лампата за абс-а свети когато си иска голф 3 юби
-
- Автомобил:
- Двигател:
лампата за абс-а свети когато си иска голф 3 юби
здравейте колеги,можи да се е коментирал вапроса,но аз така и не намирам точен отговор.лампата светва понякога и нямам абс и в следващия момент можи и да угасне и да имам.понякога светването на абс-а е сапроводено и с лампата на рачната.ако някой си има на идея каква е таз болест да сподели,благодаря предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: лампата за абс-а свети когато си иска голф 3 юби
Ходил ли си на компютърна диагностика?
-
- Автомобил:
- Двигател:
да ходих закачиха ми я на компютър и излези грешка датчик ама не са знай кой.изчистиха ми грешката и майсторчето каза че не е изгорял датчика в противен случей нямало да записва грешки.лампата изгасна за няколко дни и после пак два дена свети два не.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ако има някакъв метод за измерване на датчиците ще ги сваля всичките и ще ги замеря.някакво сапротивление ли трябва да показват и ако да какво
Задните лагери са конусни.Провери дали имат луфт и евентуално да ги натегнеш.При мен беше това 

-
- Автомобил:
- Двигател:
По спомени VAG-COM заедно с грешката показва и кой датчик е виновен. Освен това, при движение също може да се установи кой датчик причинява грешката. На някой от каналите на ABS-а има данни за отчетената скорост за всеки от 4-те датчика. Гледа се кой от 4-те показва нещо различно от колегите си
.
Причината може да е в самия датчик или в окабеляването от него до самия ABS модул.

Причината може да е в самия датчик или в окабеляването от него до самия ABS модул.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако са му правили диагностика с вагком, ако е с моторскан не винаги показва...
- PL 16v
- Автомобил:
- Двигател:
Ама Дойчине не се обади да ти казвам патилата с тия АБФ,аз хора не ям....
Датчиците се замерват с мултицет имам даже от кауфланд си го взех,показват и 4-те различни стойности 1,01-1,04 някаквиОмове бяха,мерните едници не ги познавам.
Я пробвай като е топла колата и не работи АБС-а,изгаси и запали дали няма да се оправи или по-просто когато колата е топла дали тогава не ти се оправя АБС-а.
При мен е така студена ли е нямам АБС,след примерно зимата 2 часа каране из града къси разтояния и колата загрява максимално в двигателния отсег,АБС започва да работи,и така да сутринта
След като ми загрее колата и не се оправя,вдигам капака удрям по АБС кадето е контролера рестартирам двигателя и в повечето случай се оправя.
Има някакви връзки вътре които с времето започват да не правят контакт и след затоплене се разширяват и правят контакт и сработва така е при мен сигурен съм.
Може и датчик да е ,но ако е датчик ще свети постоянно изобщо няма да сработва понякога,и да ВАГ КОМ показва кой датчик не работи

Датчиците се замерват с мултицет имам даже от кауфланд си го взех,показват и 4-те различни стойности 1,01-1,04 някаквиОмове бяха,мерните едници не ги познавам.
Я пробвай като е топла колата и не работи АБС-а,изгаси и запали дали няма да се оправи или по-просто когато колата е топла дали тогава не ти се оправя АБС-а.
При мен е така студена ли е нямам АБС,след примерно зимата 2 часа каране из града къси разтояния и колата загрява максимално в двигателния отсег,АБС започва да работи,и така да сутринта

След като ми загрее колата и не се оправя,вдигам капака удрям по АБС кадето е контролера рестартирам двигателя и в повечето случай се оправя.
Има някакви връзки вътре които с времето започват да не правят контакт и след затоплене се разширяват и правят контакт и сработва така е при мен сигурен съм.
Може и датчик да е ,но ако е датчик ще свети постоянно изобщо няма да сработва понякога,и да ВАГ КОМ показва кой датчик не работи

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да разкажа накратко един случай - един приятел с Golf 3 имаше проблем с единия ABS датчик. Видяхме с Ваг-Ком-а кой точно е, момчето си купи датчик, евтин, китайче, монтира го, обаче...
На ниски скорости не отчиташе правилно скоростта, над 20-25 км/ч отчиташе както и другите 3 датчика. Брех...Датчика си има съпротивление, всичко. Причината се оказа в разстоянието от тялото на самия датчик до металната гривна с прорезите. На новия датчик разстоянието до гривната е било по-голямо, отколкото на стария датчик, съответно с малко пилене на новия датчик нещата си дойдоха на място.
На ниски скорости не отчиташе правилно скоростта, над 20-25 км/ч отчиташе както и другите 3 датчика. Брех...Датчика си има съпротивление, всичко. Причината се оказа в разстоянието от тялото на самия датчик до металната гривна с прорезите. На новия датчик разстоянието до гривната е било по-голямо, отколкото на стария датчик, съответно с малко пилене на новия датчик нещата си дойдоха на място.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имахме случай с едно Волво S60 ... постоянна грешка АБС/преден ляв датчик . Сигурно 200 км го карахме , ту работи , ту не работи , нов датчик , 2-ра ръка от друго Волво , и кво накрая --> колегата преди мен му сменял шарнири и не стегнал полуоската както трябва , от там гривната мърда макар и минимално и го отчита като грешка
Помисли и над това 

-
- Автомобил:
- Двигател:
върху доста неща трябва да се съсредоточа явно :d
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Колега да те питам щото мойте и те така се включват точно като твоите , само дето при мен не е ръчната ами АСР-а
Че въпроса ми е Включва ли ти се АБС-а безпричнно малко преди са спреш окончателно, щото моя прави тея номера.
Че въпроса ми е Включва ли ти се АБС-а безпричнно малко преди са спреш окончателно, щото моя прави тея номера.
-
- Автомобил:
- Двигател:
не това още не е взело да прави :d
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и про мен единия датчик ту работеше ту не работеше... по време на път се разваляше и после се оправяше.... та проблема се оказа люспа ръжда която заставаше там където не трябва.... пък ваг-кома ми изкара 3 вида грешки за тва колело.... 

- tonev79
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги а при мен беше доста различно,та и на мен ми святкаше отвреме на време лампата за ABS-са,но стана така че трябваше да сменям акомулатор,взех нов и отидох да ми замерят зареждането за гаранцията,оказа се че презарежда,смених релето на генератора,зареждането се нормализира но и от тогава ABS-са не ми е святкал,първоначално си помислих че е щото сам откачал акомулатора и нещо се е нулирало но после като се замислих и преди съм го откачал и то често,та оттогава съм нямал проблем де та дано и за напред да няма,дано да съм бил полезен 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”