Клапан за вакууми на карбуратор
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Клапан за вакууми на карбуратор
Здравейте, колеги. Имам едно питане относно въпросния клапан (номер 9 от схемата), който в ЕТКА е посочен като solenoid change-over valve. Според ЕТКА се прилага при автомобили с автоматични скорости и/или климатик, оборудвани с карбуратор 2е2 на Пиербург. Питанката ми е ролята на тоя клапан каква е точно. Имам някакво предположение, че служи, когато се пусне по-голям консуматор като климатик да осигури нужната гориво/въздушна смес, за да бъдат оборотите на празен ход в някакви допустими граници. Някой сблъсквал ли се е с такъв клапан, за да ми даде малко по-подробно инфо за него на какъв принцип работи. Единственото, което знам (и се вижда от схемата)е, че работи с вакуум от колектора, а също така има и вход (или изход не зная кое от двете) за сигнал към/от някакъв датчик (на антифриз предполагам). Също така имам и питане къде точно отиват вакуумчетата от двете щуцерчета. Едното от тях е дадено, че е затапено, другото ми се струва, че отива в един от щуцерите на карба (тези за делкото и за клапата за топъл/студен въздух), ама третото нещо не мога да отгатна за къде е.

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Re: Клапан за вакууми на карбуратор
И мене ме интересува, при полото е малко по по-различен начин.
Един приятел ми каза, че е свързано нещо със спирачките, сервото - като колата е на пълна газ, да може да работи коректно сервото на спирачката.
Чакам и аз отговори.
Един приятел ми каза, че е свързано нещо със спирачките, сервото - като колата е на пълна газ, да може да работи коректно сервото на спирачката.
Чакам и аз отговори.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Клапан за вакууми на карбуратор
За какво чакаш отговор-не разбирам??? Към сервото на спирачките дето взима от колекторите вакуума са вързани и вакуумите на карба.Тоест работи ли колата ще бачка всичкото вакуум по карба и ще имаш спирачки...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”