ангренажен ремък зацепване
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
ангренажен ремък зацепване
ходих при 1 маистор за да види защо колата ми в баирите не ще да върви повече от 80 на 4-та с общо 2 човека в колата(имам съмнения че проблема е в 2е2-то)при наличие на компресия.тои направи центровка на делкото(каза че колата имала малко предварение но той го коригирал)и отидохме на проба имаше ефект но при самото ускорение на колатано до имаше още какво да се желае и дори и маистора го каза върнахме се в сервиза и пак със стробоскопа взе да мери нещо си там гледа белезите на ангренажа( а те бяха:белязката на зъбн.колело беше на нивото на ламаринката при капака на клапаните а маховика беше горна муртва точка малко понапред от белега когато си срещу автомобила)той каза че така не било добре и направи зъбн.колело да е пак там а 0(гмт)да е точно срещу белега.кажете моля ви кое е правилното става въпрос за голф 2 1.6карб
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз лично много много не разбрах за какво става въпрос ама ако на маховика белега е точен къде ти е белега на разпределителния вал?Най добрия вариант е да е на точен белег,също така не е проблем и да го подминава с един зъб но не е добре да е назад защото тогава ще е в закъснение и няма да върви и ще гори повече 

- Djelebov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сега видях в Аutodata, зацепването на разпределителния вал на RF, може да бъде и друго - не знам от какво зависи, но някой двигатели са по единия, а други по другия начин- само за RF говоря. Първия вид е както обясних горе, а втория е ако имаш белег на средата на капака на клапаните над ролката на р.вал (погледнато срещу ролката на разпределителния вал)
Последна промяна от Djelebov на Пет 25 авг 2006 21:19, променено общо 1 път.
- sport generation
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”