всичко беше добре след смяната 2 дена имах парно вътре се издуших от жега и са на 3тия ден пак същата история Проблем с парното Г2
- Ceki4aGTI
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с парното Г2
Здравейте, пак съм аз с мойте проблеми
Значи проблема е следният, голфа (1.8 моно 90 к.с) има проблем с парното. Както са степените на копчето за парното само на 3 работеше но духаше а по едно време спря или духаше слабо. Като отпуши докато карам имаше парно но като спра на светофар или просто намаля скороста парното изчезваше и почваше да духа студено
. Казаха ми че е най вероятно от водната помпа защото и без това си беше за смяна и с нея да смена термостата. Вкарахме го в бокса
всичко беше добре след смяната 2 дена имах парно вътре се издуших от жега и са на 3тия ден пак същата история
Моля ви дайте съвет. (Ако има такава тема се извинявам предварително!)
всичко беше добре след смяната 2 дена имах парно вътре се издуших от жега и са на 3тия ден пак същата история - Dare_16V_9A
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: AFN1996 1991
Re: Проблем с парното Г2
Най-вероятно е заминал дунапрена на клапите виж тук колега :
viewtopic.php?f=5&t=240792
viewtopic.php?f=5&t=240792
- Ceki4aGTI
- Автомобил:
- Двигател:
Meрси много колеги
то явно това си е доста голям проблеми при Г2, а аз си мислех, че съм единствения 
то явно това си е доста голям проблеми при Г2, а аз си мислех, че съм единствения - Dare_16V_9A
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: AFN1996 1991
Ceki4aGTI написа:Meрси много колегито явно това си е доста голям проблеми при Г2, а аз си мислех, че съм единствения
Не си единствения ако това те успокоява!Успех

-
gboyadzhiev
- Автомобил:
- Двигател:
И аз наскоро реших проблема така.
Наистина, най-често причинатае, че дунапреновата облицовка на клапите е прегоряла. Само че аз реших проблема по-просто. Свалих капаците под таблото, стигнах до капака на парното и там има два пластмасови блота, които го държат. Маха се капака, които отива към въздухопроводите, окето не е проблем и после се наглася. Отпред излиза клапа, която е за насочване на вече топлия въздух. Внимателно се изважда или отколонява навътре. Следваща клапа е тази за топло и студено. Облепих я с изолация за паркет (а не с дунапрен) и сега още със загряване на двегателя в колата се усеща приятната топлина.
Това ми отне около 2-3 часа. Събарянето на преданта табло сигурно е по-удобно, но е много по -трудоемко!
Наистина, най-често причинатае, че дунапреновата облицовка на клапите е прегоряла. Само че аз реших проблема по-просто. Свалих капаците под таблото, стигнах до капака на парното и там има два пластмасови блота, които го държат. Маха се капака, които отива към въздухопроводите, окето не е проблем и после се наглася. Отпред излиза клапа, която е за насочване на вече топлия въздух. Внимателно се изважда или отколонява навътре. Следваща клапа е тази за топло и студено. Облепих я с изолация за паркет (а не с дунапрен) и сега още със загряване на двегателя в колата се усеща приятната топлина.
Това ми отне около 2-3 часа. Събарянето на преданта табло сигурно е по-удобно, но е много по -трудоемко!
- sensho1980
- Автомобил:
- Двигател:
при мен бяха клапаните на маркучите за парното махнах ги и ги замених 1/2ВиК тръби и се оправи
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”