5-а скорост за ГОЛФ ІІ
5-а скорост за ГОЛФ ІІ
Оказа се, че съм счупил 2-те зъбни колела на петата скорост, които, обаче като резревна част не са често срещани. Зъбците трябва да са 38/51. Никъде не открих такива. Може ли някой да ми помогне? Пробваха да ми направят и закалят такива, но пак се чупят - на дълъг път не стигам по-далече от Ихтиман!... Ако може някой да ме насочи къде в София могат да ми направят качествено тези колела?
Благодаря за идеята.
Разбрах, че нова (на старо!) кутия е с тази цена, но ми се ще да бъде пак същия тип, защото моята е - както каза майсторът - по-бърза и затова 5-а скорост от друг тип е почти като 4-а на моята. Тоест, няма го онова "облекчаване" на двигателя и независимо, че сменям предавките от 4-а към 5-а, оборотите не намаляват и все едно продължавам да карам на 4-а.

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мариан написа:Благодаря за идеята.Разбрах, че нова (на старо!) кутия е с тази цена, но ми се ще да бъде пак същия тип, защото моята е - както каза майсторът - по-бърза и затова 5-а скорост от друг тип е почти като 4-а на моята. Тоест, няма го онова "облекчаване" на двигателя и независимо, че сменям предавките от 4-а към 5-а, оборотите не намаляват и все едно продължавам да карам на 4-а.
Че карай си направо на 4-а тогава, за какво ти е 5-а

Имаш 2 варианта - или купуваш нова кутия, или търсиш ново зъбно колело от вече счупена такава

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Ами точно 4Т ми е разглобена в един чувал и нали се сещаш има около 20 зъбчатки и около 50 джундйурийки и не знам кое какво е затова ти казвам да сложиш една снимка на това което ти трябва и ще ти кажа дали е същото понеже 100% го имам ама не се знае дали е същото
Давай на лични после че заприлича темата на чат
п.п Ако я искаш може и цялата да ти я дам,ще се разберем нещо 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”