1.4 mi-при натискане на спирачките падат оборотите на пх
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
1.4 mi-при натискане на спирачките падат оборотите на пх
гаджето ми има голф 3 1,4 моноинжекцион.кода не съм гледал още,но ми прави впечатление,че при натискане на спирачките падат оборотите на празен ход като е загряла и като ги пусна пак се оправят-това е на газ.лошото обаче е,че на бензин не знам дали прави така понеже бензиновата помпа е изгоряла.....
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1.4 mi-при натискане на спирачките падат оборотите на пх
Колко оборота ти държи на газ?
- xaxo666
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално е да паднат леко ,а сега караме на включени фаровете те са допълнителен консуматор но ако падат, че чак да иска да изгасне колата трябва да се види да не са ниски оборотите.Според мен до 1000 може да се вдигнат оборотите особенно в периода в които караме на фарове.Ако не стане с леко вдигане на оборотите Може и в спирачната помпа да е проблема.
Последна промяна от xaxo666 на Нед 14 ное 2010 21:02, променено общо 1 път.
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
И аз мисля че с вдигане на оборотите ще му се разреши проблема!За това питах колко са му оборотите 

- Lifeguard
държи 900-1000 оборота.малко играят и като позагрее натисна ли спирачка почват да падат до към 500-600 и тресе,че се къса двигатела.не знам дали спирачната помпа има значение,но ми се струва,че "съска" леко при натискане.голфа няма хидравлика 
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Lifeguard написа: "съска" леко при натискане.голфа няма хидравлика
При всяко натискане сервото на спирачките "изсъсква" леко в краката, но не е нормално драстично да се сриват оборотите.Защо не огледаш вакуума към сервото, между помпата и сервото има гумен "О" пръстен-стегната ли е помпата добре?Е, най-неприятното е сервото ако си отива

Е, най-неприятното е сервото ако си отива
Провери и клапана преди сервото.
Проблема с оборотите може да решиш с реглаж на АГУто,но със спирачкита(ако проблема е там) шега не бива.
Ако съска при натискане на педала на спирачките,значи имаш скъсана мембрана на вакумният усилител!Оправията е с нов! 
- ogogin
- Автомобил: Vw Golf MKV
- Двигател: BWA
stefanvo написа:Ако съска при натискане на педала на спирачките,значи имаш скъсана мембрана на вакумният усилител!Оправията е с нов!
За кое по точно говориш, за самото серво или за клапана който идва от към двигателя?
djshomi написа:За серво усивателя ти говори .99,9 там ти е причината.
Така, като се натиска педала на спирачката все едно испуска въздух, това означава ли, че вече е пътник въпросният сервоусилвател?
Последна промяна от ogogin на Пон 15 ное 2010 23:08, променено общо 1 път.
За серво усивателя ти говори .99,9 там ти е причината.
Объни внимание:зад спирачната помпа има едно голямо кръгло нещо приличащо на тава!В него влиза маркуч от смукателните колектори!Използвайки вакуума,създаден от двигателят,вакуумният усилител намалява усилието което, е необходимо да приложи водача на спирачният педал!Когато мембраната на този усилител е скъсана се чува това характерно съскане,за което говориш.Оттам следва,че двигателят започва да смуче въздух от скъсаната мембрана,нарушава се горината смес(бедна),и оттам падат оборотите на двигателя! Имам познат с Рено Еспас-то беше толкова зле,че чак гаснеше точно поради тази причина! По принцип може да се кара така, но докога?Това е от мен!
- ogogin
stefanvo написа:
Мерси много за изчерпателният отговор, ако всичко е наред при натискане на предала не трябда да излиза въздух?
- Lifeguard
мерси на всички за отговорите!
доста неща ми се изясниха вече като четох!може би като е студена и работи автоматичния смукач сместа е по-богата за това тогава по не се усеша тресенето и не падат толкова оборотите.тя и на място на празен ход пак си и играят малко оборотите,защото то така или иначе сервото си смуче въздух явно...... имам едно серво с ABS помпа от голф 3 1,9 TDI 90 коня 96г. дали ще пасне без помпата?
- ogogin
А пък при мен, когато работи на място и натискам системно педала на спирачките хем съска, хем и ми се вдигат малко оборотите(диапазон 700-1100) 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”