Здравейте имам следния проблем имам Golf 3 VR6 2.8 174hp в последно времи ми копаза доста коренен разход от отбичайния.Преди показваше 12-14-16 а сега 23-24-25 знам че по принцип това което показва таблоро е относително но все пак разликата е доста голяма.Сега гледам че на моменти чади синьо лилав дим а и като му дам газ до каря и я пусна щом падне до 1000 оборота грумжа един път а като му давам прекасвач по някои път има пламак отзад не много голям но все пак се забелязва във самото гърне а иначе е една права тръба и само едно последно гърне. кажете от какво може да е според вас и евентуално как да го проверя дали е така .
Благодаря предварително.
Поздрави В.Василев!
Проблем с разход на VR6
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с разход на VR6
Зависи за какъв разход говориш ако е градско в софия е много относително аз сум с 1.4 60 коня и 6те ти кажа че ми дава 10 понякога и 11 градско с тия задръствания няма как но ако мислиш че те лъже борда сипваш догоре караш и пак сипваш догоре и смяташ. Но пук ако я жариш на прекусвача и я юркаш както си е и подобаващо за този мотор може да е повече разхода. Синиото може да е от гумички на клапаните да ти харчи малко масалце.
- venkata2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мерси за отговора ,а ламда сондата по принцип спецялна ли е за всеки модел защото гледах на 1.4 ,че буксата е някакжа такава и сондите си приличат и се чудя дали ще стане или при различните коли сондите са с различен капацитет ?
До сега не съм чувал средния разход на борд компа да показва грешно...Да не би нещо ламбда сондата да не е в час...Но все пак нека и по компетентните да кажат...
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="venkata2"]Здравейте имам следния проблем имам Golf 3 VR6 2.8 174hp в последно времи ми копаза доста коренен разход от отбичайния.Преди показваше 12-14-16 а сега 23-24-25 знам че по принцип това което показва таблоро е относително но все пак разликата е доста голяма.Сега гледам че на моменти чади синьо лилав дим а и като му дам газ до каря и я пусна щом падне до 1000 оборота грумжа един път а като му давам прекасвач по някои път има пламак отзад не много голям но все пак се забелязва във самото гърне а иначе е една права тръба и само едно последно гърне. кажете от какво може да е според вас и евентуално как да го проверя дали е така .
Благодаря предварително.
Поздрави В.Василев![/quote]
Каква е ВР6-цата да не е тъмно синя триврата със СО регистрация?
Благодаря предварително.
Поздрави В.Василев![/quote]
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Ламбда сондата отчита дали сместа е бедна или богата чрез изгорелите газове и връща тази информация към ЕКУ-то. Когато не работи ЕКУ-то влиза в авариен режим и подава богата смес на двигателя. Резултата от това е повишен разход (и повишен вървеж повечето пъти).
Отиваш на диагностика и ще ти кажат дали е от там проблема.
Отиваш на диагностика и ще ти кажат дали е от там проблема.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
inter_6 написа:До сега не съм чувал средния разход на борд компа да показва грешно...
не си чувал да показва грешно?т.е. винаги е точен?
ми той при мен показва 30+/100км

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
а при мен борд компютъра показва 0-3 литра /100км
а относно гърмежите и пламъка от ауспуха то това е знак че има лошо изгаряне на бензина,т.е. недоизгорял бензин се възпламенява в ауспуха,причини много -ламбда сонда,малко предвериние,дебитомер...

а относно гърмежите и пламъка от ауспуха то това е знак че има лошо изгаряне на бензина,т.е. недоизгорял бензин се възпламенява в ауспуха,причини много -ламбда сонда,малко предвериние,дебитомер...
- venkata2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niikoo_1 написа:venkata2 написа:Здравейте имам следния проблем имам Golf 3 VR6 2.8 174hp в последно времи ми копаза доста коренен разход от отбичайния.Преди показваше 12-14-16 а сега 23-24-25 знам че по принцип това което показва таблоро е относително но все пак разликата е доста голяма.Сега гледам че на моменти чади синьо лилав дим а и като му дам газ до каря и я пусна щом падне до 1000 оборота грумжа един път а като му давам прекасвач по някои път има пламак отзад не много голям но все пак се забелязва във самото гърне а иначе е една права тръба и само едно последно гърне. кажете от какво може да е според вас и евентуално как да го проверя дали е така .
Благодаря предварително.
Поздрави В.Василев!
Колега колата ми е с 5 врати лилава и е СА номера едва ли си я виждал защото още не я карам мн мн ако я видиш ще я запомнисх имам рисунка на предния капак

- venkata2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От мн места ми казаха че наи вероятно е сондата днес го закачих на VAG-COM и показа ламда сонда no signal утре ще пробвам с друга и ще видя дали ще се оправи.
- galin_krastev
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също съм със ВР6 128Кв 1995г.
При мен разхода в града се движи между 10-15 на сто
извън града видяь 6.9лтр/100км при доста икономично каране;
Сменил съм кабели (BERU) свещи (NGK) и бобината S.H. от VW Sharan
както и бензинов и въздушен филтър и демпфер;
При мен също се наблудава припаткване когато я изфорсирам на място;
Сменил съм всички бензини и най добре ми се движи от петрол;
Имах проблем с имобилайзера и накрая го илиминирах и вече паля и с другите ми обикновенни клучове;
Програмираха ми имобилайзер блока да е с постоянен ключ "ок" и сега нямам пръстен и чип;
Иначе колата ми при тихите имам леко притрисане от когато съм я взел;
не се изчисти и ми казаха че най вероятно е от недобре уплатняване на дюза и смучи въздух;
Ама това ми предстои да го изчистя като съмнение;
При мен разхода в града се движи между 10-15 на сто
извън града видяь 6.9лтр/100км при доста икономично каране;
Сменил съм кабели (BERU) свещи (NGK) и бобината S.H. от VW Sharan
както и бензинов и въздушен филтър и демпфер;
При мен също се наблудава припаткване когато я изфорсирам на място;
Сменил съм всички бензини и най добре ми се движи от петрол;
Имах проблем с имобилайзера и накрая го илиминирах и вече паля и с другите ми обикновенни клучове;
Програмираха ми имобилайзер блока да е с постоянен ключ "ок" и сега нямам пръстен и чип;
Иначе колата ми при тихите имам леко притрисане от когато съм я взел;
не се изчисти и ми казаха че най вероятно е от недобре уплатняване на дюза и смучи въздух;
Ама това ми предстои да го изчистя като съмнение;
- venkata2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега при теб двигателя с блок-бобина ли е или е с делко защото моя е с делко сега в събота мисля да направя един преход до морето и да пробвам как варви и колко харчи.До момента нямам големи наблюдения от него защото не сум го и карал имам минати около 200 км от както го купих януари до момента все го правя и сабирам.Стискаите палци да стигна до китен и да се върна пък после ще пиша.
Позврави В.Василев!
П.С.: Моя също е без имобилаизер при мен не е на поскоянно "ОК" а просто го няма
Позврави В.Василев!
П.С.: Моя също е без имобилаизер при мен не е на поскоянно "ОК" а просто го няма

Колеги извинявам се, че малко не е по темата, ама какъв е тоя разход за VR6 10-15, та на мене ADY-то ми дава толко, от 9-11 като го карам лекичко и с ръчкане до 15+?Горе долу около 13-14 ми дава среден за градско.Sorry за оффа 

Толкова си е разхода аз на моя извънградско съм го свалял до 7 при каране 90км.
Колега какво толкова си го правил,1е все го събираш

- venkata2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vr6vr6 написа:Толкова си е разхода аз на моя извънградско съм го свалял до 7 при каране 90км.
Ако мен ме питаш.Събирам го защото общо взето си купих половин кола като го взех не палеше нямаше дебитомер датчика на хол в делкото беше счупен после и делкото счупих и ново трябваше по интерирора седяха общо взето таблото две седалки и 4 кори които силно казано е че стават.инсталацията цялата беше позаминала и прекъсвана на какви ли не места та всичко прокарвах на ново ,а то и тоците му бяха обаркани та общо взето си е с ново окабеяване джанти му оправях сега е доста по приличен остават ми още няколко козметични корекции и мисля че ще е готов.Фаровете цъщо така смених нямаше решетка предната брония се счупи и я преправих цялата после.В скоро време ще пусна тема със снимков материал за всичко какво и как.
Поздрави В.Василев!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”