проблем с голф 2
проблем с голф 2
Имам голф 2, 88г, 1.6 карбуратор, газ-бензин. От скоро спря да работи на бензин - само веднъж съм успял до сега да го запаля на бензин, на газ си пали и работи добре. Когато запаля на газ и превключа на бензин сякъш се дави, необходимо е да подавам много газ, в момента, който спра, падат оборотите и загасва. Дори наскоро я покарах 10тина минути на бензин, да видя дали ще се отпуши, ама не, направи ми впечатление, че сега минават една, две секунди от момента в който съм настъпил газта, до момента в който помва да ускорява, а преди беше на момента. Не знам дали има някаква връзка с това, но първия път когато се случи, качвах един баир и бях в червеното. Паркирах и колата угасна. И друг път съм карал в резервата, пък и в този случай бях в самото и начало... Доста мнения чух, но преди да тръгна да сменям каквото и да било, исках да попитам и тук за съвет. Много различни неща чух - карбуратора се бил задръстил, бензиновата помпа заминала или се задръстила...
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: проблем с голф 2
Първо започни със смяна на горивния филтър 
А иначе- не си писал код на мотора, но при теб помпата не е ли механична?
Виж дали това ще помогне?
А иначе- не си писал код на мотора, но при теб помпата не е ли механична?
Виж дали това ще помогне?
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
бензиновата помпа ще е провериш лесно откачи изходящия маркуч от помпата и го слойи в шишенце да видиш как хвърля и длаи хвърля аз си мислех че има проблем с помата ама проверих я, махнах плочката на карба за газовата и колата на бензин стана коренно различна
- GAZARA
- Автомобил: VW GOLF-2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
колега пробвай с смяна на бензиновата помпа,мисля че подава малко гориво,нова е около 20 лв.
Благодаря за съветите, вече е сигурно, че не е от помпата. Казаха ми за някакъв полавък, който контролира количеството на горивото и при каране дълго време на газ правел тези проблеми на бензин. Ако знаете нещо повече за тоз поплавък ще се радвам да науча 
- GAZARA
- Автомобил: VW GOLF-2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
Неустойчива работа на свободни обороти с карбуратор Pierburg 2e2.
При запалване на двигателя, когато е студен, в продължение на 10-15 сек. оборотите се вдигат до около 1300 об/мин., след което падат рязко надолу и двигателя става нестабилен и започва да се дави, ако не се форсира. Прави впечатление, че горивото не изгаря добре. Причината за това обикновено е във вакуумния регулатор на въздушната клапа - не е регулиран или мембраната се е скъсала. За да се убедите, че това е причината, трябва да свалите въздушния филтър заедно с корпуса му. Запалете двигателя (но само, когато е студен) и с пръст леко поотворете въздушната клапа. Ако оборотите се повишат и работата на двигателя стане равномерна, то точно този регулатор е причината. Другият начин за проверка е като следите при запалване на студен двигател колко се отваря въздушната клапа. В първите няколко секунди процепа е около 2мм., които до 10-15 сек. стават около 5мм. При опит да бъде натисната клапата в обратна посока се усеща осезаемо съпротивление. Ако е регулатора е здрав, то трябва само да го регулирате. Това става като с шестограм 6мм започнете да въртите капака му наляво или надясно - в центъра на капака има отвор за шестограм. Този регулатор се намира отпред в дясно на карбуратора и представлява цилиндрична черна кутийка.За съжаление той е капсулиран и отремонтирането му е трудно и неблагонадеждно. Затова, ако е повреден - по-добре си купете нов.
При запалване на двигателя, когато е студен, в продължение на 10-15 сек. оборотите се вдигат до около 1300 об/мин., след което падат рязко надолу и двигателя става нестабилен и започва да се дави, ако не се форсира. Прави впечатление, че горивото не изгаря добре. Причината за това обикновено е във вакуумния регулатор на въздушната клапа - не е регулиран или мембраната се е скъсала. За да се убедите, че това е причината, трябва да свалите въздушния филтър заедно с корпуса му. Запалете двигателя (но само, когато е студен) и с пръст леко поотворете въздушната клапа. Ако оборотите се повишат и работата на двигателя стане равномерна, то точно този регулатор е причината. Другият начин за проверка е като следите при запалване на студен двигател колко се отваря въздушната клапа. В първите няколко секунди процепа е около 2мм., които до 10-15 сек. стават около 5мм. При опит да бъде натисната клапата в обратна посока се усеща осезаемо съпротивление. Ако е регулатора е здрав, то трябва само да го регулирате. Това става като с шестограм 6мм започнете да въртите капака му наляво или надясно - в центъра на капака има отвор за шестограм. Този регулатор се намира отпред в дясно на карбуратора и представлява цилиндрична черна кутийка.За съжаление той е капсулиран и отремонтирането му е трудно и неблагонадеждно. Затова, ако е повреден - по-добре си купете нов.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
колега като се замисля едва ли е от поплавъка пробва ли да махнеш плочката
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”