Искам когато запаля колата и мина на газ бензина да не циркулира. Явно имам проблем с бензиновия регулатор и се избива от някой маркуч бензина. Сега съм махнал бушона н помпата, но някак не ми се вижда удобно - слагай бушона,пали,махай бушона
как да изключа бензиновата помпа?
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
как да изключа бензиновата помпа?
Здравейте,
Искам когато запаля колата и мина на газ бензина да не циркулира. Явно имам проблем с бензиновия регулатор и се избива от някой маркуч бензина. Сега съм махнал бушона н помпата, но някак не ми се вижда удобно - слагай бушона,пали,махай бушона
Как да прекъсна помпата, ключа на газ/бензин е автоматичен,но без значение в каква позиция е помпата работи.
- Disturbed
- Автомобил:
- Двигател:
Re: как да изключа бензиновата помпа?
Сложи си или иди да ти сложат някой временен бутон преди бушона. Пуск и стоп. Палиш цъкаш бутона и помпата спира.
-
tihomir
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Аз съм я спрял с едно реле, слага се при таблото с предпазителите защото от там се прекъсва помпата.А релето се управлява от кабела на газовия клапан.По този начин когато колата я изфорсираш до определените обороти зада обърне на гас едновременно с това спира и бензиновата помпа.
Дано да си ме разбрал и да съм помогнал.

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Наи-довре погледни от каде те4е бензин докато не си се запалил.това 4е регулатора се е прецакал и марку4ите избиват е пълна глупост измислена от някои разбирач които изоб6то не знае какво има под предния капак.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tihomir написа:Колега Аз съм я спрял с едно реле, слага се при таблото с предпазителите защото от там се прекъсва помпата.А релето се управлява от кабела на газовия клапан.По този начин когато колата я изфорсираш до определените обороти зада обърне на гас едновременно с това спира и бензиновата помпа.
моята е направена така слушай колегата
и си оправи теча
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
parno написа:tihomir написа:Колега Аз съм я спрял с едно реле, слага се при таблото с предпазителите защото от там се прекъсва помпата.А релето се управлява от кабела на газовия клапан.По този начин когато колата я изфорсираш до определените обороти зада обърне на гас едновременно с това спира и бензиновата помпа.
моята е направена така слушай колегата![]()
и си оправи теча
Теч няма, течеше от маркуча, който влиза в рейката и след като го стегнах няколко пъти и то се избиваше от там при последното стягане се счупи щуцера, днес я смених и за сега проблем няма,но искам след като запаля и мине на газ бензина да не циркулира...
За релето ако може по точно информация ще съм благодарен
Какво реле и "какво" да вържа на него ?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Вземаш реле с "нормалмо затворени контакти" към които свързваш кабела на помпата(режеш го и двата края ги свързваш към релето)а към управляващата верига(на релето) пускаш един кабел(+12в) от газовия клапан.Като прехвърлиш на газ към релето се подава напрежение то се задеиства и отваря контактите(пекъсва захранването на помпата).
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Не си изключвай бензиновата помпа!!!Ще имаш повече проблеми!!!Колата ми бе карана на газ поне 5 години преди да я купя(имаше италиански стикери за преглед) и аз я карам вече 6 години с включена бензинова помпа...И до ден днешен помпата ми е перфектна.Единственото,което трябва да спазваш е да имаш винаги поне 15-20 л ПРЕСЕН бензин в резервоара за да охлажда помпата....
А избиването на бензина,често става от остарели приводи...прогизват като гъба!Смени ги!
А избиването на бензина,често става от остарели приводи...прогизват като гъба!Смени ги!
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
е защо пък да не я изключва?
моята е на режим "изключи се" 2ра година и нямам проблеми като винаги паля на бензин
моята е на режим "изключи се" 2ра година и нямам проблеми като винаги паля на бензин
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
И аз не виждам смисъл помпата да ми работи докато карам на газ, както всичко останало и тя си има работни часове и няма смисъл да се губят в безсмислено развъртане на бензина. Моята помпа също спира като карам на газ (газаджиите дето слагаха уредбата го направиха) и вече 3 години нямам никакви ядове.
Само и аз искам да попитам (извинявам се на колегата, че му пиша в темата, но мисля че и за него ще е полезно), ако някой има някаква идея - както казах газаджиите го направиха (прекъснаха помпата), но не знам как са го направили, сложили са ми само две релета - едното прекъсва ламбда сондата (проверено), а другото прекъсва инжектора (също проверено), но така и не можах да намеря как точно ми прекъсват помпата, но е факт, че тя не работи докато карам на газ (проверил съм и това с мултимер следящ захранването на помпата). Предполагам, че има някакъв регулатор за налягането на бензина и той изключва помпата, защото инжектора е затворен, но това e само предположение, ще се радвам ако някой сподели дали въобще има такъв регулатор и дали логиката ми е правилна ! Двигателя е 1,8 mi AAM.
Само и аз искам да попитам (извинявам се на колегата, че му пиша в темата, но мисля че и за него ще е полезно), ако някой има някаква идея - както казах газаджиите го направиха (прекъснаха помпата), но не знам как са го направили, сложили са ми само две релета - едното прекъсва ламбда сондата (проверено), а другото прекъсва инжектора (също проверено), но така и не можах да намеря как точно ми прекъсват помпата, но е факт, че тя не работи докато карам на газ (проверил съм и това с мултимер следящ захранването на помпата). Предполагам, че има някакъв регулатор за налягането на бензина и той изключва помпата, защото инжектора е затворен, но това e само предположение, ще се радвам ако някой сподели дали въобще има такъв регулатор и дали логиката ми е правилна ! Двигателя е 1,8 mi AAM.
- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-вероятно някъде вътре в купето са ти сложили реле което да я прекъсва!
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
Ами гледах около бушоните и релетата, както и къде точно е свързан ключа газ-бензин, но не видях никъде висящи релета или нещо друго по-различно от оригиналните си неща по таблото с релетата, а кабелите от ключа директно тръгват нагоре и отиват в коша на двигателя, покрай помпата и кабелите до нея също няма никакви релета.
А още по-интересното е, че дори и когато съм включил само на газ, и дам на контакт, демек газ-вентилите веднага получават захранване и отварят, а заедно с тях и 2 релета за ламбдата и за инжектора щракват, а предполагаемото трето реле за помпата логично би трябвало да е вързано паралелно на първите две и да изключи помпата веднага, но не, помпата пак я чувам да върти в първия момент, за това предполагам, че не се изключва от реле вързано към газовата, а от някой регулатор, който си го има в двигателя.
А още по-интересното е, че дори и когато съм включил само на газ, и дам на контакт, демек газ-вентилите веднага получават захранване и отварят, а заедно с тях и 2 релета за ламбдата и за инжектора щракват, а предполагаемото трето реле за помпата логично би трябвало да е вързано паралелно на първите две и да изключи помпата веднага, но не, помпата пак я чувам да върти в първия момент, за това предполагам, че не се изключва от реле вързано към газовата, а от някой регулатор, който си го има в двигателя.
Значи не е прекъсната,просто достига налягането и спира.Дай контакт(на бензин) и ефекта ще е същия.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
провери в шофьорския праг
моето реле там са го сложили
моето реле там са го сложили

- liuboo
- Автомобил:
- Двигател:
Моята също е изключена напълно когато съм на газ,това струва 10лв.при газаджията./Янаджиев/, но прав е Жокера винаги трябва да има бензин в резервоара аз всеки месец слагам по 5лв.защото остане ли на сухо и чао.Но пък цяла зима я палих на бензин,но не ще само палене а и покарване на бензин поне 10км.Забравиш ли да покарваш на бензин и почват проблемите гаснене,претрисане,придърпване.Има три положения бутона за газ 1.Автоматично - винаги на бензин пали,и при опред.обороти преминава на газ.2.Само на газ - за което ти говоря(бенз.помпа изключена).3 Само на бензин.До сега съм доволен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”