Здравейте, вчера реших да си проверя ангренажния ремък и ми се видя хлабав мърдаше 1см както знам, че трябва да прави, само че нямаше никаква еластичност до този 1-1.5см а след тея сантиметри беше много твърд, и така реших да го натегна малко. Реших да сложа на ремъка точка срещу една точка на зъбчатката на разпределителния вал за всеки случай. Стараех се да го държа опънат от доло да прескочи на коляновия вал, но не успях.
Рещих да оставя всичко така и през седмицата да ида при някой майстор.
Днес обаче баща ми каза как трябвало да се направи и пак вдигнах капака, размърдах го така че да се закачи на коляновия вал и ( мисля че водната помпа е също там ) от горе на разпределителния 2те точки (тая на забчатката и тая дето сложих на ремъка) се съвпаднаха, опъна беше същият както преди да започне това затегнахме ролката, качих се да запаля върти на стартер ама неще пак пробвах и тогава завартя пак стартера само, че този път испука отзаде силно и искара черен дим. Дали не съм видял сметката на клапаните ? или само трябва да се направи на ново центровката ?
Дали са оцелели клапаните ?
- olimpiaivo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дали са оцелели клапаните ?
Каква ти е колата първо колега.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
на махнат ремък прави6 2 оборота на коляновия вал ако не спре вала като въртиш бавно зна4и колата ти не удря клапани.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колега 

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Лазаре, лазареее..
Ако не е някаква много ценна тайна, кажи какъв е моторът.. И колегата над мене се интересува... има значение...
Ако не е някаква много ценна тайна, кажи какъв е моторът.. И колегата над мене се интересува... има значение...
-
- Автомобил:
- Двигател:
1.8 моно мисля 4е е ABS
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Тоя мотор не удря клапани.Само трябва да се напрви центровка и е говов.Свали ремъка и прегледай за изронени зъби
-
- Автомобил:
- Двигател:
казаха ми че има някаква защита ?? Или пак някои разбирач ?
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
lazare написа:казаха ми че има някаква защита ?? Или пак някои разбирач ?
Правилно са ти казали. Горната мъртва точка дори при напълно отворен клапан се оказва под него, т.е. не го удря. Във форума имаше един колега, който на ABS мотор беше късал 4 пъти ангренажен ремък без да удари клапаните

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Ай на бас че е разместен паразитния вал дето върти делкото 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
znainainai написа:Ай на бас че е разместен паразитния вал дето върти делкото

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Абсолютно, като казах, че нищо не е станало, имах предвид за клапаните.
ПП. Дали не е добра идея колегата да иде да му сложат нов ремък в сервиз...

ПП. Дали не е добра идея колегата да иде да му сложат нов ремък в сервиз...

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
icefire написа:Правилно са ти казали. Горната мъртва точка дори при напълно отворен клапан се оказва под него, т.е. не го удря. Във форума имаше един колега, който на ABS мотор беше късал 4 пъти ангренажен ремък без да удари клапанитеТака че не се притеснявай, нищо не е станало
Така си мислиш ти.Ако е шлайфана главата 2 пъти клапаните ще кажат здравей на буталата.Такова понятие като защита да не удари клапаните няма просто горивната камера е по голяма и следователно след шлайф на главата тази камера се намалява и познай какво става.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Вярно е, така си мисля. Колегата не е казал да е правил няколко основни ремонта един след друг. От информацията, която ни е дадена, приемаме, че главата дотук не е шлайфана.
Иначе такъв термин "защита" наистина няма, просто двигателят е така конструиран, което е добре за колегата, пуснал темата, защото в този няма щети по клапаните. И все пак продължавам да си мисля, съдейки по това, което пише, че е по-добре да не слага новия ремък сам.
Иначе такъв термин "защита" наистина няма, просто двигателят е така конструиран, което е добре за колегата, пуснал темата, защото в този няма щети по клапаните. И все пак продължавам да си мисля, съдейки по това, което пише, че е по-добре да не слага новия ремък сам.

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
icefire написа:Вярно е, така си мисля. Колегата не е казал да е правил няколко основни ремонта един след друг. От информацията, която ни е дадена, приемаме, че главата дотук не е шлайфана.
Тук не е правен не се знае в държавата която е каран дали не е пипан все пак е автомобил на поне 15 години.Нека опита за ремъка нали знаеш че евтиното после излиза 2-но по скъпо
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”