Здравейте колега от седмица карам с лупи в двусекционните фарове на голфа ми,след монтажа на лупите реших да им сложа и един ксенон(Лупите са на късите свтлини),всичко до тук е ОК,обаче след завършване на всичко по фаровете свързано с лупите и ксенона на вторият ден започва едно примигване на ксенона първо на десният фаро после и на левият,консултирах се с колеги и ми казаха че ми трябват релета на фаровете(аз знам че 2-ките и 3-ките нямат такива),днес купих всичко необходимо за релетата и се започна с монтажа,след 3-4часа запояване и прокарване на кабели всичко беше готово пускам фаровете и си светят без да примигват,но преди 1 час си тръгвам аз от тренировка и пред залата пускам фаровете няма премигване и си викам всичко е оправено,обаче след 5 минути започват да примигват пак и то доста минавам през дупка започнат да мигат,минавам отново през дупка и спират да мигат след консултация с колегата stefan4o установихме че имам хлабава връзак(за което си и мислех) но къде да я търся е проблема???
П.П:Моля да пишат колеги разбиращи от това а не тази тема да се превърне в поредната тема в която се започват едни безмислени спорове,заяждания и огромна доза СПАМ!!!
РЕШЕН!!! Проблем с Xenon H1 на Голф 3(Двусекционна Hella)
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
РЕШЕН!!! Проблем с Xenon H1 на Голф 3(Двусекционна Hella)
Последна промяна от Speedy86 на Пет 04 мар 2011 23:49, променено общо 1 път.
- ihristov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Xenon H1 на Голф 3(Двусекционна Hella)
Ксенона нов ли е... ако не е може да е от крушките, може и да е от баластите.
- Speedy86
ihristov написа:Ксенона нов ли е... ако не е може да е от крушките, може и да е от баластите.
Опс извинявам се колега ксенона е на седмица и половина.
- ihristov
- Автомобил:
- Двигател:
Speedy86 написа:ihristov написа:Ксенона нов ли е... ако не е може да е от крушките, може и да е от баластите.
Ако не ти е проблем закачи го на някои друг автомобил и го пробвайте известно време, но предполагам че самия ксенон ще е дефектен, ако има гаранция го носиш на продавача
Последна промяна от ihristov на Чет 03 мар 2011 23:58, променено общо 1 път.
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Прегледай си масите.Имах същия проблем
- Speedy86
ihristov написа:Speedy86 написа:ihristov написа:Ксенона нов ли е... ако не е може да е от крушките, може и да е от баластите.
Ако не ти е проблен закачи го на някои друг автомобил и да го пробвате известно време, но предполагам че самия ксенон ще е дефектен, ако има гаранция го носиш на продавача
Не е проблем да го закача на друга кола,ксенона е гаранционен писах на човека от който го купих но отговора дето ми даде хич не е задоволителен,отговори ми че "Здравейте, в редки случаи се наблюдава подобно трептене, но не е фатално
по никакъв начин. Когато един автомобил не е проектиран за използване на
ксенон е възможно да се появят подобни "ефекти".
"
по голяма глупост от тази не бях чувал П.П:Ксенона го купих от ksenoni.com
- Speedy86
bobi_diesel написа:Прегледай си масите.Имах същия проблем
Аз си мисля дали направо масата на късите която е за ксенона дали да не я пусна направо от акумулатора?
- ihristov
- Автомобил:
- Двигател:
Значи в такъв случай закачаш масата директно към акомулатора, а (+) го закачаш през релето за най сигурно, за да се избегнат тези съмнения със слабата връзка 
- Speedy86
ihristov написа:Значи в такъв случай закачаш масата директно към акомулатора, а (+) го закачаш през релето за най сигурно, за да се избегнат тези съмнения със слабата връзка
Значи след днешната операция с релетата вече + е през релето,утре сутринта ше закача - отиващ към баласта директно на акумулатора и ако всичко е наред така и ще си остане,мисля че няма да е проблем?
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Ако връзките са добре,се насочи към дефектен кабел.Дали плюса е на самия акумулатор или през реле си мисля че е същото
- Speedy86
ihristov написа:Значи в такъв случай закачаш масата директно към акомулатора, а (+) го закачаш през релето за най сигурно, за да се избегнат тези съмнения със слабата връзка
Така ще стане,обаче ако пак мига мисля че вече дефекта ще е от ксенона,но от баластите или от крушките?
- ihristov
- Автомобил:
- Двигател:
Провери доста детайлно буксата с (+) клема защото понякога се окислява, а понякога от слаба връзка нагаря и няма хубав контакт...
- ihristov
- Автомобил:
- Двигател:
Speedy86 написа:ihristov написа:Значи в такъв случай закачаш масата директно към акомулатора, а (+) го закачаш през релето за най сигурно, за да се избегнат тези съмнения със слабата връзка
Така ще стане,обаче ако пак мига мисля че вече дефекта ще е от ксенона,но от баластите или от крушките?
Трудно е да се каже, при положение че ти премигат и двете крушки
- Speedy86
И така колеги днес си играх с фаровете и пробвах паля колата и пускам фаровете чакам 5-10мин да посветят но примигване няма удрям леко фаровете но пак няма примигване викам явно нямя да стане така трябва да чакам да се стъмни,през това време си направих едно кабелче в единият край с кабелна обувка(женска) а от другият край с обувка която да мога да захвана за "-" клема на акумулатора.
Изчаках да се стъмни и излезнах с колата 1 час се возя безцелно и никакво примигване,обаче тъкмо решавам че всичко е ОК и се започва с примигването,веднага спирам отварям капака и директно изключвам масата на левият фар и му включвам самоделката за която споменах,след тази процедура и двата фара си светят без проблеми и примигвания.Мерси на колегите за съветите
Изчаках да се стъмни и излезнах с колата 1 час се возя безцелно и никакво примигване,обаче тъкмо решавам че всичко е ОК и се започва с примигването,веднага спирам отварям капака и директно изключвам масата на левият фар и му включвам самоделката за която споменах,след тази процедура и двата фара си светят без проблеми и примигвания.Мерси на колегите за съветите

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”