Първо искам да кажа,че прегледах темите за подобни проблеми,но явно моя е малко по различен от намерените сходни теми,ще се опитам правилно да конкретизирам въпросите си за да можете да ме разберете и да помогнете да разрешиме проблема веднъж завинаги

Ето и я историята на проблема-още когато купих колата мин.година проблема си стоеше,ето го и него-колата през по топлото време е с п малко проблеми защото явно мотора загрява по бързо,но големия проблем е зимата - автомобила няма стабилни ниски обороти на празен ход докато колата не поработи няколко минути и малко позагрее.След дълго четене разбрах,че проблема понякога се решава с откачане на клемите на акумулатора-но от там излиза другия проблем,който е следния.След като се закачи акумулатора отново след определения период оборотите на двигателя стоят мн високи на празен ход в рамките на 2000-3000(няма значение от горивото-бензин или газ)и още по странното е че колкото повече време минава и позагрява автомобила оборотите се повишават леко.Оборотите ги намалям като изкарам буксата на ТПС те стават в рамките на 800-1000 но са нестабилни и на следващото сутрешно палене на колата,когато е студена пак си идва болката - ниски обороти ако не изгасне ще държи 300-400 и така лека полека докато позагреее,защото наблягам че като загреее автомобила НЯМАМ проблеми с нестабилни обороти или гаснене.Затова се чудя къде е проблема?Дали в моторчето или в този тпс(несъм мн наясно с последното само знам че регулира др.клапа).Стъпковото моторче съм го свалял като повечето счупих щифтовете но всичко вътре си е наред и за тва немога да открия решение на проблема,а идва зима и ми омръзма да се правя на рали пилот с десния крак на газта да не угасне мотора когато е освободена от скорост,а с левия да натискам спирачката

Моля споделете идеи и мнения,личен или профисионален опит.