DUU има ли алтернатива

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

DUU има ли алтернатива

Мнениеот icefire » Чет 17 мар 2011 0:44

Колеги, засега нямам проблеми с DUU-то, но, тъй като 95% от собствениците на такава СК са препатили, аз събирам инфо предварително :bishop

Искам да попитам, DUU може ли да се замени с новата СК, която е след 07.2001-ва и не се троши толкова? Далии може да се смени plug-and-play или няма такава опция?

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Re: DUU има ли алтернатива

Мнениеот bobi_diesel » Чет 17 мар 2011 1:48

да,другата е ERT.И двете са с еднакви предавателни числа и диференциали.Но като издръжливост е същата като DUU.За да си сигурен подменяш нитовете на дифа с усилени болтове и се застраховаш.Болтоветв са около 170-80 лв.Отделно гарнитури,семеринги,масла,труд.

Потребителски аватар
tonyM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyM » Чет 17 мар 2011 7:08

Наскоро пусках тема със същото запитване. Ето я и нея: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=252746- там има линкове, които ще дадат отговори на въпросите ти. С две думи: DUU и ERT са взаимозаменими, имат разлика само във фланците на полуоските. Но може да се използват фланците от старата кутия, за да не се сменят и полуоските.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 17 мар 2011 9:15

bobi_diesel написа:За да си сигурен подменяш нитовете на дифа с усилени болтове и се застраховаш.Болтоветв са около 170-80 лв.Отделно гарнитури,семеринги,масла,труд.

За мен това е логичния избор :012:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 17 мар 2011 9:59

icefire написа:Колеги, засега нямам проблеми с DUU-то, но, тъй като 95% от собствениците на такава СК са препатили, аз събирам инфо предварително :bishop

Искам да попитам, DUU може ли да се замени с новата СК, която е след 07.2001-ва и не се троши толкова? Далии може да се смени plug-and-play или няма такава опция?

Трябва да смениш нитовете, но незнам в Джърмъни дали признават такива нововъведения mhihi

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 17 мар 2011 12:17

Не, разбира се, Ханс знае само да сменя цели компоненти без да мисли. Ханс не разглобява. Работи бавно и за труд взима на час. Но това е друга тема.

Каквито и ремонти да правя, ще се правят в България. Затова питам от рано... :bishop

PS. Горе-долу на колко км вече вероятността от късане на нитовете става голяма? Мойта вече стана на 200 000 реални км и аз някак си се подготвям психологически :drinking:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 17 мар 2011 12:27

icefire написа:Не, разбира се, Ханс знае само да сменя цели компоненти без да мисли. Ханс не разглобява. Работи бавно и за труд взима на час. Но това е друга тема.

Каквито и ремонти да правя, ще се правят в България. Затова питам от рано... :bishop

PS. Горе-долу на колко км вече вероятността от късане на нитовете става голяма? Мойта вече стана на 200 000 реални км и аз някак си се подготвям психологически :drinking:

За реални километри е рано. Както и да се кара, каквото и ДУУ да е, със сигурност е проектирана за над 250К да изкара. Масово са на по 300К и отгоре тук, затова има проблеми. Но нищо не ти пречи да се застраховаш, това са ш**** болтове все пак :beer

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 17 мар 2011 12:52

Изчетох темата на колегата tonyM, добре че той е минал метър..

Ми тогава аз ще мисля по въпроса.. все пак.. щом се очаква беля чак на около 250 000 км, това малко отлага ремонта, пък и аз гледам да я карам внимателно. Но знае ли човек, много хора са си изпатили...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 17 мар 2011 12:56

icefire написа:Изчетох темата на колегата tonyM, добре че той е минал метър..

Ми тогава аз ще мисля по въпроса.. все пак.. щом се очаква беля чак на около 250 000 км, това малко отлага ремонта, пък и аз гледам да я карам внимателно. Но знае ли човек, много хора са си изпатили...

Даваш си сметка, че неможе да се каже с точност кое какво и как ще поддаде. Аз на твое място бих направил профилактиката. Не веднага и на всяка цена, но когато имаш възможност :да:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 17 мар 2011 13:08

Eстествено, че си давам сметка :да: Въпросът беше, че не е работа от днеска за утре, а става и когато съм в БГ и имам време за това ;) :beer

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Чет 17 мар 2011 15:03

Колега, писал съм го и в други теми. Green cap кутиите късат нитове по всяко време, без оглед на кода. Заблуда е, че еземпляри след 2001 година са с отстранен проблем. Те също се дънят. При някои екземпляри го прави дори докато още автомобила е в гаранция. На чети:
http://www.btinternet.com/~a_hutton/VW_ ... ailure.htm
Причината е в калпави партиди. Преди време четох в някакъв форум, че кутиите сглобявани в заводите в Братислава са най-проблемни, но не мога да се закълна в това.
При първа възможност сменяй с болтове и забравяш. Гарнитури няма. Най-много да смениш малкия лагер на вторичния вал и толкоз. Сипваш ново масло и забравяш за проблеми със скоростите.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 17 мар 2011 16:53

Знам, че си писал колега. Чета и попивам... :deal

Значи, ако ERT също късат нивовете, излиза, че при моделите след 2001-ва има, статистически погледнато, по-малко проблеми, просто защото са по-нови и не им е дошло времето още.. но и това ще стане... :banghead:

Ако проблемът е в лоши партиди, тогава излиза, че 80% от партидите са лоши... по-скоро е конструкционна грешка на някое младо инженерче, чиято работа някак си е минала между капките и е останала недогледана...

Независимо откъде произхожда проблемът, явно най-доброто решение е да се вземат превантивни мерки. Тъй като СК други недомислици няма, ако се подсили връзката с диференциала, т.е. се заменят нитовете с болтове, проблеми няма да се очакват още много хиляди километри.

А иначе маслото задължително ли се сменя? Щото аз на мойта и налях нов Кастрол преди по-малко от 10 000 км... Не казвам, че няма да налея ново, но просто се чудя. Не би трябвало да е проблем да се прецеди и да се налее същото, евентуално с малко доливане, щото за 10к км не си е загубило качествата.

ПП. А колко г/д излиза цялата занимавка? Ремонтен комплект болтове казахме, че е макс. 120 лв, масло - 80 лв. Остава само труда.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 17 мар 2011 17:27

Между 300 и 400лв общо писаха в други теми.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 18 мар 2011 18:24

Сетих се още нещо да питам: На СК има ли щамповано някъде годината на производство? За да знам дали тази е сменяна или е оригиналната?

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 18 мар 2011 18:37

моята е DLP ама и тя била същата фъшкия.Просто правило е да забравим тръгването с въртене на гуми и изпъването на ниски предавки до червено.Не е гаранция но все пак...
Друго което ме интересува е скъсването дори и на 1 нит скапва ли кутията, пробива ли задължително корпуса, и проблема с блокирането от последвалата липса на масло ли е?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”