:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Съвместимост на моторче за Ц.З.-Г3 и Ауди4?Решено,става !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Съвместимост на моторче за Ц.З.-Г3 и Ауди4?Решено,става !

Мнениеот emo-gar » Пет 25 фев 2011 11:13

Колеги имаме счупен ротор(графитен) на помпата на Ц.З.от А4,съвместим ли е по габарит със такова от някой Голф(щото са по-ефтини).

Последна промяна от emo-gar на Сря 02 мар 2011 14:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Re: Съвместимост на моторче за Ц.З.-Г3 и Ауди4?

Мнениеот simon » Пет 25 фев 2011 11:20

Едно към едно са целите моторчета- аз съм така.Само са малко по различни маркучите наоколо ,но не е сложно да се навържат към моторчето от голфа.Давайте-успех!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвместимост на моторче за Ц.З.-Г3 и Ауди4?Решение-непълно!

Мнениеот emo-gar » Пет 25 фев 2011 21:54

Така,трансплантацията е факт,самото моторче от Г3 в комплект с турбинката и собствените тампончета пасва добре в корпуса на Ц.З. от Ауди4.Малък "несъвпадък" има пластмасовото щуцерче,идва по-късичко и малко встрани.Та то се срязва и се прави една снадка чрез ПВЦ щлаух(фи 6х4 и леко нагряване) и се "припасва" идеално.Имаше и грешки-моторчето завърта обратно на командата(това може и аз да съм сгрешил нещо в спойката,две жичлета ама в бързината...).Другата грешка..след оправяне на първата..ами човека го свали и хлопна багажника при "заключено",пък се оказа че механично не му работи патрона на ключалката за багажника :( ,и нямаша как да сложим обратно модула.Ще си го прави на надомни условия,че и задните седалки на Ауди-то се свалят откъм багажника...Та,те така..

Допълнение:самата "турбинка"-там пластинки,кръстачка и другите графитени неща не са взаимо-заменяеми,разглабяхме..не стават,комплект цялото моторче с турбинката само!Като получа отзив за цялостната функционалност-ще променя заглавието на темата.
П.С.Благодарност на simon :bowdown

Ето къде се "преработва" моторчето от Г3

Изображение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”