Скорости ... с кое табло да са ???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Скорости ... с кое табло да са ???

Мнениеот maikalcho » Пет 25 ное 2011 21:17

Здравейте ... Някои знае ли как по номера на скоростната кутия да разбера с какъв номер трябва да е таблото което да сложа ???

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Re: Скорости ... с кое табло да са ???

Мнениеот anrus » Пет 25 ное 2011 21:26

За предавателното число ли питаш? Посочи кода на скоростната кутия и размера на гумите.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пет 25 ное 2011 21:41

Аз доколкото знам при Мк2 020 скоростите се куплират с 950, а 084/085 - с 935, но може и да греша, ако е така, моля да бъда извинен. Имам предвид бензиновите коли, за дизелите бяха други числата.

Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maikalcho » Пет 25 ное 2011 21:45

anrus написа:За предавателното число ли питаш? Посочи кода на скоростната кутия и размера на гумите.

... утре ще погледна под колата и ще ти кажа буквите .... гумите са 185/60 14 ... колкото и дават

stefan4o написа:Аз доколкото знам при Мк2 020 скоростите се куплират с 950, а 084/085 - с 935, но може и да греша, ако е така, моля да бъда извинен. Имам предвид бензиновите коли, за дизелите бяха други числата.

... колата е бензинка :)

... забелязвам,че над 70 км някаде и маи показва повече или си въобразявам. Когато сложа навигацията и сравня избързва а съм пробвал същата навигация в една друга кола и едно към едно

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Пет 25 ное 2011 21:47

Ами мисля, че е съвсем нормално да има отклонения, все пак говорим за 25+ годишни измервателни уреди (аналогови). Моята също дава отклонения - при скорост 100 км/ч по уреда, с ГПС ми даваше 96 или 97 по спомен, което е в реда на нормалното сякаш. При по-ниски скорости почти няма отклонение :wink:

Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maikalcho » Пет 25 ное 2011 22:04

Значи при мен е доста износено защото над 70 даже може би 60 почва с 5-7км и до сто стават 10-тина .... това от една страна е нещо като застраховка за катаджий ама викам да не съм объркал нещо. Има значение също червяка, като я взех скоростната кутия беше с червения и даваше поне 15-20 км отгоре :) На 100 км реални аз минавах 115 някаде :) Излизаше много икономична кола 6 смесено :) Но сложих белия червяк и се нормализираха нещата :)

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Пет 25 ное 2011 22:15

Обади се,ще вземем едно две табла за проба и ще ги сравним с показанията на твоето.Ако не е от таблото значи червяка е проблем.

Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maikalcho » Пет 25 ное 2011 22:22

kcars написа:Обади се,ще вземем едно две табла за проба и ще ги сравним с показанията на твоето.Ако не е от таблото значи червяка е проблем.

Ти да нямаш на склад ? Инак съм навит ама хайде на лято, че в тоя кучешки студ не си струва :)

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Пет 25 ное 2011 23:00

Откъде си сигурен, че и в таблото ти няма проблем? Разглобявал ли си го цялостно? Щото ако си, предполагам си забелязал стрелката на спиидометъра как е направена и с каква възвратна пружинка е в основата си. Плюс това, когато стрелката се демонтира има една белязка, която е под ограничителя - тя служи за това, като сложиш стрелката обратно да можеш един вид да си центроваш уреда с цел да показва по-реални неща.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Съб 26 ное 2011 0:10

Има различни червяци за различните табла по спомен бяха червен и бял за 935 и 950

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Съб 26 ное 2011 7:44

Нямам на скалд.Имам социални контакти така,че може да вземем и да пробваме без проблем. :drunk

Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maikalcho » Съб 26 ное 2011 11:25

stefan4o написа:Откъде си сигурен, че и в таблото ти няма проблем? Разглобявал ли си го цялостно? Щото ако си, предполагам си забелязал стрелката на спиидометъра как е направена и с каква възвратна пружинка е в основата си. Плюс това, когато стрелката се демонтира има една белязка, която е под ограничителя - тя служи за това, като сложиш стрелката обратно да можеш един вид да си центроваш уреда с цел да показва по-реални неща.

... не колега никога не съм го раглабял. Освен ако предишния собственик го е раглабял защото съм го взел от една морга и друго има като почнахме за таблата. Значи то това табло е от GTI-ка до 260 е и забелязах, че температурата на водата ми показва като е загряла леко в ляво като се поисправи пуска перките. А предишния беше точно посредата когато е в нормална температура и вече като загрее за да пусне перките отива в дясно. Това може ли да е защото таблото е от GTI-ка ? И дали мога да сменя от страото табло само датчика ?

kcars написа:Нямам на скалд.Имам социални контакти така,че може да вземем и да пробваме без проблем. :drunk

... супер колега ако искаш прати еидн телефон на лични и ще ти звънна тез дни мои пием по кафе таман да видя каква бегачка караш :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”