Значи с две думи,когато колата е студена не иска да запали или по точно запалва и гасне.При 2ри 3ти опит и т.н. да запали сякаш се дави и с адски мъки запалва.Странното е,че примерно когато е топла няма такъв проблем.Бях да ми изчистят дюзата на моното и си мислех,че проблемът е решен,но уви:(на следващата сутрин пак същата история.
Ако може някой да ми каже каде се крие причината,ще съм му мнооого благодарен:))
п.п.преди да ми изчистят дюзата,моторът работеше странно в смисъл имаше колебания в оборотите на свободен ход (примерно 900-1200)
а колата е Golf 3 1.6 75hp,ABU
проблем при палене на Г3
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем при палене на Г3
pb9152ah написа:Значи с две думи,когато колата е студена не иска да запали или по точно запалва и гасне.При 2ри 3ти опит и т.н. да запали сякаш се дави и с адски мъки запалва.Странното е,че примерно когато е топла няма такъв проблем.Бях да ми изчистят дюзата на моното и си мислех,че проблемът е решен,но уви:(на следващата сутрин пак същата история.
Ако може някой да ми каже каде се крие причината,ще съм му мнооого благодарен:))
п.п.преди да ми изчистят дюзата,моторът работеше странно в смисъл имаше колебания в оборотите на свободен ход (примерно 900-1200)
а колата е Golf 3 1.6 75hp,ABU
Колега същия проблем имах преди няколко месеца. След смяна на свещи всичко се реши. Само да те насочат към някой който може да ти намери оригинални свещи че там ментаците са нявсякъде...(забележка - ако щеш вярвай обясненията ти са 100% аналагични с моите симптоми тогава). Има и една друга възможност. Твърде е възможно поради прекалено богата смес да се зацапват свещита и да не иска да захапе някой цилиндър като постепенно изчиства и тръгва колата...тогава ще е темп. датчик, но сега лятото да имаш такъв проблем не знам колко е възможно все пак е 20 градуса навън.
Последна промяна от chefito на Сря 02 авг 2006 16:02, променено общо 1 път.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
pb9152ah написа:е то добре това за свещите,ама са чисто нови бош,уж истински,поне така за такива минаха при положение,че шефът на бош за пловдив е приятел на баща ми.
пп.възможно ли е да е от датчика на температурата?
тъкмо това се сетих и дописах...
П.С. точно със въпросните супер оригинални свещи бош имах проблеми...след слагане на втора ръка японски (от доста лъскав голф3 блъснат на една морга - безплатно ест.) работата заспа...
pi4 ima i drugo reshenie hodih na diagnostila na skoro i moqtq se daveshe taka pri men problema se okaza ot dat4ika na dvigatelq toi daval info za temperatirata na dvigatelq do komputara predstavlqva edna iditoshtina s 4etiri buksi4ki otzad i se namira pri troinka pod nego de izmeri i omovete trqbva da ti gi dava da sa postoqnni ne da se kolebaqt ako se kolebaqt e zaminal na 100%
mod edit: vasstop
Тук пишем на кирилица!
Тук пишем на кирилица!
palene na golf 3
ne iska da pali za6toto kogato ne e zagrqla na gas ne pali
Тук пишем на кирилица!
Тук пишем на кирилица!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”