проблем с накладките на голфа (2-ка)
- boywalking
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
проблем с накладките на голфа (2-ка)
значи накладките са сменяни преди около 3-4 месеца, а вчера докато си карах забелязах, че като натисна спирачката в някакво средно положение започват да скърцат, даже не да скърцат а направо свирят... нормално ли е това, невярвам да са загрели или нещо такова, защото цяла вечер скърцаха.... дали е нормално, може ли в един момент да откажат спирачките и според вас къде може да е проблема ?
- boywalking
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- koki_folza
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- vit_autosofia
- Контакти:
- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Щом свиренете се е появило чак след 2-3 месеца, най-вероятно си прегрял накладките при някое по-дълго спускане и върху тях се е образувал особен гланцово-изпечен слой. Иначе много твърдите накладки почват да свирят дни след смяната и няма отърваване. Ако ти се играе - свали накладките и после махни от тях повърхностния полиран слой - с пила, с едра шкурка или дори с търкане върху асфалт. После почисти много грижливо дисковете. За тази цел има специален спрей, но става и с четка, веро и вода. Временно със сигурност ще се отървеш от свиренето, но най-добре е при следващата смяна да си купиш по-меки накладки - АТЕ, "Феродо", но не и български. Някои накладки на "Локхийд - Делфи" също са страшно твърди. Успех!
- vit_autosofia
- Контакти:
baobab007 написа:Щом свиренете се е появило чак след 2-3 месеца, най-вероятно си прегрял накладките при някое по-дълго спускане и върху тях се е образувал особен гланцово-изпечен слой. Иначе много твърдите накладки почват да свирят дни след смяната и няма отърваване. Ако ти се играе - свали накладките и после махни от тях повърхностния полиран слой - с пила, с едра шкурка или дори с търкане върху асфалт. После почисти много грижливо дисковете. За тази цел има специален спрей, но става и с четка, веро и вода. Временно със сигурност ще се отървеш от свиренето, но най-добре е при следващата смяна да си купиш по-меки накладки - АТЕ, "Феродо", но не и български. Някои накладки на "Локхийд - Делфи" също са страшно твърди. Успех!
Брей

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
vit_autosofia написа:това свирещо положение ми говори за твърдо феродо.Последствията са имаш си вечни накладки и си сменяваш дискове.От финансова гледна точка не е изгоден този вариант
Не знам, ама таксиджиите много обичат вечните накладки, с такова впечатление съм останал

- vit_autosofia
- Контакти:
NovobranecGT написа:vit_autosofia написа:това свирещо положение ми говори за твърдо феродо.Последствията са имаш си вечни накладки и си сменяваш дискове.От финансова гледна точка не е изгоден този вариант
Не знам, ама таксиджиите много обичат вечните накладки, с такова впечатление съм останалПък и те си вземат дискове от мограта за по 10лв парчето(с доста хляб в тях)
За бакшишите немам думи
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
Ами кат си купуват притискателен и феродов от морга виждал ли си?Страшни са ,в SKF рови в сандъчето със стари лагери разни изпочупени и си сглобява човека каре!Един ден в сервиза на приятел се мотаеше бакшиш с ауди запъртък и като ме чу,че се глася да си купувам нови кабели за свещите ме прати на моргата 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”