Проблем с палене Golf 3 GTI мотор ADY
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с палене Golf 3 GTI мотор ADY
Тази сутрин запалих сигурно от 10-ти път, голямо въртене падна - ток има, стартера върти... След това разкарвах деца по градини, занимални, отскочих до магазин, т.е. 3-4 пъти още палих без проблеми. Подобно нещо ми се случи преди около месец и пак след това си палеше безпроблемно. Явно нещо ще се разваля, има ли начин да разбера какво преди да я закъсам като тръгна на някъде? Такъв проблем може да е от какво ли не - клеморед, свещи, акумулатор (за него не ми се вярва), бензинова помпа, бобина, някой датчик, знам ли...
Re: Проблем с палене Golf 3 GTI мотор ADY
Здрасти, и моя го правеше тоя номер, оказа се че се е разпоило нещо в релето за паленето. Презапоиха ми го и готово. Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
За 3-ти път ми се случва да не иска да запали. Тази сутрин въртях, въртях, нищо. Струва ми се, че бензиновата помпа не сработваше. Обаче отидох до къщи, върнах се след половин час, пуснах диагностика (без грешки), врътнах и веднага запали. И после карах, 3-4 пъти спирах, вкл. и с престой на плажа
и никакъв проблем. На някой случвало ли му се е подобно нещо? Не знам какво да мисля, така и да я закарам на сервиз ефекта ще е никакъв. А на общо основание мога да сменя какво ли не.
Не знам дали това е сигнал за проблем с бензиновата помпа, бобината ли ще си заминава (но все пак сутринта не беше влажно), реле 167 ли прави мизерии, абе гадна работа. Поне ако ще ме изоставя някъде колицата да вземе да го направи, поне ще успея да разбера какво й е.
Между другото как е захваната бобината? В смисъл доколкото видях се държи на 2 дълги болта към корпуса, как се развиват? Досега не ми се е налагало да сменям, ама май ще взема една резервна
Колата е Golf 3, 1995, GTI 115 к.с., ADY мотор

Не знам дали това е сигнал за проблем с бензиновата помпа, бобината ли ще си заминава (но все пак сутринта не беше влажно), реле 167 ли прави мизерии, абе гадна работа. Поне ако ще ме изоставя някъде колицата да вземе да го направи, поне ще успея да разбера какво й е.
Между другото как е захваната бобината? В смисъл доколкото видях се държи на 2 дълги болта към корпуса, как се развиват? Досега не ми се е налагало да сменям, ама май ще взема една резервна
- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Здравеи колега съветвам те да провериш реле №30 намиращо се на позиция №3 на горният ред в бушоното табло с релетата и предпазителите.Когато откаже да запали размърдаи това реле и ако колата запали явно,че ще трябва да свалиш въпросното реле да го разглобиш и да му презапоиш вътре споиките след това го сглобяваш и го връщаш на мястото му и всичко трябва да е ок.Въпросното реле №30 служи за захранване на електрония блок за управление на двигателя.Преди около 2г. при мен същото реле ми правеше мизерии като колата гаснеше по време на движение и палеше когато си поискаше но след презапояване на споиките в въпросното реле вече нямам никакъв проблем с паленето и гасненето.Иначе реле №167 ти е захранващо реле на бензиновата помпа може и него да го погледнеш профилактично но обърни особено внимание на реле №30.Успех в разрешаването на проблема.
- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
rumensimeonov написа:За 3-ти път ми се случва да не иска да запали. Тази сутрин въртях, въртях, нищо. Струва ми се, че бензиновата помпа не сработваше. Обаче отидох до къщи, върнах се след половин час, пуснах диагностика (без грешки), врътнах и веднага запали. И после карах, 3-4 пъти спирах, вкл. и с престой на плажаи никакъв проблем. На някой случвало ли му се е подобно нещо? Не знам какво да мисля, така и да я закарам на сервиз ефекта ще е никакъв. А на общо основание мога да сменя какво ли не.
колега незнам дали си намерил решение на проблема ама и аз сам на същия хал.при мен като дам на контакт лампите на таблото светят,завартя ли да паля гаснат всички и палене няма.....при теб така ли е??днес купих нов клеморед и утре ще го сменям.мисля че и при теб това е проблема.кажи ако си намерил решение
-
- Автомобил:
- Двигател:
при мен с лампите на таблото няма проблем; тези дни ядове с паленето не съм имал, ама сигурно пак ще се обади по някое време; може и бобината да е пътник, видях някоя и друга пукнатина по нея, ама чакам 2-3 по-слънчеви дни за да поизсъхне по-добре и да се опитам да ги запълня - още се чудя вместо с епоксидна смола дали да не се пробвам да ги напръскам с лак от флакон; но така или иначе си взех една резервна бобина 
иначе още не съм ровил из форума да проучвам, но 2-3 пъти и ABS дава проблем - пише, че му липсва +; ако и веригата на ABS минава през клемореда може и той да прави мизерии

иначе още не съм ровил из форума да проучвам, но 2-3 пъти и ABS дава проблем - пише, че му липсва +; ако и веригата на ABS минава през клемореда може и той да прави мизерии
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”