

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

регулатор за налягане на гориво

Мнениеот lucky7o » Сря 16 фев 2011 9:55

Някой може ли да ми обясни как точно работи тази част ?
В случая колата ми не работи на бензин и паля доста трудно на газ в студовете :? Всичко си работеше и една сутрин не поиска да запали на бензин, видях,че от едното мъркуче е върнало бензин във въздушния филтър. Колеги от форума "казаха" заминал ти е регулатора... Ок обаче звънях да пирам по магазини и ми казват цени от около 200 лв :shock Въпроса е, че аз колата не я карам на бензин и въпросния регулатор ми трябва колкото да паля и евентуално да стигна до някоя бензиностанция, когато свърши газта. Има ли вариянт да се подмени с друг от друга кола, или по "тунинг" магазините има най различни има и за по 80-100 лв някакви ? Има ли вариянт вообще да се махне въпросната част ? Не знам за какво и как служи и за това питам. Ясно е от самото име че регулира горивото, което постъпва,но все пак... Не се ремонтира предполагам :roll:

Не намерих тема за регулатора, а мисля че информацията ще бъде полезна и на други колеги :)

ZIMMERMANN
Автомобил:
Двигател:

Re: регулатор за налягане на гориво

Мнениеот ZIMMERMANN » Сря 16 фев 2011 10:12

колега добре искаш помощ ама не сме врачки/за какьв двигател става вьпрос/

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Сря 16 фев 2011 10:50

под аватара пише каква е колата, но както и да е :)
1.8 ПБ е кода на мотора

примерно мога ли да го заменя с такъв http://racing-mania.com/browse/product/id/21/Gorivеn+Rеgulator+V09 :roll:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 16 фев 2011 16:05

моя пасат си работеше с заминал горивен регулатор.Връщаше ми бензин по маркучето за вакума в колектора след дросела.Резултата беше висок разход на гориво.Ако искаш мини да го погледна за да не даваш излишни парици.

nikinikolov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikinikolov » Сря 16 фев 2011 17:00

Регулатора регулира налягането в горивната рейка, както е изчислено при производителя, премерно 2,5 атм. или 3 атм., според зависи. Горивната система работи под налягане, това налягане кара бензина да излиза от инжекторите. Регулатора се ремонтира, даже не е точната дума: т.е. сменят му се О-пръстените ако има течове, вътре има мембрана, която остарява с времето и се пука, цепи и връща обратно бензин във въздушния филтър. Това е за този регулатор.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 16 фев 2011 20:32

Отиваш в някоя морга,вземаш мембрана на старо 5-10 лв сменяш я и си готов за следващите 100 000 км!

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Сря 16 фев 2011 21:14

Ами явно,че има проблем и в регулатора щом връща гориво във филтъра. Сега обаче отново откачих маркучите за бензина и като извадих този от колектора изпръска бензин тоест помпата е работила (някога). Понеже сега като въртя бензин не излиза от маркучите. Тази помпа , която е външната се чува "бзЗззЗ" тоест мисля, че тя работи.Тази в резервоара не се чува, предполагам че тя си е заминала, на голф 3-ка като не се чуваше се оказа,че не работи тя та мисля ,че и при двойката е същата помпа. Лошото е ,че трябва да махна газовата бутилка,че е точно в/у капака на помпата и няма как да я извадя да я пробвам. Мисля да откача (ако има такава възможност де) маркуча от едната помпа до другата - ако "хвърля" бензин значи работи и остава да е външната. Щом няма бензин би трябвало едната да не работи... Гледах бушоните са здрави (не знам дали има бушон за помпата) Мърдах релетата, но бензин до отпред така и не стигна.Ако някой има друго предложение за откриването на проблема нека да сподели :)

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Сря 16 фев 2011 21:16

на PB мотора регулатора за бензина е капсулован и нищо не може да му се сменя и т.н.
по спомени и при мен с прецакан регулатор си работеше на бензин-прецакването се изразява в това че му се къса вътре мембраната и почва да пуска бензин и през маркучето за вакуума и от там в всмукателния колектор и гори повече на бензин, даже и при каране на газ пак се харчи бензин scare ,но от това няма да спре да пали на бензин
щом работи на газ то проблема по скоро може да е или в дебитомера или в превключването от газ на бензин
при мен се прекъсваше захранването надюзите с едно реле-може релето да се е скапало или да му е излязъл някой кабел, или самия превключвателл да прави мизерии

ама първо виж да докараш бензин

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Сря 16 фев 2011 21:23

заради релето дали има вариант да не идва бензин ? Понеже има едно реле дето кабелите са му закачени на бубината и отиват и към "нещо" което е на колектора :mrgreen: Та въпросното реле ми се видя някакво поиздъхнало :D и намерих едно, което е същото (от една аларма ми беше останало) и го смених. Но то и преди да го сменя само припалваше на бензин и гаснеше веднага - сега и не припалва даже mhihi
това е релето http://picbg.net/u/22126/19567/523669.jpg
а тук идват кабелите от бубината през релето и тук
http://picbg.net/u/22126/19567/523670.jpg

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 17 фев 2011 6:07

Стова реленце ти прекъсват захранването на дюзите за да прехвърлиш на газ.

nikinikolov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikinikolov » Чет 17 фев 2011 8:26

Бензиновия регулатор не се ремонтира, не може да му се смени мембраната, може само да се сменят О-пръстените където влиза в рейката, нищо друго. Това не е като изпарител за LPG, да се сменят мембрани. Отиваш в морга с твоя регулатор в ръка, предварително го почисти да знаеш за какво налягане да търсиш.
И да сложи реле което да спира инжекторите при гас няма да върши нищо, защото бензиновата помпа ще продължи да върти бензина от резервоара в рейката и обратно, трябва и тя да се спре с реле.

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Чет 17 фев 2011 9:44

Колега по въпроса с регулатора. Можеш да сложиш такъв от 70лв. За целта на твоя му запушваш маркуча за обратния бензин, и отвора за вакуума. Новия регулатор го връзваш като взимаш бензин от края на рейката. Има едно винтче, развиваш го и надяваш там маркуча за входяшия бензин. Маркуча за изходяшия и вакуума са ясни. Проблема на тези евтини регулатори е че не дуржат добре налягане. Аз имах такъв на стария Голф. Като загасиш колата налягането веднага пад до 0. В резултат не можеш да запалиш много лесно защото в първите няколко секунди на стартер помпата не върти и нямаш налягане. Ти си прецени струва ли си.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 17 фев 2011 9:53

първо ще проверявам коя помпа е заминала и после ще го мисля регулатора :)

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 17 фев 2011 18:38

Проблема се установява точно за 30мин. :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”