ксенон без лупи може ли?
- did.di
- Автомобил:
- Двигател:
ксенон без лупи може ли?
От заглавието се разбира че въпросът ми е дали мога да си сложа ксенонови крушки на заводските ми фарове демек на сток фаровете (така ми казаха че се наричали), без да си сменям целите фарове? Колата е Бора 2000г. и крушките са ми едни за къси и дълги. И ако може ще има ли ефект?
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ксенон без лупи може ли?
да може щом къси и дълги са ти на една крушка е H4 взимаш си един Би ксенон и си готов
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То ясно, че може. По скоро въпроса е дали ефекта ще е добър. Един мой приятел сложи ксенон на заводски фарове на хонда сивик 1999. Резултата беше плачебен
. В край на сметка продаде ксеноните и се върна на заводските си фарове, един ненужен разход.

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Може много ясно !!! Малко тъп въпрос задаваш !!! Има много теми писани за това прочети малко. Сичките имитеций които се продават на ксенона са за обикновен фар и за лупа.
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не виждам защо въпросът на колегата да е тъп ? За това са тези теми , някой нещо като не му е ясно и не го знае да пита ...
Може ксенон без да имаш лупи на фаровете . Просто лупите правят светлината по-концентрирана , докато при липсата на такива ( лупи ) светлината стой малко разкъсана .

Може ксенон без да имаш лупи на фаровете . Просто лупите правят светлината по-концентрирана , докато при липсата на такива ( лупи ) светлината стой малко разкъсана .
-
- Автомобил:
- Двигател:
може но гледай да е под 6000к защото секи момент се очкава да вкарат закон за тея ксенони и много пунктове за годишни технически прегледи ще бъдат снабдени с удери за проверка на светлината дали има други отенъци разлини от жълто и бяло..искат да забранят "въпросните коледни лампи" които са с от 6000к нагоре и светят сини лилави и кви ли не..даже и за габаритите всякакви там сини червени зелени ще се забраняват..
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Това пък за 1-ви път го чувам ... ? От кога искат да го вкарват тоя закон ??
-
- Автомобил:
- Двигател:
ми всеки момент се обмисля да се въведе и ще се въведе..вчера са се обаждали от софия да информират за една от промените и че ще получат скоро апаратура за светлината и т.н ..не съм много информиран но това ще се сллучи със сигурност не е само идея която ще се разглежда..
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Не бих искал да съм срещу теб. Такива разсейки ще има че ще осветяваш и самолетите. Купи си и фарове с лупи, така ще заслепяваш другите по-малко
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Може ксенон без лупи, но много зависи от фара - трябва да се пробва, понякога има обратен ефект - намалява ти осветеността и заслепява отсрещните. Аз на буса си VW LT 35 1997г. сложих 4500k на рефлекторен фар с матираното стъкло (най-ретро технологията) и свети УНИКАЛНО! Нощта става ден!
Първите коли със сериен ксенон са Мерцедес Е-клас от 1995г. (първата Е-класа с кръглите фарове) и те са оригинално без лупи - съвсем нормален фар от първо поколение с рефлектор и разсейващо стъкло.
Първите коли със сериен ксенон са Мерцедес Е-клас от 1995г. (първата Е-класа с кръглите фарове) и те са оригинално без лупи - съвсем нормален фар от първо поколение с рефлектор и разсейващо стъкло.
- ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
Предпочитам стокови фарове без лупи пред ментаци с лупи 

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
На заводски фарове,особено на тези на Бора се вижда идеално със ксенон.Все едно е ден и не ти се изморяват очите. Но заслепяват адски много отсрещните!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Deo88 написа:Аз не виждам защо въпросът на колегата да е тъп ? За това са тези теми , някой нещо като не му е ясно и не го знае да пита ...![]()
Да вмъкна едно уточнение че не е колега а *колежка* ....

-
- Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
- Двигател:
IvailoOo написа:На заводски фарове,особено на тези на Бора се вижда идеално със ксенон.Все едно е ден и не ти се изморяват очите. Но заслепяват адски много отсрещните!
Заслепяват ако не са регулирани.
- did.di
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за мненията и отговорите и разясняването
Решила съм да си взема и със сигурност ще ида да ми ги регулират!
GT limited edition - ще се видим живот и здраве в събота

GT limited edition - ще се видим живот и здраве в събота

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”