Смяна и цена на поленов филтър- решено+снимки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Смяна и цена на поленов филтър- решено+снимки

Мнениеот VWGT » Пет 18 авг 2006 14:33

трябва да си сменям моя, имате ли представа колко струва и трудно ли се сменя ?
заглавието mod edit: golfer

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 18 авг 2006 14:49

15-20 лв.Смяната е елементарна обаче филтара ена кофти място и си издираш пръстите.Има и с активен въглен ама со по скъпи,но доколкото четох мнения си заслужават.Внимаваи като махаш плосмасата пред предното стакло-дюбелчетата дето го даржат имат и резба да не ги прецакаш.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 18 авг 2006 14:55

мерси,

а той се намира от странта на пътника и се сменя през предния капак, а не през купето нали (т.е. вътре нямам работа)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 18 авг 2006 15:14

VWGT написа:мерси,

а той се намира от странта на пътника и се сменя през предния капак, а не през купето нали (т.е. вътре нямам работа)

Позна. Хубаво е обаче и да почистиш около гнездото на филтъра.Събира се много прахоляк, който при дъжд става кал, листа , и др.. Отпуши и дрнажните отвори в двата края към калниците и те се запушват от листата и калта. Внимавай като вадиш филтъра да не изпаднат боклуци и листа под него е отвора, че после вентилатора ще ти ги изтрелва в лицето. :(

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 18 авг 2006 16:20

аде точно се намират тези дренажни отвори?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 20 авг 2006 19:13

пфу смених го !
цената е 13 лева, ама тия щипки ми разказаха играта. Първата е различна от останалите, което ме подлъга ... закачам снимка за обща култура на другите ламери като мен, които не са на ТИ с щипките :036:

цък

отвора за водата е една дупка в калники от ляво на кутията на филтъра, която при двойките често се запушва и наводнява купето, тука вече филтъра е доста повдигнат и няма тази опасност, но е хубаво да е почистена и проходима :)

ПП. на снимката даже се вижда, точно м/у пластмасата и калника ... в средата

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 20 авг 2006 21:26

Rabbit_TDI написа:аде точно се намират тези дренажни отвори?

В двата края на купето.Като се махне кората за филтъра се вижда десният в посока на движението. И без това кората е свалена или надигната - подходящо е за почистване.

Потребителски аватар
genchovw
Автомобил: Golf 4 Variant
Двигател: AGR

Мнениеот genchovw » Пон 21 авг 2006 0:49

Моля колеги,кажете магазин в Пловдив от където мога да си сменя и аз филтъра,писна ми през въздуховодите в копето да да влизат частици от него и постоянно да ми се поти стъклото :roll: :twisted: :twisted:

emzo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emzo » Пон 21 авг 2006 9:20

Ха, сега ги виждам тези "щипки". Бях си взел от бриколажа такива.. водят се пластмасови нитове и са за еднократна употреба... на резба са за да се махнат по-лесно. Иначе по указанията се набиват с чукче :)
Много са полезни и закрепват положението на много места.. малко са скъпи, но си струва.

Потребителски аватар
bohema72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bohema72 » Пон 21 авг 2006 12:11

Здравейте,това не е ли филтъра за климатика???Като го смених,като че ли климатика взе да духа по-топло,не мога да си го обясня!!!

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Пон 21 авг 2006 16:52

genchovw написа:Моля колеги,кажете магазин в Пловдив от където мога да си сменя и аз филтъра,писна ми през въздуховодите в копето да да влизат частици от него и постоянно да ми се поти стъклото :roll: :twisted: :twisted:

BOSCH сервиза на кукленско преди ОМВ-то на новия надлез - цена 13 лева обикновен... има и с активен въглен, но не попитах колко пари е :wink:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 21 авг 2006 18:14

да, филтъра е на климатика.

този с активен въглен е по-скъп /не можаха да ми кажат цена, но споменаха нещо за 2-3 пъти ?!?/, по-бързо се цапал и при положение, че си имам "вътрешен кръг" реших че няма мужда от него.

попринцип е стандартен за всички г3, макар че се срещали много рядко и модели с друг размер

това е инфото, което събрах докато си купувах филтъра, дано ви е полезно :wink:

Вътрешиня кръг има ли си собствен филтър бтв ? това ли е единствения във въздухообменната система на колата. В момента нищо не мирише, няма застоял въздух, но все пак да попитам :)

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Пон 21 авг 2006 18:27

аз го смених скоро (в събота :wink: ) ама не свалях кората. само е подигнах отгоре и извадих плстмасовата скара на която стои филтъра... операцията е точно 1 мин. :wink:

хубавото е, че сега в купето влиза чист и прохладен въздух... лошотот е, че от кеф да ми духа хладен и свеж въздух - наситнах леко (гадния климатик много студено прави :? )

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”