Повдигачи-напътствие за ремонт

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Повдигачи-напътствие за ремонт

Мнениеот hristian37 » Сря 23 авг 2006 8:46

Здравейте, искам да питам някой разглабял ли е хидравлични повдигачи да ми обясни как се разглабят????

Последна промяна от hristian37 на Сря 23 авг 2006 13:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Повдигачи

Мнениеот tatenceto » Сря 23 авг 2006 8:51

hristian37 написа:Здравейте, искам да питам някой разглабял ли е хидравлични повдигачи да ми обясни как се разглабят????
под разглабяне какво разбираш самите тях или свалянето им от главата

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 23 авг 2006 9:02

самите тях

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Сря 23 авг 2006 9:06

hristian37 написа:самите тях
на голф не съм отварял но на опел се разглобяват като хванеш от вътрешната страна и дърпаш

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 23 авг 2006 9:07

на опела и голфа повдигачите нямат нищо общо

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Сря 23 авг 2006 9:11

hristian37 написа:на опела и голфа повдигачите нямат нищо общо
знам но просто не ми сее налагало да се пробвам но си мисля че не съм чувал някой да е отварял

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 23 авг 2006 9:12

hristian37 написа:на опела и голфа повдигачите нямат нищо общо

Ти виждал ли си повдигачи от Голф?

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 23 авг 2006 9:15

да, даже съм и сменял, както съм и сменял на кадет 1.4- за устройството на повдигачите на опела незнам но на външен вид и като действие нямат нищо общо

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 23 авг 2006 13:53

Така като никой неми каза как става аз викнах неволята- свалих ги и ги забърсах да не са омаслени беха блокирали и 8те(нямаше нито един мек) и бракнах от вътрешната страна с клещи и ги разглобих избърсах ги продухах дупчиците и ги накиснах и 8те(без да им бъркам частите от кой повдигач са)в кореселин- стояха 1ч:30мин кореселина почерня от маслото след това ги подредих на слънце и още 30 мин да исъхнат и ги сглобих - станаха като нови - мекички лъскави :D монтирах ги и при затягането на последната шийка на разпределителния вал(до маховика) стана педерастията гайката ми се изплъзна и падна в дупката на скоростите кадето е белега на маховика :shock :x с пинсета я вадих 30мин, но слава богу я извадих - събрах колата и я запалих и останах :shock :shock :shock колата работеше по шумно и от най шумния дизел :!: :!: :!: като не я бях палил сутринта - поработи 30мин загря включи си перката и повдигачите почнаха един по един да утихват - сега стана супер безшумна- доволен съм от мене си и от моя приятел неволята :D :D :D :oops: жалко че нямам апаратче да документирам нещата

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Сря 23 авг 2006 16:32

hristian37 написа:Така като никой неми каза как става аз викнах неволята- свалих ги и ги забърсах да не са омаслени беха блокирали и 8те(нямаше нито един мек) и бракнах от вътрешната страна с клещи и ги разглобих избърсах ги продухах дупчиците и ги накиснах и 8те(без да им бъркам частите от кой повдигач са)в кореселин- стояха 1ч:30мин кореселина почерня от маслото след това ги подредих на слънце и още 30 мин да исъхнат и ги сглобих - станаха като нови - мекички лъскави :D монтирах ги и при затягането на последната шийка на разпределителния вал(до маховика) стана педерастията гайката ми се изплъзна и падна в дупката на скоростите кадето е белега на маховика :shock :x с пинсета я вадих 30мин, но слава богу я извадих - събрах колата и я запалих и останах :shock :shock :shock колата работеше по шумно и от най шумния дизел :!: :!: :!: като не я бях палил сутринта - поработи 30мин загря включи си перката и повдигачите почнаха един по един да утихват - сега стана супер безшумна- доволен съм от мене си и от моя приятел неволята :D :D :D :oops: жалко че нямам апаратче да документирам нещата
браво на тебе явно и на голфа се отварят това е добре да се знае за в бъдеще

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

повдигачи

Мнениеот Glove » Сря 23 авг 2006 22:11

Разглобиават се относително лесно но с малко повече нерви и търпение всичко става, сега малко подробности: вземаш си една спринцовка с игла, повдигача има канал и отвор в канала вкарваш иглата и почваш да вкарваш въздух за да извадиш маслото, после хващаш повдигача с парцал и започваш да го блъскаш по дуската с вътрешното надоло докато излезе вътрешната част, и така с останалите. После миенето е ясно, ниама регулиране на тези повдигачи, освен ако не им се махат капачките(паричките). Това е. Успех

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 23 авг 2006 22:44

hristian37 написа:....свалих ги и ги забърсах да не са омаслени беха блокирали и 8те(нямаше нито един мек)....

Гледай сега как заблуждаваш хората които не са наясно.
НЕ ТРЯБВА ДА ИМА МЕКИ ПОВДИГАЧИ. Точно от меки повдигачи се получава чукането. Когато повдигача е ОК работи по следния начин. След палене на колата се пълни и втвърдява, като по този начин се обира луфта между повдигача и разпределителния вал. Когато има някой кофти повдигач той не успява да държи налягането и омеква след като се загаси мотора. Кофти е когато съвсем омекне и чука непрекъснато. Имах такъв на моя голф - чукаше непрекъснато, като го отвотих се оказа че е счупил пружинката вътре.

Потребителски аватар
Glove

ДА те питам

Мнениеот Glove » Сря 23 авг 2006 22:53

А да знаеш какво става когато затегне повдигач, ако неазнеш да ти кажа, промениа се работата на мотора и от там ида т проблемите, а това което сум казал по-горе е как се отварят повдигачите за да се почистят от нагара на маслото. А да знаеш клоко е свободния ход на повдигача ако незнаеш кажи щте ти кажа.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: ДА те питам

Мнениеот musura » Сря 23 авг 2006 22:58

Glove написа:А да знаеш клоко е свободния ход на повдигача ако незнаеш кажи щте ти кажа.

Май колега се обърка с този неуместен сaрказъм?

Вземи попрочети малко форума, преди да се изказваш буквално неподоготвен :!:

Потребителски аватар
Glove

Подготвем е

Мнениеот Glove » Сря 23 авг 2006 23:02

Е мога да ти кажа и ти да прочетеш това онова за повдигачите, ако и ти незнаеш да ти кажа и на тебе

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”