Здравейте колеги,
Знам, че по принцип се сменят на 2 години и все пак може ли някой да ме насочи как точно да разбера дали са за смяна или могат да изкарат още малко - промяна на цвят, мирис и т.н.
Проблемът е, че имам колата 2 години, но не знам дали са ги сменили при първоначалното обслужване, защото тогава не бях в България и не се занимавах аз.

Смяна на спирачна течност и хидравлична течност - кога
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Re: Смяна на спирачна течност и хидравлична течност - кога
Двете със смяна са 70-80лв., вместо да се чудиш ги смени 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Сменяй смело,не се чуди....

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
viewtopic.php?f=59&t=4061&hilit=+%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B8
Ето и това може да е полезно!
viewtopic.php?f=1&t=49454&hilit=+%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B0
Ето и това може да е полезно!
viewtopic.php?f=1&t=49454&hilit=+%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B0
Последна промяна от yoan4o на Вто 16 ное 2010 11:09, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за инфото.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Колеги здравейте
днес си говорихме там с едни хора и стана дума за смяна на спирачна течност. Верно ли е че на 2 3 години е хубаво да се сменя спирачната течност ???? А ако не се смяна имали някъква опасност ???

- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
Sashko_Trg написа:Колеги здравейтеднес си говорихме там с едни хора и стана дума за смяна на спирачна течност. Верно ли е че на 2 3 години е хубаво да се сменя спирачната течност ???? А ако не се смяна имали някъква опасност ???
viewtopic.php?f=1&t=49454&hilit=%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82
- momcho_bg
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 2.5
- Контакти:
Преди време бях повдигнал подобна тема - за периода/пробега на смяна на спирачната течност. По експлоатационни изисквания доколкото си спомням за Пасат Б3 е 60 000 км. или 2 години. Обиколих доста места във Велико Търново и никъде не предлагаха тази услуга, дори служителите често ме поглеждаха учудени заради питането ми. Така и си остана несменена, но проблеми не се появиха. Между другото попаднах на мнения, че смяната на спирачната течност може да доведе до течове в спирачната система.
- Sashko_Trg
Може и да си прав колега ... а тази тема която я е дал колегата трябва да я прочета
мерси все пак 

и аз така като взех да сменям спирачна течност помпата се прецака и после нова помпа.
мисля че може да се сменя , но не цялостно а част от течноста , за да не си иде помпата.
тя не е чак толкова скъпа 80 лв е.
за хидравликата съм нямал проблеми при смяна с предишната течност волана като го навиеш пълен и издаваше странен шум, а сега е като нов.
общо за двете излезе към 160 лв заради помпата на спирачките.
като цяло спирачките си работят както и преди това , а волана от смяната заработи по-дбре.
повече никога няма да сменям спирачната само ще доливам и обезвъздушавам ако се налага , но стане ли 15 години нова помпа с нова течност.
мисля че може да се сменя , но не цялостно а част от течноста , за да не си иде помпата.
тя не е чак толкова скъпа 80 лв е.
за хидравликата съм нямал проблеми при смяна с предишната течност волана като го навиеш пълен и издаваше странен шум, а сега е като нов.
общо за двете излезе към 160 лв заради помпата на спирачките.
като цяло спирачките си работят както и преди това , а волана от смяната заработи по-дбре.
повече никога няма да сменям спирачната само ще доливам и обезвъздушавам ако се налага , но стане ли 15 години нова помпа с нова течност.
- Sashko_Trg
Ясно значи изобщо няма да се занимавам с глупости да давам само излишни пари. Ако стане някакъв проблем чак тогава. Както казва колегата като и няма нищо, защото да пипаш където не ти е работа.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Ами то проблем може да стане като караш с над 100 и се наложи да спреш рязко и внезапно - да ти кипне старата течност и да изгубиш на мига спирачки. После, ако си оживял - няма да ти е до смяна на спирачна течност точно на тази кола.
Така че - това си е една невидима заплаха, но всеки сам си преценява на какво да си заложи живота. Аз съм го изпитвал, не е никак приятно да ти изчезнат спирачките, точно когато най-много ти трябват.
За хидравличната - като ти провие или протече помпата се вкарваш в много по-големи приключения от 30-те лв., които струва литър течност и смяната й!
По тая логика - защо сменяте масло на 10.000км примерно - то може да кара и до 100.000 и нищо да не стане?

За хидравличната - като ти провие или протече помпата се вкарваш в много по-големи приключения от 30-те лв., които струва литър течност и смяната й!
По тая логика - защо сменяте масло на 10.000км примерно - то може да кара и до 100.000 и нищо да не стане?

- Sashko_Trg
Сега да те разбирам че е желателно да се смени ??? Така ли ???
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Sashko_Trg написа:Сега да те разбирам че е желателно да се смени ??? Така ли ???
Е по-ясно от това, което е написано преди теб незнам дали някой може да го каже, без значение дали ще сложиш 33 въпросителни.....
Ако искаш сменяй, ако искаш не.
То е като с гумите. Зимата може и с летни, ама шанса да се пребиеш е доста по-голям нали....?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”