Проблем с паленето
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с паленето
Колеги проблема е следния на студено сутрин слизам паля без проблем, примерно си карам 5-10 км колата загрява нормално гася я слизам за кафе качвам се и колата не пали , стартера върти но бендикса сякаш не захапва маховика това го прави само и единствено при топъл мотор ако е студен мотора си пали без проблем , но като загрее върти сякаш без да захапе 

Последна промяна от gr_kanev на Вто 08 мар 2011 18:48, променено общо 1 път.
Причина: Автомобилът явно е Голф, ама спомени някакви други подробности -година, двигател, и т.н.
Причина: Автомобилът явно е Голф, ама спомени някакви други подробности -година, двигател, и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с паленето
golf 3 1.6

Провери зхранването на стартера(дебелите кабели),всички болтови съединения по кабелите се развиват изчистват до лъскаво и зглобяват(клемите на акумулатора,масата на двигателя и т. н.).След това при топъл двигател и изключена от скорост,с едно парче кабел подай за момент"+"от акумулатора на обувката на тънкия кабел на стартера.Трябва да чуеш щракане и стартера да завърти.Ако не чуеш щракане,е прецакан шалтера.Ако щрака,стартера върти а двигателя не за смяна е бендикса.Преди смяна на шалтера здължително трябва да се проверят четките на стартера.Успех!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
natcho1 написа:Провери зхранването на стартера(дебелите кабели),всички болтови
съединения по кабелите се развиват изчистват до лъскаво и
зглобяват(клемите на акумулатора,масата на двигателя и т. н.).
Начо, стартера врътка, бре!

bmwfenomen написа: стартера върти но бендикса сякаш не захапва маховика
Иначе - всичко написано от теб е абсолютно вярно и трябва да се прави най-малкото като профилактика

Конкретно зора на колегата - много вероятно е проблема да се създава от втулката, намираща се в кожуха на маховика

Просто да е износена...
Ама защо само на загрял мотор идея нямам!
-
- Автомобил:
- Двигател:
дам и аз нямам идея на -15 си паля без проблем на загрял мотор на късмет
не съм чистил клемите но ги развих и завих наново че нямах време и отнов същия проблем ? дали има нещо общо клемореда ?

не съм чистил клемите но ги развих и завих наново че нямах време и отнов същия проблем ? дали има нещо общо клемореда ?
- morski_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Аз нещо не разбрах тук на колегата проблема. Как така върти без да захапе? Ако е стартер според мен би трябвало да няма разлика студен или топъл двигател. Да разбирам, че при заграля кола изобщо не развърта ли?
- radotom
- Модератор
Ако съм разбрал правилно - стартера развърта винаги, но когато е загряла колата бендикса не зацепва за маховика и съответно мотора не запалва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Ако съм разбрал правилно - стартера развърта винаги, но когато е загряла колата бендикса не зацепва за маховика и съответно мотора не запалва.
Точно така но на късмет по някои път захапе

- radotom
- Модератор
Захапването 'на късмет' ми се случваше при мен когато се беше разбил бендикса, че и редуктора покрай него.
Ама нямаше връзка с това студена ли е колата или загряла
Ама нямаше връзка с това студена ли е колата или загряла

-
- Автомобил:
- Двигател:
от днес въобще не захапва маховика захапа 1-2 пъти запали и вече краи, ще свалям стартера утре
съвети по това да видя и да се оверя че се е разбил бендикса ?

Продъжи с проверките,както съм писал по-горе.Ако има частично късо в шалтера при топъл мотор,той няма достатъчно сила да изхвърли бендикса.Другия вариант са ролките или втулките на бендикса.Хо за да се разбере трябват ПРОВЕРКИ а не въпроси.Успех!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”