включва ми се зумера за маслото-проблема решен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

включва ми се зумера за маслото-проблема решен

Мнениеот zdravko_jett » Пон 07 мар 2011 17:47

колеги включва ми се зумера за маслото и свети червената лампа за маслото зумера се включва някъде след около 2500оборота, нама значение заграла студеа, маслото е на 3 4хиляди, направих и друго откачих и 2та датчика за маслото и зумера пак се включва, дали може да е от таблото,междодругото имам още едно табло и ще пробвам с него, ако имате някакви предложения давайте ги, колата е джетта,1.6 бензин

Последна промяна от zdravko_jett на Пон 07 мар 2011 21:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: включва ми се зумера за маслото

Мнениеот stefan4o » Пон 07 мар 2011 17:50

Здравко, има сигурно 20 теми по тоя въпрос. Започва се от стандартното - мерене на налягане при загрял мотор, след това се минава през датчици и чак накрая табло. Аз бих следвал тая последователност. :beer

Потребителски аватар
kostadin_spasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadin_spasov » Пон 07 мар 2011 19:56

Здравко,това с ваденето на буксите от датчиците е като да ги няма датчиците или да са повредени или повредата е в мотора-демек проба с "изключване" не става. Мери налягането, и ако е наред вземи смени първо този за високо налягане .
П.С.Здравко , да ти кажа аз к"ва я зговних преди време като правих рем.на двг. - еми смених кабелите на датчиците без да искам /размених им местата без да искам/ :banana , да не си я свършил и ти такава че нема да спре да "квичи" никога,дори и ремонт да й направиш!!! :да:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 07 мар 2011 20:04

zdravko_jett написа:колеги включва ми се зумера за маслото и свети червената лампа за маслото зумера се включва някъде след около 2500оборота, нама значение заграла студеа, маслото е на 3 4хиляди, направих и друго откачих и 2та датчика за маслото и зумера пак се включва, дали може да е от таблото,междодругото имам още едно табло и ще пробвам с него, ако имате някакви предложения давайте ги, колата е джетта,1.6 бензин

Това,че се включва на високи обороти не е много хубаво....тогава обикновено налягането се качва и зумерът рядко свети при т.н. лесно отстраними проблеми...
Спешно,ама много спешно си измери налягането на маслото...подозирам,че те очакват неприятни изненади...Иначе освен "лошите" варианти може да е белия датчик за високото налягане или интегралната схема в таблото....но започваш задължително с мерене на налягането при напълно загрял ДВГ и при 2000 об!!!!!..нормата е 2 и повече бара...успех..

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 07 мар 2011 20:57

прочетох разни теми и разбрах че като изключиш датчика е все едно когато се вкл зумера при повреда както ми е писал по горе колегата, вчера чепках по конзолата з амасления филтър(историята е дълга за обясняния) съмнявамсе да не съм дрънал кабела за датчика да е прекъснат някъде понеже проблема се появи днес след като вчера чепках(така д аго кажем) до преди това нямаше проблем ,дано мина метър

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 07 мар 2011 21:08

zdravko_jett написа:прочетох разни теми и разбрах че като изключиш датчика е все едно когато се вкл зумера при повреда както ми е писал по горе колегата, вчера чепках по конзолата з амасления филтър(историята е дълга за обясняния) съмнявамсе да не съм дрънал кабела за датчика да е прекъснат някъде понеже проблема се появи днес след като вчера чепках(така д аго кажем) до преди това нямаше проблем ,дано мина метър

Ами с това трябваше да започнеш!Виж дали контактува добре буксата или да не си скъсал кабела...имам си железен принцип:Ако нешо се появи след дадено действие то твърде вероятно е действието да е причина за това....този принцип много ми помага в диагностиката!!!Хайде свиркай си...май е малкият дявол :Mr Green Fun !

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 07 мар 2011 21:13

колеги оказа се прекъснат кабела към датчика за високото налягане, след малко заигравка с поялника и една кабелна обувка зумера вече не свири, благодара на всички който помогнаха

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”