Как да разбера дали водната помпа ми е за смяна?
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Как да разбера дали водната помпа ми е за смяна?
Колата е Голф МК3 1.9 ТД AAZ! Докато работи постоянно има един съскащ звук и от доста време се чудя какво е... Един колега каза че трябвало да е от лагер на водна помпа ама не бил сигурен... Та как да разбера дали водната помпа със сигурност е за смяна?
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Как да разбера дали водната помпа ми е за смяна?
Като прокапе например.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам при бензините дали е същото, но и аз имах някакъв стъргащ шум от Водната помпа, казаха ми да я сменя, но не беше протекла, та смених помпата, шума се увеличи
И все още никой не знае от какво е, всеки казва водна помпа! Та много много не вярвай на кой какво казал, ако не капе не я пипай!
Иначе най-лесно се разбира, когато я свалиш водната помпа и завъртиш има луфт на лагерчето, ако няма луфт значи не е от нея!

Иначе най-лесно се разбира, когато я свалиш водната помпа и завъртиш има луфт на лагерчето, ако няма луфт значи не е от нея!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ми то и хидравликата "съска"..та трябва някой с повечко опит да се ослуша.Или на канал,отдолу да я преслушаш със стетоскоп(онова дето виси на врата на докторите
),и друг "селски" номер има за прослушване,но е срамно да го давам за пример..

-
- Автомобил: Passat b5 1999
- Двигател: TDI 19 110
Лагери на динамо,лагери на климатик(ако имаш климатик) водната помпа също е вероятно,но по скоро ако е водната помпа шума няма да е съскащ а стържещ,и при мен имаше един гаден шум,все едно се търкат 2 метала един в труг,с много хора си говорих,секи ми казваше различни неща,един ми каза че са лагерите на динамото,друг ми казваше че е водната помпа,но се оказа климатика,още не съм ги сменил,но сега пролетта ще ги смена и тях,казаха ми че ще струва 60 лв цялата далавера.
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако има възможност, откачи я от ремъка и пак се ослушай за шума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами при мен се чуваше монотонно тракане или по-скоро чаткане. Оказа се, че имам даже откършени лопатки.
- Layman
- Автомобил:
- Двигател:
Съскането едва ли е от водната помпа. Ако не е прокапала и няма биене при ремъчната шайба, едва ли тя виновника.
Аз сменях водна помпа заради тракане, дори се бях притеснил, че мотора си заминава - лагери (основни/биелни). Но после се загледах и видях минимално мотаене на шайбата на помпата. Когато я свалих си изглеждаше аналогично на новата - минимален луфт, но след замяната всичко си дойде на мястото - мотора замърка.
Бих те посъветвал да намериш човек със слушалка сонда - приличат на докторксите но са с накрайни подобен на голяма писалка и да преслушате всичко.
Аз за съскане без накакъв теч, при положение че колата откликва на всички команди, не бих се притеснявал.
Аз сменях водна помпа заради тракане, дори се бях притеснил, че мотора си заминава - лагери (основни/биелни). Но после се загледах и видях минимално мотаене на шайбата на помпата. Когато я свалих си изглеждаше аналогично на новата - минимален луфт, но след замяната всичко си дойде на мястото - мотора замърка.
Бих те посъветвал да намериш човек със слушалка сонда - приличат на докторксите но са с накрайни подобен на голяма писалка и да преслушате всичко.
Аз за съскане без накакъв теч, при положение че колата откликва на всички команди, не бих се притеснявал.
- borislav_halachev
- Автомобил:
- Двигател:
колега провери лагери на динамо и обтегателна ролка на ремака
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
rocky66 написа:...откършени лопатки.

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
kaто свали6 ремъка ви6 има ли луфт нагоре и надоло ако няма и не те4е не я бараи.А този 6ум за които говориш се появява когато лагера на помпата се разбие и лопатките на турбината запо4ват да стържат по блока.Не жинаги помпата теква като се разбие лагера въпреки 4е оста има луфт.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
golf_III_2e написа:kaто свали6 ремъка ви6 има ли луфт нагоре и надоло ако няма и не те4е не я бараи.А този 6ум за които говориш се появява когато лагера на помпата се разбие и лопатките на турбината запо4ват да стържат по блока.Не жинаги помпата теква като се разбие лагера въпреки 4е оста има луфт.
Значи колеги, съжалявам че пиша в темата на колегата, но и при мен има същият проблем!
Смених с нова водна помпа, шума се увеличи! И го прави след като покарам малко колата, когато е студена няма проблем, щом позагрее се почва едно стържене! Гъглгочене! Никой не знае от какво е, нямам хидравлика и няма климатик Г3 1,4! Ако някой знае от какво е ще съм благодарен!

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега като се свали ремъка се завърта всяка паразитна или обряжна ролка.Трябва да не издават звуци като ги върти6 на ръка.И не се сменя едно по едно а ремък и ролки заедно за да няма 6умове.Хидравли4ната помпа и тя има съ4мен лагер зад 6аибата на ремъка.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
golf_III_2e написа:Ами колега като се свали ремъка се завърта всяка паразитна или обряжна ролка.Трябва да не издават звуци като ги върти6 на ръка.И не се сменя едно по едно а ремък и ролки заедно за да няма 6умове.Хидравли4ната помпа и тя има съ4мен лагер зад 6аибата на ремъка.
Колега, моя е вината че не се уточних! Моята няма ролки, самата водна помпа е обтегач на ремака на двигателя! Та затова питам, много ми е интересно от каде идва тоя шум, на уше се слуша че е от водната помпа, но я смених с нова, и пак има шум, сменях лагерчета на динамото, шот си мислех че е от там, и пак си има шум , ремака на двигателя е сменян преди 20 хил км! Та незнам и идея си нямам от какво е !
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
а палил ли си я без ремък на генератора и хисравлика запали я ви6 има ли шум така.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”