Здравейте колеги тази вечер излизам с колата и след малко поглеждам в стрелката за температурата вече е 90градуса до тука добре,но спирам пред един магазин без да гася колага и като се качих гледам стрелката е паднала долу все едно не е загряла,прибрах се за 5 минути излизам пак паля колата и стрелката си работи седи си на 90 градуса,спирам да зареждам на бензиностанцията качвам се и пак стреклата е долу,от какво може да е това ту да работи ту да не работи.
П.П:Колата си има парно и течност в системата!!!
Проблем със стрелката за температура на водата Голф 3
-
djoshi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със стрелката за температура на водата Голф 3
Колега най-вероятно е температурния датчик,или имаш прекъснат кабел покрай датчика,погледни добре кабелите излизащи от темп.датчик,ако там няма проблвм пробвай с друг датчик.
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
djoshi написа:Колега най-вероятно е температурния датчик,или имаш прекъснат кабел покрай датчика,погледни добре кабелите излизащи от темп.датчик,ако там няма проблвм пробвай с друг датчик.
Колега гледах го на датчика се включва букса с 4 кабела вадих я и пак я включих,но ефект нямаше утре пак ше пробвам.
-
djoshi
- Автомобил:
- Двигател:
колега за по сигурно пробвай с друг датчик,почти съм сигурен че е от него,на мен веднъж ми се прецака самия контролер на таблото,както му нямаше нищо почна да седи на 110гр.то не пробвах датчици,не вадих акумулатор,но то си седеше на 110гр.но този проблем мисля че,ще е по рядък.Според мен е тем.датчик,но нека и по опитните колеги да се изкажат да не стане така да купиш датчик напразно. 

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Споко..при мен е почти същото.Извънградско стрелката забива на 90гр. в града пада на 80гр., а ако спра за 5 мин. - почти до 70гр.
Но ме мързи да си сменя термостата 
Но ме мързи да си сменя термостата - ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
IvailoOo написа:Споко..при мен е почти същото.Извънградско стрелката забива на 90гр. в града пада на 80гр., а ако спра за 5 мин. - почти до 70гр.Но ме мързи да си сменя термостата
Според мен симптомите не са за термостат.
- IvailoOo
ozyrus написа:IvailoOo написа:Споко..при мен е почти същото.Извънградско стрелката забива на 90гр. в града пада на 80гр., а ако спра за 5 мин. - почти до 70гр.Но ме мързи да си сменя термостата
Баш за термостат са си,'щото като отвори и мотора изтива.А и преди 2 седмици сменях термостат при същите симптоми и се оправи
- Speedy86
Не колеги изобщо не е термостат проблема е нещо друго колата на 7-мата минута започва да си духа топло и след това си е топло,аз карах с развален термостат преди време и знам как е,термостата си е ОК нещо друго е проблема.
IvailoOo написа:ozyrus написа:IvailoOo написа:Споко..при мен е почти същото.Извънградско стрелката забива на 90гр. в града пада на 80гр., а ако спра за 5 мин. - почти до 70гр.Но ме мързи да си сменя термостата
Баш за термостат са си,'щото като отвори и мотора изтива.А и преди 2 седмици сменях термостат при същите симптоми и се оправи
Баш не ми звучи на термостат, според твоита логика трябва да е постоянно отворен тоя твоя термостат,как аджеба стигаш 90 при извънградско каране със отворен термостат ,аз повече от 2г съм бил с отворен и не може повече от 70 и нещо на +40 и яко лютеница
- Speedy86
ahhi написа:IvailoOo написа:ozyrus написа:IvailoOo написа:Споко..при мен е почти същото.Извънградско стрелката забива на 90гр. в града пада на 80гр., а ако спра за 5 мин. - почти до 70гр.Но ме мързи да си сменя термостата
Баш не ми звучи на термостат, според твоита логика трябва да е постоянно отворен тоя твоя термостат,как аджеба стигаш 90 при извънградско каране със отворен термостат ,аз повече от 2г съм бил с отворен и не може повече от 70 и нещо на +40 и яко лютеница
Така е аз като взех колата преди 3 години беше с развален термостат и градско държеше 90 градуса,но щом изляза извънградско веднага падаше между 60 и 70 градуса.
- IvailoOo
Опаа..ще ме извините в бързината съм написал една глупост
Точно обратното е .Точно извън града пада температурата при мен
А по темата. Таблото гледал ли си го ?
Точно обратното е .Точно извън града пада температурата при мен А по темата. Таблото гледал ли си го ?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, и аз имам подобрен проблем, при мен когато загрее колата, минава 90 градоса стрелката седи някаде на 109 и пуска си перката и всичко ОК! При мен самият датчик за температурата има луфт и отчита повече! Може и при теб да е такъв проблема и да отчита по-малко или да се бъзика!
Проблема не е фрапантен но си е главоболие да не знаеш колата аджиба колко темп. е развила!
Оригинален датчик е 40 лева!
Проблема не е фрапантен но си е главоболие да не знаеш колата аджиба колко темп. е развила!
Оригинален датчик е 40 лева!
- Speedy86
IvailoOo написа:Опаа..ще ме извините в бързината съм написал една глупостТочно обратното е .Точно извън града пада температурата при мен
![]()
А по темата. Таблото гледал ли си го ?
Ами да ти кажа мен точно това ме съмнява,защото миналата седмица си сменях жилото на съединитела и свалях таблото за да мога да бръкна до педала да закача жилото,ь с си сменях две крушки в него че бяха изгорели.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
djoshi написа:Колега най-вероятно е температурния датчик,или имаш прекъснат кабел покрай датчика,погледни добре кабелите излизащи от темп.датчик,ако там няма проблвм пробвай с друг датчик.
Oгледай хубаво 4-те кабела!!!Единият може частично да е прекъснат в самата основа...налага се припояване...познат проблем! Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”