Проблем с охладителната течност

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
plamen et
Автомобил: Audi quattro
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Проблем с охладителната течност

Мнениеот plamen et » Нед 13 мар 2011 23:11

Здравеите колеги.Имам следния проблем.От извесно време забелязвам,че започна да ми изчезва антифриза първо реших,че се е изпарил и долях около 200,300 мл.След като минах около 500км , го проверих отново и установих , че течноста пак е на минимум.Няма видими течове колата седи в гараж щях да забележа ако има някакъв теч.Откакво може да се губи антифриза и евентална колко ще струва ремонта.Колата е GOLF 4 1.4 16V.Благадаря предварително.

Потребителски аватар
Golf6000
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с охладителната течност

Мнениеот Golf6000 » Пон 14 мар 2011 9:12

plamen et написа:Здравеите колеги.Имам следния проблем.От извесно време забелязвам,че започна да ми изчезва антифриза първо реших,че се е изпарил и долях около 200,300 мл.След като минах около 500км , го проверих отново и установих , че течноста пак е на минимум.Няма видими течове колата седи в гараж щях да забележа ако има някакъв теч.Откакво може да се губи антифриза и евентална колко ще струва ремонта.Колата е GOLF 4 1.4 16V.Благадаря предварително.

виж дали се е качило нивото на маслото :| ако се е качило не е добре но нека и други колеги искажат мнение :|

Потребителски аватар
plamen et
Автомобил: Audi quattro
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот plamen et » Пон 14 мар 2011 12:12

От както открих проблема маслото не се е покачвало.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 14 мар 2011 13:20

Първо виж колата на канал или подемник...не е задължително да шурти на земята.Ако капе върху горещи детайли от двигателния отсек няма да видиш теч по земята.Огледай всички приводи и тапите на ДВГ.Особено ако е италианка-те много обичат да карат с вода!..и то целогодишно!...

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пон 14 мар 2011 14:05

И когато работи двигателя и загрее хуваво го оглеждай може тогава може да се забележи дали сълзи от някъде.

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Пон 14 мар 2011 14:23

колега имах подобен проблем, аз карам бора 2.3 в5, губише ми антифриз и като я качих на канал забелязaх, че капе от преходнкика където са датчиците - 110 лв. 3бр. модула, и ме изцепиха 120 за труд м...........а им. Друг вариант е да ти го гори(незнам как е при 4-те, но преди карах венто и ми го направи този номер-наложи се да сменям гарнирура на главата)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”