Ламбда сонда за Голфф 4 1.8 20v
- sonyglobe
- Автомобил:
- Двигател:
Ламбда сонда за Голфф 4 1.8 20v
Здравейте колеги:)Предстои ми да сменям возилото и съм се спрял на един голф 4 125кс.На диагностиката обаче показа че е с изгоряла ламбда сонда...интересува ме колко пари е и каква да си купя защото спецялно за тях ми казаха че има страшно много ментета.Мерси предварително 
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Ламбда сонда за Голфф 4 1.8 20v
Хубава сонда се върти около цифрата 200.Да не излезе само после ,че има обаче и нещо друго.
-
marin_andonov
- Автомобил: VW
- Двигател: TAIGO
Колега,
Трябва да си на 100% сигурен , че е ламбда, защото не са хич евтини.
Има не един и двама колеги във форума изгорели(и аз съм един от тях)от разни майстори-диагностици.
Има евтини има и скъпи.
Оригинална е от 250 до 320лв. в зависимост от двигателя.
Някой двигатели са с две ламбди.
Преди да купуваш проучи хубаво нещата.
Поздрави!
Трябва да си на 100% сигурен , че е ламбда, защото не са хич евтини.
Има не един и двама колеги във форума изгорели(и аз съм един от тях)от разни майстори-диагностици.
Има евтини има и скъпи.
Оригинална е от 250 до 320лв. в зависимост от двигателя.
Някой двигатели са с две ламбди.
Преди да купуваш проучи хубаво нещата.
Поздрави!
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
ламбда сонда НГК към 200-220лева, универсална на БоШ 130лева.
- sonyglobe
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси момчета...ами уж е само сондата и е за почистване на дросела.А за диагностика е един от най-добрите в софия и му имам пълно доверие
така че да се надяваме че е само това:)
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
sonyglobe написа:Мерси момчета...ами уж е само сондата и е за почистване на дросела.А за диагностика е един от най-добрите в софия и му имам пълно довериетака че да се надяваме че е само това:)
Ако дросела не е за почистване ,а за смяна ще ти зилезне доста по-солено.Към 500 лева е нов дросел.Аз бих го накарал да го почисти и тогава да я взема.Чистенето става за 5 мин. със свалянето и качването.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
marin_andonov написа:... Някой двигатели са с две ламбди ...
Марине, 1.8 125 AGN е с една сонда, а иначе за диагностиците си прав. Ама колегата не е написал какво значи "изгоряла". Заспала е на някакви проценти или изобщо не дава сигнал, защото е възможно и някой кабел да е скъсан отдолу.
Щом така представя нещата и е абсолютно сигурен, че сондата е умряла, купува една истинска сонда за около 240 кинта и 150 000 км може да бъде спокоен. Дори и следващия собственик на автомобила ще може да покара с нея.
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
pedalchobaba написа:marin_andonov написа:... Някой двигатели са с две ламбди ...
Марине, 1.8 125 AGN е с една сонда, а иначе за диагностиците си прав. Ама колегата не е написал какво значи "изгоряла". Заспала е на някакви проценти или изобщо не дава сигнал, защото е възможно и някой кабел да е скъсан отдолу.
Щом така представя нещата и е абсолютно сигурен, че сондата е умряла, купува една истинска сонда за около 240 кинта и 150 000 км може да бъде спокоен. Дори и следващия собственик на автомобила ще може да покара с нея.
Подкрепям колегата, колата е с една сонда

- sonyglobe
- Автомобил:
- Двигател:
Да колата е с една сонда.На диагностиката показа че въобще не работи.
А за дросела ако наистина не е добре до какви други проблеми може да доведе за да знам за какво да внимавам?
А за дросела ако наистина не е добре до какви други проблеми може да доведе за да знам за какво да внимавам?
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
sonyglobe написа:Да колата е с една сонда.На диагностиката показа че въобще не работи.
Колега по какво разбра, че дросела не е добре?
- sonyglobe
- Автомобил:
- Двигател:
Sportakus написа:sonyglobe написа:Да колата е с една сонда.На диагностиката показа че въобще не работи.
Колега по какво разбра, че дросела не е добре?
Еми човека с диагностиката ми каза че е за почистване
sonyglobe написа:Да колата е с една сонда.На диагностиката показа че въобще не работи.А за дросела ако наистина не е добре до какви други проблеми може да доведе за да знам за какво да внимавам?
и аз питам как разбрахте ,че не работи? дали показва 1.0 (авариен режим)или много бавно се променят показанията и?! откачена ли е буксата и ,и е измерена веригата за подгряване?!все питанки ,зада се даде точен съвет!

- sonyglobe
- Автомобил:
- Двигател:
rudoni написа:sonyglobe написа:Да колата е с една сонда.На диагностиката показа че въобще не работи.А за дросела ако наистина не е добре до какви други проблеми може да доведе за да знам за какво да внимавам?
и аз питам как разбрахте ,че не работи? дали показва 1.0 (авариен режим)или много бавно се променят показанията и?! откачена ли е буксата и ,и е измерена веригата за подгряване?!все питанки ,зада се даде точен съвет!
В авариен режим показва че е
- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
за AGN 125hp мога да кажа само хубави работи за 70000км на газ не съм пипнал нищо освен свещи и масло (свещи NGK и масло MOTUL 10W40)
-
marin_andonov
- Автомобил: VW
- Двигател: TAIGO
Sportakus написа:pedalchobaba написа:marin_andonov написа:... Някой двигатели са с две ламбди ...
Подкрепям колегата, колата е с една сонда
Колега,
Съжалявам за спама.
Колеги,
Някъде да съм казал, че са две ламбди?
Понеже не знам колко са затова съм писал, че има двигатели с две без да съм уточнил точно този с колко е, а колегата сам може да провери колко са, което вече не е нужно, понеже получи отговора от форума.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”