проблем с накладките на голфа (2-ка)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
boywalking
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

проблем с накладките на голфа (2-ка)

Мнениеот boywalking » Пет 18 авг 2006 10:07

значи накладките са сменяни преди около 3-4 месеца, а вчера докато си карах забелязах, че като натисна спирачката в някакво средно положение започват да скърцат, даже не да скърцат а направо свирят... нормално ли е това, невярвам да са загрели или нещо такова, защото цяла вечер скърцаха.... дали е нормално, може ли в един момент да откажат спирачките и според вас къде може да е проблема ?

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пет 18 авг 2006 10:25

Е и мойте свирят обаче ми казаха, че имам някоя стружка дето ми правела този шум и не било проблем и това ми го праве вече 1 година :) е от време на време спира де .

Потребителски аватар
boywalking
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот boywalking » Пет 18 авг 2006 11:06

а при мен как може да се появи такава стружка изведнъж, от какво друго може да е и може ли да се пре*бе нещо че в един момент да не спрат спирачките ?

Потребителски аватар
turbogti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbogti » Пет 18 авг 2006 16:01

Спирачките няма да откажат. Или феродото на накладките си е такова, че свири, или са си били хубави ама си ги спекъл някъде. Ако си ги прегрявал и после така си свирят, но не е фатално.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 18 авг 2006 16:55

това свирещо положение ми говори за твърдо феродо.Последствията са имаш си вечни накладки и си сменяваш дискове.От финансова гледна точка не е изгоден този вариант

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Пет 18 авг 2006 23:29

И аз си патих от накладки - от Български . Свиреха и неспираха и резултата е 25000км. - накладките бяха почти нови , а дисковете имаха 2мм. ръб за стържене . Ако нети черни като миеш колата сменяй накладките .

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Съб 19 авг 2006 5:00

koki_folza написа:И аз си патих от накладки - от Български . Свиреха и неспираха и резултата е 25000км. - накладките бяха почти нови , а дисковете имаха 2мм. ръб за стържене . Ако нети черни като миеш колата сменяй накладките .

точно така :wink: имам инфо,че феродото се прави във Варна

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 19 авг 2006 11:45

vit_autosofia написа:това свирещо положение ми говори за твърдо феродо.Последствията са имаш си вечни накладки и си сменяваш дискове.От финансова гледна точка не е изгоден този вариант

се тая е....дисковете ми излезнаха 26 Евро а накладките 25 Евро :)

ПС. Говоря за невентилирани дискове

Потребителски аватар
baobab007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baobab007 » Нед 20 авг 2006 12:46

Щом свиренете се е появило чак след 2-3 месеца, най-вероятно си прегрял накладките при някое по-дълго спускане и върху тях се е образувал особен гланцово-изпечен слой. Иначе много твърдите накладки почват да свирят дни след смяната и няма отърваване. Ако ти се играе - свали накладките и после махни от тях повърхностния полиран слой - с пила, с едра шкурка или дори с търкане върху асфалт. После почисти много грижливо дисковете. За тази цел има специален спрей, но става и с четка, веро и вода. Временно със сигурност ще се отървеш от свиренето, но най-добре е при следващата смяна да си купиш по-меки накладки - АТЕ, "Феродо", но не и български. Някои накладки на "Локхийд - Делфи" също са страшно твърди. Успех!

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 20 авг 2006 15:22

baobab007 написа:Щом свиренете се е появило чак след 2-3 месеца, най-вероятно си прегрял накладките при някое по-дълго спускане и върху тях се е образувал особен гланцово-изпечен слой. Иначе много твърдите накладки почват да свирят дни след смяната и няма отърваване. Ако ти се играе - свали накладките и после махни от тях повърхностния полиран слой - с пила, с едра шкурка или дори с търкане върху асфалт. После почисти много грижливо дисковете. За тази цел има специален спрей, но става и с четка, веро и вода. Временно със сигурност ще се отървеш от свиренето, но най-добре е при следващата смяна да си купиш по-меки накладки - АТЕ, "Феродо", но не и български. Някои накладки на "Локхийд - Делфи" също са страшно твърди. Успех!

Брей :!: :!:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 20 авг 2006 16:10

vit_autosofia написа:това свирещо положение ми говори за твърдо феродо.Последствията са имаш си вечни накладки и си сменяваш дискове.От финансова гледна точка не е изгоден този вариант

Не знам, ама таксиджиите много обичат вечните накладки, с такова впечатление съм останал :D Пък и те си вземат дискове от мограта за по 10лв парчето(с доста хляб в тях)

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 20 авг 2006 16:56

NovobranecGT написа:

Не знам, ама таксиджиите много обичат вечните накладки, с такова впечатление съм останал :D Пък и те си вземат дискове от мограта за по 10лв парчето(с доста хляб в тях)

За бакшишите немам думи

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 20 авг 2006 17:00

Да бе, идват и викат, хайде да ми смените маншон на вътрешно каре за 10лв :shock Отговорът е "Ама не може, имаме работа", а оня настоява "Хайде бе, много е лесно" :D

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пон 21 авг 2006 12:23

NovobranecGT написа:Да бе, идват и викат, хайде да ми смените маншон на вътрешно каре за 10лв :shock Отговорът е "Ама не може, имаме работа", а оня настоява "Хайде бе, много е лесно" :D

ХАХААХАХХАХААХА - Е ТВА Е ДА СИ НАГЪЛ ТИП :D :035:

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Вто 22 авг 2006 10:24

Ами кат си купуват притискателен и феродов от морга виждал ли си?Страшни са ,в SKF рови в сандъчето със стари лагери разни изпочупени и си сглобява човека каре!Един ден в сервиза на приятел се мотаеше бакшиш с ауди запъртък и като ме чу,че се глася да си купувам нови кабели за свещите ме прати на моргата :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”