въпроса ми е следният
Значи до задните колела проследих че отиват две тръбички(до кантара) и от кантара вече си се разпределят едната за едното колело и другата за другото колело!въпроса е дали е по двете има еднакво налягане на маслото или едната се влиае от разположението на кантара в кое положение е тои !
как мога да изолирам тоя кантар ???
с допълнителни маркучета или някви троиници,четворници или нещо друго??
спирачки на джета 2
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: спирачки на джета 2
Спирачната система има два кръга. Предно ляво със задно дясно е единия кръг, а другите две колела са другия кръг. Направено е така за по-голяма сигурност, ако откаже нещо все пак да имаш поне малко спирачки.
Кантара е сложен да намаля налягането на задните спирачки когато натиска на задния мост е по-малък за да се намали вероятноста за блокиране на колелата и поднасяне, така, че кантара си е много полезно нещо - не разбирам защо искаш да го махаш.
Ако спирачната помпа (те всъщност са две помпи - по една за всеки кръг) е изправна би трябвало налягането да е еднакво в двете тръбички. Иначе кантара намаля налягането и на двете в еднаква степен.
Кантара е сложен да намаля налягането на задните спирачки когато натиска на задния мост е по-малък за да се намали вероятноста за блокиране на колелата и поднасяне, така, че кантара си е много полезно нещо - не разбирам защо искаш да го махаш.
Ако спирачната помпа (те всъщност са две помпи - по една за всеки кръг) е изправна би трябвало налягането да е еднакво в двете тръбички. Иначе кантара намаля налягането и на двете в еднаква степен.
-
leotrob
- Автомобил: Golf 1.6
- Двигател: AuS 2001
вчера смених въпросния кантар и работата почти заспа!
обаче задните колела немогат да завлечат при наи силното натискане на педала.
и още нещо за ръчната спирачка-има някаква но много трудно се издърпва самия лост(това се получи след смяна на накладките )
обаче задните колела немогат да завлечат при наи силното натискане на педала.
и още нещо за ръчната спирачка-има някаква но много трудно се издърпва самия лост(това се получи след смяна на накладките )
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Опиши как си го изолирал кантара колега

-
leotrob
- Автомобил: Golf 1.6
- Двигател: AuS 2001
не съм го изолирал,а само го смених с друг които се предполага че работи
- Наско595
- Автомобил:
- Двигател:
кантара може да се изолира - взимаш 2 щуцера (преходника) с вътрешна резба мисля че беше 10x1.5 и ги слагаш на мястото на кантара продават ги в магазините за авточасти ако няма ще търсиш стругар пробвал съм го и става успех
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”