ПРоблем голф 2 1.6 карбуратор въздушна възглавница

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
berta
Автомобил:
Двигател:

ПРоблем голф 2 1.6 карбуратор въздушна възглавница

Мнениеот berta » Сря 30 мар 2011 21:24

Така тука едно голфче ми прави зверски мизерии,проблема е следния колата си бачка проверявам я тече си водата в казанчето нормална струя, 2 3 деня няма проблем,при което изведнъж почва да грее по светофарита,отварям капачката няма струя,стискъм маркуча от радиатора към термостата и се оправя, колата има изпарител вързан паралелно на маркучите на парното ако има значение,някой някакви идеии има ли ?

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Re: ПРоблем голф 2 1.6 карбуратор въздушна възглавница

Мнениеот vladobo » Сря 30 мар 2011 21:32

berta написа:Така тука едно голфче ми прави зверски мизерии,проблема е следния колата си бачка проверявам я тече си водата в казанчето нормална струя, 2 3 деня няма проблем,при което изведнъж почва да грее по светофарита,отварям капачката няма струя,стискъм маркуча от радиатора към термостата и се оправя, колата има изпарител вързан паралелно на маркучите на парното ако има значение,някой някакви идеии има ли ?

Гарнитура или както беше при мен ръбчето на видната помпа където термостата затваря се беше изронило и надуваше много зашото водата не се движеше по правилния начин и изхвърляше на 90 градуса, смених термостата без да погледна помпата защото водата в казанчето въртеше но след сманата пак прегря и тогава огледаах помпата. Говоря за г3. Незнам при г2 как е но за всеки случаи разглоби помпата и термостата и ги огледаи хубаво преди да почнеш с гарнитури защото мен всички ме съветваха да свалям главата и да сменям гарнитура и добре че не се набутах а само взех помпа втора ръка от колега в форума и сега всичко е ок а смених и температурния датчик на радиятора да вкл на 95 и да сваля до 85

berta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berta » Сря 30 мар 2011 21:42

A бе сменявахме термостат, пак същия проблем.... ужким я гледахме помпата... нз кво да го правим...

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Сря 30 мар 2011 21:48

berta написа:A бе сменявахме термостат, пак същия проблем.... ужким я гледахме помпата... нз кво да го правим...

Виж я колега там където затваря термостата как е. При мен с счупената помпа като махна малкото маркуче на казанчето и водата надуваше от казанчето към маркуча а от маркуча излизаше сами пара но чак на 70-80 градуса. Виж докато е студена като запалиш и махнеш маркучето дали и в каква посока се двийи водата. Има ли масло или нещо мазно в казанчето? Пуши ли повече? Двигателя как работи? Парното има ли го?

berta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berta » Чет 31 мар 2011 7:00

Парното,в началото го нямаше, ма то нали двигатела бачкаше на некви доста ниски обороти и са с малко по високи си го има парното на празен ход днеска ще вържа изпаритела последователно след парното да вида кво ще е положението

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”