колеги, проблема е много странен.... нагревателя е здрав, ток има, а няколко сутрини по ред (без значение дали съм стъргал леда от стъклото или не) не се "размразява" с уред мерих на 2-та края на нагревателя и ми показа 9,5 волта (което според мен означава че нагревателя консумира...)
давайте идея какво става тъпо е да не веиждаш назад.....

Проблем с нагревателя на 3/5-та врата - РЕШЕНО!
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
Проблем с нагревателя на 3/5-та врата - РЕШЕНО!
Последна промяна от butsefal на Пет 25 фев 2011 22:15, променено общо 1 път.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с нагревателя на 3/5-та врата....
Ами има напрежение,да.Явно и нагревателя си консумира ,но това не значи,че работят всичките реутанчета.Може да работят 1-2 само и тогава няма да разглобява,а ще има консумация.
Премери съпротивлението на нагревателя с уредчето и хвани някой друг колега да премери неговото,за да ги сравните

Премери съпротивлението на нагревателя с уредчето и хвани някой друг колега да премери неговото,за да ги сравните

- butsefal
- Контакти:
до споледно (преди да паднат толкова ниски температури) си работеха АБСОЛЮТНО всички писти
- jorostamenov
- Автомобил: golf 3
- Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c
butsefal написа:до споледно (преди да паднат толкова ниски температури) си работеха АБСОЛЮТНО всички писти
извинявай колега че ползвам твойта тема но да питам и аз нещо при мен работи но мислия че е доста слабо и бавно размразява на какво се дължи това

- butsefal
- Контакти:
jorostamenov написа:...
ако изобщо размразява - няма от какво да се ритесняваш - при тези студове е нормално да става малко по бавно - не можеш да очакваш за половин минута да ти е напълно размразевн джама.....
- jorostamenov
- Автомобил: golf 3
- Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c
butsefal написа:jorostamenov написа:...
ако изобщо размразява - няма от какво да се ритесняваш - при тези студове е нормално да става малко по бавно - не можеш да очакваш за половин минута да ти е напълно размразевн джама.....
ами дати кажа преди карах един ровер 213 86 година и размразяваше в пъти по бързо от на голфетката а за парното няма да говорим щом на приятелката ми кадето разбира колкото да седне и да се вози вика това няма парно сравнение с ровера

-
- Автомобил:
- Двигател:
butsefal написа:колеги, проблема е много странен.... нагревателя е здрав, ток има, а няколко сутрини по ред (без значение дали съм стъргал леда от стъклото или не) не се "размразява" с уред мерих на 2-та края на нагревателя и ми показа 9,5 волта (което според мен означава че нагревателя консумира...)
давайте идея какво става тъпо е да не веиждаш назад.....
Според мен това показва по-скоро паразитно съпротивление във веригата,може да е нагоряло копчето.При това напрежение не протича достатъчно ток ,респективно пада нагряването.
- butsefal
- Контакти:
днес гледах че стъклото в областта на реотаните е доста по топло от колкото в останалата част от стъклото... а мултицета показа 14 вола.... въпроса е защо в големия студ се е@е.... тоя нагревател нали минава през реле 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами не,няма реле.Мисля,че се слага реле чак на голф 4 и Пасат В5.До тогава всичко минава през копчето 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Просто, като е много студено мощноста е недостатъчна за да се размрази. И моето не се размразяваше.
- butsefal
- Контакти:
такаааа.... значи може и да съм упекал нещо
До сега си мислех че тая гад минава през реле и може би от няколко месеца не съм изключвал копчето за нагревателя
.... давайте акъли каде да гледам да не се е опекло нещо и моля ДАЙТЕ СХЕМА и кажете какво реле да си търся..

-
- Автомобил:
- Двигател:
Копчетооо..като за начало,вероятно има нагоряли контактни повърхности,може да се разглоби и почисти.Не така лесно е сглобката,ако не се запомни кое откъде е изхвърчало.
Логиката е следната:при по-ниски температури съпротивлението на нагревателя пада,тока се увеличава и нагара си проявява свйствата-затова пада на 9-10в. напрежението на клемите на джама.Има версия и за нагорял бушон или букса,но коя и къде..."По жицата"...
Логиката е следната:при по-ниски температури съпротивлението на нагревателя пада,тока се увеличава и нагара си проявява свйствата-затова пада на 9-10в. напрежението на клемите на джама.Има версия и за нагорял бушон или букса,но коя и къде..."По жицата"...
- butsefal
- Контакти:
тоест утре да хвана и да пробвам с друго копче..... ако стане да си почистя старото и да си го сложа....
- butsefal
- Контакти:
Днес отворих копчето и няма нагоряло или прекъснато - дори си седи оригиналната смаска която си я има във всички копчета... Тея дни като имам повечко свободно време ще прегледам инсталацията.
Някой ако има схема за връзване на системата през реле нека да я сподели.
Мисля да си правя огледалата с подгрев - за тях ще трябва ли отделна инсталация или ще може да се върже с тази на задното стъкло?
Някой ако има схема за връзване на системата през реле нека да я сподели.
Мисля да си правя огледалата с подгрев - за тях ще трябва ли отделна инсталация или ще може да се върже с тази на задното стъкло?
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Схемата с реле е елементарна, но излишна. Прегледай си масата до десния стоп и кабелите в левия маншон.
Подгрева на огледалата се връзва паралелно на реотана на задното стъкло.
Подгрева на огледалата се връзва паралелно на реотана на задното стъкло.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”