проблем при палене на Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
uBy
Автомобил:
Двигател:

проблем при палене на Г3

Мнениеот uBy » Сря 02 авг 2006 15:50

Значи с две думи,когато колата е студена не иска да запали или по точно запалва и гасне.При 2ри 3ти опит и т.н. да запали сякаш се дави и с адски мъки запалва.Странното е,че примерно когато е топла няма такъв проблем.Бях да ми изчистят дюзата на моното и си мислех,че проблемът е решен,но уви:(на следващата сутрин пак същата история.
Ако може някой да ми каже каде се крие причината,ще съм му мнооого благодарен:))

п.п.преди да ми изчистят дюзата,моторът работеше странно в смисъл имаше колебания в оборотите на свободен ход (примерно 900-1200)

а колата е Golf 3 1.6 75hp,ABU

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем при палене на Г3

Мнениеот chefito » Сря 02 авг 2006 15:56

pb9152ah написа:Значи с две думи,когато колата е студена не иска да запали или по точно запалва и гасне.При 2ри 3ти опит и т.н. да запали сякаш се дави и с адски мъки запалва.Странното е,че примерно когато е топла няма такъв проблем.Бях да ми изчистят дюзата на моното и си мислех,че проблемът е решен,но уви:(на следващата сутрин пак същата история.
Ако може някой да ми каже каде се крие причината,ще съм му мнооого благодарен:))

п.п.преди да ми изчистят дюзата,моторът работеше странно в смисъл имаше колебания в оборотите на свободен ход (примерно 900-1200)

а колата е Golf 3 1.6 75hp,ABU

Колега същия проблем имах преди няколко месеца. След смяна на свещи всичко се реши. Само да те насочат към някой който може да ти намери оригинални свещи че там ментаците са нявсякъде...(забележка - ако щеш вярвай обясненията ти са 100% аналагични с моите симптоми тогава). Има и една друга възможност. Твърде е възможно поради прекалено богата смес да се зацапват свещита и да не иска да захапе някой цилиндър като постепенно изчиства и тръгва колата...тогава ще е темп. датчик, но сега лятото да имаш такъв проблем не знам колко е възможно все пак е 20 градуса навън.

Последна промяна от chefito на Сря 02 авг 2006 16:02, променено общо 1 път.

uBy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uBy » Сря 02 авг 2006 16:00

е то добре това за свещите,ама са чисто нови бош,уж истински,поне така за такива минаха при положение,че шефът на бош за пловдив е приятел на баща ми.

пп.възможно ли е да е от датчика на температурата?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 02 авг 2006 16:04

pb9152ah написа:е то добре това за свещите,ама са чисто нови бош,уж истински,поне така за такива минаха при положение,че шефът на бош за пловдив е приятел на баща ми.

пп.възможно ли е да е от датчика на температурата?

тъкмо това се сетих и дописах...

П.С. точно със въпросните супер оригинални свещи бош имах проблеми...след слагане на втора ръка японски (от доста лъскав голф3 блъснат на една морга - безплатно ест.) работата заспа...

uBy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uBy » Сря 02 авг 2006 16:36

ок.това са свещите добре...

някои ако има друго мнение...моля :))

Потребителски аватар
pipkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pipkov » Чет 10 авг 2006 10:08

pi4 ima i drugo reshenie hodih na diagnostila na skoro i moqtq se daveshe taka pri men problema se okaza ot dat4ika na dvigatelq toi daval info za temperatirata na dvigatelq do komputara predstavlqva edna iditoshtina s 4etiri buksi4ki otzad i se namira pri troinka pod nego de izmeri i omovete trqbva da ti gi dava da sa postoqnni ne da se kolebaqt ako se kolebaqt e zaminal na 100%
mod edit: vasstop
Тук пишем на кирилица!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 10 авг 2006 15:10

Ъъъъ... Това има ли моторче за празния ход или се командва самата дюза от компа? Ако има, мирише ми на такова... ако не, дачик за темпреатура трябва да е... отчита, че е загрял, а не е!

Потребителски аватар
pipkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pipkov » Чет 10 авг 2006 21:37

da to4no tva e probeam kazva na komputara 4e motora e zagrql a toi vsastnost ne e i toi vkarva pove4e ili pomalko gorivo zadavq kolata i mjesh da zabravish da zapalish bez nekoi da te drapne
Тук пишем на кирилица!

Потребителски аватар
PrImO
Автомобил:
Двигател:

palene na golf 3

Мнениеот PrImO » Пет 18 авг 2006 15:01

ne iska da pali za6toto kogato ne e zagrqla na gas ne pali
Тук пишем на кирилица!

uBy