Има ли защита против кражба на акумулатор от Г2?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ВАН
Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
Двигател: PN

Има ли защита против кражба на акумулатор от Г2?

Мнениеот ВАН » Съб 19 мар 2011 22:09

Пробвах с търсачката и ударих греда!
Сигурен съм, че бях чел по форума за преправяне около ключалката (нямаше подробности).
Наясно съм също, че при действаща защита, има голяма вероятност "мангалите" да направят по-голяма поразия. Лошото е, че ме треснаха преди два дни през емблемата на решетката, взех нов акумулатор и сега се чудя какво да го правя - не съм малък, ама да го влача всеки ден..... ...Най - големият майтап е , че колата беше срещу спирка до КАТ :shock

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Re: Има ли защита против кражба на акумулатор от Г2?

Мнениеот mccoy » Нед 20 мар 2011 1:39

сега си в най-голяма опасност
Крадците знаят че ще си купиш нов и след време крадът и него

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 20 мар 2011 11:22

ВАН написа:Пробвах с търсачката и ударих греда!
Сигурен съм, че бях чел по форума за преправяне около ключалката (нямаше подробности).
Наясно съм също, че при действаща защита, има голяма вероятност "мангалите" да направят по-голяма поразия. Лошото е, че ме треснаха преди два дни през емблемата на решетката, взех нов акумулатор и сега се чудя какво да го правя - не съм малък, ама да го влача всеки ден..... ...Най - големият майтап е , че колата беше срещу спирка до КАТ :shock

Самото закрепване на акумулатора промени по нестандартен начин,може и да начупят нещо,но по-друго си е като установиш,че не са успели да го вземат "читав".Иначе чувството е ,все едно си им го подарил..без бой :cry:
А,и КАТ си имат "други" задачи-контрол за спазване на ЗДП,с крими -контингента се занимават други служби :Mr Green Fun ,т.е. -неправилно подбрано място за паркиране,или може би "неправилно избрана държава за живеене" :roll:

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Нед 20 мар 2011 11:42

Кофти брат , 140 лева на вятъра ... на бащата скоро му свиха акумулатора от ладата / поне без поразии интелигентно и нормално / - купи нов , даде ми го на мен , моя отиде при него и може да направя 1-2 снимки да видите как го овърза с вериги целия , щот просто няма спасение от тези мизерници :banghead:

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Нед 20 мар 2011 15:46

хвани си отпред пред ключалката някаква ламаринка с нитачката за да неможе да се отваря капака като бръкнеш зад емблемата

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Нед 20 мар 2011 16:07

VW`VENTO написа:хвани си отпред пред ключалката някаква ламаринка с нитачката за да неможе да се отваря капака като бръкнеш зад емблемата

нещо такова предложи един изгорял по същия начин ...дядо!!!сложил е нещо зад емблемата!!!

Потребителски аватар
ВАН
Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
Двигател: PN

Мнениеот ВАН » Нед 20 мар 2011 18:38

Добри идеи, благодаря Ви :beer . Страх ме е, че при варианта с планка зад емблемата - ще счупят прозореца за да вдигнат капака от лостчето в купето :roll:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 20 мар 2011 19:02

Лостчето го махни - ще хващаш жилото с клещи и така ще си отваряш, сложи си ламаринка зад емблемата както те посъветваха преди мен. Оригиналния болт за закрепване на акумулатора го смени с някой с по-нестандартна глава шестограм, торкс или най добре болт за полуоска на голф, понеже е твърде дълъг му нанижи шайби или едно парченце тръбичка. Добре е на самата планка да завариш една друга тръбичка и главата на болта да се скрива в нея за да не могат да хванат болта с клещи, макар, че ако е стегнат на толкова неудобно място с клещи едва ли ще го развият. И винаги го стягай здраво този болт - почти никой не го стяга и с това много улесняваме крадците.

Потребителски аватар
Loshcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Loshcho » Сря 23 мар 2011 0:27

ако имаш хубава аларма да ти пищи под балкона само тя може да те спаси.Иначе някои слагат ламарина зад емблемата което е най ефикасно защото ако ще разбиват някоя кола няма да са наще стари голфове като ще има гюрунтия поне да е за нещо по ново.

Потребителски аватар
hinev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hinev » Сря 23 мар 2011 9:12

Смъквай си акумулатора заедно с панела за CD-to и си ги носи у вас yoda

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 23 мар 2011 9:46

Всякакви хоум мейд "защити" против кражба на акумулатора водят до нанасяне по-тежки поразии на возилото. А и може да ядосате крадеца, който да потроши нещо друго, ако не успее да вземе това, което иска. mhihi Освен това апашите предпочитат по-старите коли, защото са "по-лесни". :mrgreen:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 23 мар 2011 12:35

Паркирай челно до стена!

didkinson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkinson » Сря 23 мар 2011 21:12

Влизай вечер вътре в колата и ги чакай да видим тогава какво ще вземат като ги набараш с една бухалка. Ще им оправиш мераците набързо.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Пет 25 мар 2011 0:07

Има доста сигурна защита ,изпробвана от мен. Направи така,че акумулатора да изглежда като за боклука - отгоре завити два болта на две клетки и шина помежду тях.Имитира мост между клетките.И малко силикон .Ама трябва да изглежда много некадърно направено и зловещо.Няма да го вземат,тъй като няма кой да го купи после-основно ги взимат за продаване.Обаче трябва да е здраво закрепен за купето,за да не им се занимава свалянето заради тоя боклук.Може и да го срежеш на две и да залепиш едната кутия отстрани.После истински мост между двете половини.Със сигурност няма да го вземат.Ама язък за хубавия акумулатор ,да ти е жал да го срежеш.Става за стара батерия,която не е в гаранция.Та начини има,айдуците мислят как да те оберат ,ама и аз мисля кво да ги прееба.И трети вариант- прокарваш кабели в багажника и слагаш там акумулатора.А отпред само да стърчат кабелите, все едно си го свалил.Лошото е ако те дебнат като слизаш- колата досега е работила, а акумулатор няма?Как така..

Потребителски аватар
ronita
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ronita » Пет 25 мар 2011 0:18

На мен ми направиха най-дървената аларма, оставям да пищи докато се мотая :lol: засега :bishop

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”